Takaisin Kroatiaan - Veneretki

Vaikka syksyä fiilistelenkin, halusin palata vielä hetkeksi Kroatian lämpöön. Suunnitelmissa oli vielä kaksi postausta: tämä veneretki ja (ruoka- ja juomapainotteiset) vinkit Splittiin. En ole kuitenkaan ihan varma muistanko enää kaikkien kivojen paikkojen nimiä, joten katsotaan mitä vinkkipostauksesta tulee :D Note-to-self: ensi kerralla aloita niistä vinkeistä.


Halusin kirjoittaa meidän veneilypäivästä, sillä sama on varmasti monen mielessä Kroatiaan suunnatessa. Meillä todo-listalla oli hurjat kaksi juttua ja toinen niistä oli päästä merelle (se toinen oli Krka). Rupesimme siis heti loman alussa kartoittamaan eri vaihtoehtoja saariretkelle. Kuulimme, että tulevalle viikonlopulle oli luvattu kovaa tuulta ja osa päivistä oli sen takia kokonaan pois pelistä. Veneretkeä voi siis joutua hieman suunnittelemaan etukäteen! Me kävimme yhdessä matkatoimistossa ja vertailimme veneretkiä Splitin sataman myyntikojuilla. Pienen neuvottelun jälkeen saimme omasta mielestämme hyvän diilin sovittua ja ihan kelpo ajokikinkin varattua. Vene siis kuvassa etualalla, ei sentään ihan tuota Star wars -henkistä alusta saatu meidän budjetilla vuokrattua ;)  


Päivä lähti käyntiin pienellä säädöllä, sillä meidän neuvottelema kyyti oman kylän satamasta oli unohtunut ja saatiin odotella meidän noutoa pieni tovi. Lopulta paattiin päästyämme vastassa oli hieman nyrpeitä katseita muilta matkustajilta, mutta onneksi saatiin ne päivän mittaan sulatettua huonoilla jutuillamme ja matkaeväillämme (= tonkka viiniä). Ei tosiaan saatu privakyytiä, mutta onneksi tultiin muiden matkaajien kanssa oikein hyvin toimeen!

Meillä oli pieni kiire koko aamupäivän, sillä iltapäivälle oli luvattu jo kovaa tuulta. Ensimmäinen kohteemme, Blue cave, oli omasta mielestäni ehkä päivän tylsin kohde, sillä siitä oli tehty sellainen turistikohde, ettei tottakaan. Olihan sinistä valoa hehkuva luola toki hienoa nähdä, mutta sitä varten piti jonottaa erillisiin pieniin veneisiin jonotusnumero kourassa ja maksaa vesipullosta ryöstöhinta. Jos lähtisin retkelle uudestaan, skippaisin tämän kohteen suosiolla.  


Toinen kohteemme oli jylhien kallioiden suojassa siintävä ranta, eli Stiniva Bay, jonne emme tosin pysähtyneet uimaan, vaan jatkoimme matkaamme Blue Lagoonille. Ja vihdoin päästiin uimaan! Oli ihan huikea tunne sukeltaa veneen perästä turkoosiin veteen polskimaan. Saatiin snorkkelit lainaan, vaikka rehellisyyden nimissä eipä tuolla paljon snorklattavaa ollut :D Pidettiin myös pieni viini- ja välipalahetki veneen kannella, ihan parasta (vaikka viini olikin lämmintä ja pahaa, haha).


Uimisen jälkeen suuntasimme vihdoin Hvariin, jonne olimme odottaneet pääsevämme. Eikä suotta, sillä saari oli ihan superkaunis! Täällä olisin voinut helposti viettää parikin päivää, mutta valitettavasti myrskytuulten takia saatiin vain hetki aikaa tutustua kaupunkiin. Ehdittiin kiivetä katselemaan näkymiä ja tilaamaan satamasta reissun kalleimmat drinkit. Jos suuntaat Splitin suuntaan, älä vaan unohda Hvaria!


Hvarin jälkeen aallot alkoivat käydä aika koviksi ja meno hurjaksi. Taisin kerran pudota penkiltäkin :D Onneksi kukaan ei tullut merisairaaksi ja päästiin ajoissa viimeiseen kohteeseemme, joka oli jo lähellä Splittiä. Nyt en muista kuollaksenikaan rannan nimeä, mutta jos joku tunnistaa alla olevan kuvan taustasta niin saa ilmiantaa! Tässä vaiheessa olimme niin nälkäisiä, että päässä vähän heitti ja jouduimme jonottamaan paikan ainoaan ravintolaan pitkän tovin. Olin jo ihan varma, että pyörryn ennen ruokaa, mutta tästäkin selvittiin ja päästiin vielä kerran uimaan ennen kotiin suuntaamista :)


Kaiken kaikkiaan veneretki oli oman reissuni kohokohtia, vaikka kaverini vähän kritisoikin meidän kipparin ja apukipparin palvelualttiutta. Ehkä ehdin jo tottua Kroatian huonohkoon palvelutasoon, sillä itseäni se ei niin häirinnyt. Kannattaa tosiaan olla tarkkana retkeä valitessa, sillä monet olisivat tarjonneet samaan hintaan pelkkää kumivenettä! 

Tulipa hyvä mieli näistä reissukuvista :) Onneksi seuraava minireissu Berliiniin koittaa jo parin viikon päästä, joten vinkkejä sinne saa laittaa tulemaan!

Emmi
You may also like:

2 comments

  1. Huh mikä kateus näistä kuvista iski! :D Onneksi oma lomamatkani Nizzassa alkaa maanantaina. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eikä, ihanaa! Oon vuorostani vähän kade, kun pääset lämpöön - nauti! :)

      Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.