Krka

Huh, ensimmäisestä työviikosta selvitty hengissä :D Hieman on unirytmeissä vielä hakemista, mutta toivottavasti ensi viikko sujuu jo helpommin! Haluan kuitenkin palata vielä takaisin Kroatian tunnelmiin, sillä yksi maagisimmista paikoista Kroatiassa on vielä esittelemättä, nimittäin upea luonnonpuisto. Krka sijaitsee siedettävän matkan päässä Splitistä, joten se taisi olla oman must see -listani kärkipäässä. 


Halusimme päästä helpolla, joten hommasimme Krkaan päiväretken oman kylämme matkatoimistosta. Reissu tuntui ensin kalliilta (n. 60e/hlö), mutta lopulta saimme rahalle kyllä vastinetta. Hintaan kuului nimittäin kuljetusten lisäksi puiston pääsyliput, pysähdys parissa muussakin kohteessa sekä kirsikkana kakun päällä oma opas, joka osoittautui aikamoiseksi persoonaksi. Naureskelimme, että tähänkö nyt on tultu - kuljetaan oman oppaan perässä kuin eläkeläiset :D Meillä oli kuitenkin nuorehko porukka ja (ainakin loppupäivästä) hauska opas, joten päivä oli loppupeleissä oikein viihdyttävä. Ei ehkä maailman trendikkäin tapa nähdä uusia paikkoja, mutta erittäin helppo sellainen ;)


Jos mielit Krkaan sesonkiaikaan (kuten me), muista yksi asia: ole ajoissa! Me lähdimme reissuun klo 7.30 ja silti puisto oli lounasaikaan aivan täynnä turisteja. Ei siis mitään toivoa hienoista uintikuvista, kun ainoalla uimapaikalla piti keskittyä lähinnä pystyssä pysymiseen ja muiden ihmisten väistelemiseen :D Muuten puisto oli kyllä kiva kokemus sopivan pituisine kävelyreitteineen ja olihan siellä nyt tajuttoman kaunista! Tosin ruoka oli ehkä reissun huonoimmasta päästä, joten siltä ei kannata odottaa liikoja.


Kaksi muuta pysäkkiämme olivat upea näköalapaikka menomatkalla (kuva alla, en valitettavasti muista paikan/kaupungin nimeä) sekä Šibenikin kaupunki tulomatkalla. Šibenikissä ihmettelimme upeaa vanhaa katedraalia ja ahkerimmat kiipesivät kaupungin ylle ihailemaan sympaattista pikkukaupunkia. Itse taisimme keskittyä jäätelö- ja kahvitaukoon :D Mukaan tarttui myös laventelisaippuaa ja -öljyä tuliaisiksi.


Tulomatka kuunneltiinkin Kroatian sotahistoriaa, mikä oli ihan mielenkiintoinen lisä reissuun. Näitä maisemia katsellessa ei tule mieleen, että siitäkin on yllättävän lyhyt aika, kun maa on ollut sodassa. Paikallisesta oppaasta on ainakin se hyöty, että saa vähän syvemmän näkemyksen tarinoihin paikkojen taustalla, eikä tarvitse itse nähdä niin paljoa vaivaa tiedon kaivamiseen :) Voin siis suositella vastaavaa päiväreissua lämmöllä!

Emmi 
You may also like:

2 comments

© Me Time. Design by MangoBlogs.