Podstrana ja Stobreč

Lupasin kirjoitella tarkemmin paikasta, jossa vietimme suurimman osan lomasta, joten tässä tulisi pieni tietoisku! Etsimme Airbnb-kämppää läheltä Splitiä ja ihastuimme tähän kämppään, josta löytyi sekä oma uima-allas että iso terassi upeilla näkymillä. Uima-allas oli meillä oikeastaan hakukriteerinä, sillä tiesimme, että Kroatian rannat ovat kivikkoisia ja loman tarkoituksena oli myös rentoutua altaalla, eikä ahmia liikaa tekemistä lomapäiville. Oma uima-allas oli täydellinen ratkaisu, sillä ei tarvinnut huolehtia muista lomailijoista ja sai popitella omia allasbiisejä ihan niin kovaa kuin haluaa ;)


Asunto löytyi Podstranasta, mutta paikan päällä selvisi, että lähin kylä olikin itse asiassa Stobreč. Emme lopulta edes käyneet Podstranan keskustassa, vaikka kämppä fyysisesti siellä puolella sijaitsikin. Rinteessä oleva asuinalueemme oli todella rauhallinen ja naapureina oli lähinnä lapsiperheitä. Lähin ruokakauppa oli ihan muutaman sadan metrin päässä, mutta ravintolat ja ranta Stobrečissa 2-3 kilometrin päässä. Kävelimme tuon matkan muutaman kerran mukavaa joen vartta kulkevaa kävelytietä pitkin. Hostimme Denis myös heitti meidät muutaman kerran, sillä kuulemma täällä ei kukaan kävele ;) Paitsi ainakin koiranulkoiluttajat joella.


Stobreč on kylänä sympaattinen, muttei varmasti Kroatian kauneimmasta tai historiallisimmasta päästä. Rannan läheisyydessä sijaitsee leirintäalue, joka luultavasti houkuttelee suurimman osan alueen turisteista (joita ei ollut häiritsevän paljoa). Mitään hulppeita hotelleita täällä ei näkynyt, mutta rannat ovat ihan kivoja ja satamasta pääsee esim. päiväretkille merelle. Parhaimmaksi puoleksi nostaisin kuitenkin hieman yllättäen kylän ruokatarjonnan! Kukaan meistä ei oikein ollut tehnyt kotiläksyjä ja esim. tutustunut ruokapaikkoihin etukäteen, mutta onneksi Denis osoittautui tässä suhteessa korvaamattomaksi. Saimme tosi hyviä neuvoja ruokapaikkojen suhteen, eikä kovin montaa pettymystä sattunut omalle kohdalle. Stobrečissa sijaitsee itse asiassa koko Splitin Tripadvisor-kunkku Konoba Nikola, jonne olimme varanneet pöydän vikaksi illaksi. Harmi kyllä tuo jäi metsäpalojen takia kokematta, mutta toisen erittäin hyvän kalaravintolan, Epetiumin, testasimme heti ekana iltana. Siellä tosin palvelussa oli toivomisen varaa, mutta niin tuntui olevan monessa muussakin paikassa (tästä ehkä lisää myöhemmin). Ruoka sen sijaan oli yksi herkullisimmista kalaruuista ikinä.


Moni tuntuu vuokraavan auton Kroatian lomalle, mutta me pärjäsimme hyvin vähän syrjemmässäkin sijaitsevan kämpän kanssa ilman autoa. Vikan yön olimme tosiaan evakossa Splitin keskustassa, mutta itse viihdyin paremmin täällä vähän kauempana omassa rauhassa. Tai no en tiedä voiko puhua edes "kauemmasta", kun matkaa Splitin keskustaan oli n. 10 kilometriä ja sen hurautti taksilla vartissa :) Jollekin aktiivista yöelämää ja actionia kaipaavalle tämä ei tietenkään ole se ihanteellisin vaihtoehto, mutta toimi hyvin meille.

Jos jäi jotain kysyttävää, niin autan mielelläni! Ja voin kyllä suositella tätä paikkaa suurella lämmöllä.

Emmi

Ps. Pahoittelut, ettei loma-lookeja oikein tullut kuvattua - ei vaan ollut yksinkertaisesti yhtään fiilistä, vaikka loma-asuista ihan tykkäsinkin. Instassa saattaa muutama vilahtaa :)
You may also like:

Post a Comment

© Me Time. Design by MangoBlogs.