Luonnonkosmetiikasta apua iho-ongelmiin?

En ole oikein ikinä innostunut kosmetiikasta tai kauneudenhoidosta. Toki olen tykännyt kokeilla uusia tuotteita, mutten ole "hurahtanut" purnukoiden maailmaan. Kosmetiikka on ollut lähinnä pakollinen rahareikä, johon en ole juuri halunnut panostaa. Olen aina ollut sitä mieltä, että iho-ongelmat eivät ole hoidettavissa yksittäisillä ihmeaineilla, vaan kauneusala lähinnä rahastaa turhilla lupauksilla. Kasvohoidossa tai kosmetologilla olen käynyt tasan kerran elämäni aikana ja senkin teini-ikäisenä. En ole oikein ikinä löytänyt mitään "luottotuotteita", vaan pettynyt kerta toisensa jälkeen ja siirtynyt seuraavaan. Olen kärsinyt iho-ongelmista (joista olen kirjoittanut esimerkiksi täällä) ja silti ollut laiska ottamaan selvää kosmetiikan saloista. 

Kunnes löysin luonnonkosmetiikan.


Olen blogissakin monesti kertonut, että haluaisin kokeilla enemmän luonnonkosmetiikkaa, mutten oikein tiedä mistä aloittaa. Noh, lopulta päätin ulkoistaa koko prosessin ja marssin kosmetologille. Menetin hermoni jälleen kerran räjähtäneeseen ihooni ja huomasin myös kaikkien purnukoideni sopivasti vetelevän viimeisiään. Kävin siis kosmetologin konsultaatiossa, jossa opin ihmeellisiä (mutta jälkikäteen ajatellen hyvin loogisia) asioita. Tajusin tehneeni tähän mennessä aika monta klassista virhettä ihonhoidon suhteen. Tykästyin myös siihen, kuinka kosmetologini jakoi ajatusmaailmani siinä mielessä, että kosmetiikka yksinään ei ole avain onneen. Ei siis turhia myyntipuheita, vaan rehellistä keskustelua siitä, kuinka joskus hormonit, ympäristö tai suolisto kunto saattaa viime kädessä vaikuttaa ihon kuntoon enemmän kuin kosmetiikka. Juuri niin kuin itsekin ajattelen.


Halusin silti kokeilla luonnonkosmetiikka ja pistin ihonhoitorutiinini kerralla uusiksi. Kosmetologi suositteli Essen luonnonkosmetiikkasarjaa. Essestä voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon, mutta lyhyesti sarjan hoitoteho perustuu ihon oman mikrobipopulaation tukemiseen. Iho tarvitsee hyviä mikrobeja voidakseen hyvin ja suojautuakseen taudinaiheuttajia vastaan. Tämä ideologia myi itsensä mulle, sillä olen viime aikoina lukenut paljon esimerkiksi suoliston mikrobipopulaatiosta. Jos kerran suolistossa asuu ihmisen toiset aivot, miksei sama logiikka pätisi myös ihonhoidossa? 

Halusin ehtiä testaamaan tuotteita kunnolla ennen kuin jaan kokemuksiani. Essen Cream Cleanser,  Toner Plus -kasvovesiprobioottinen seerumi ja Deep Moisturiser -kasvovoide ovat olleet käytössäni nyt seitsemän viikkoa ja huomaan selkeän eron ihossani. Epäpuhtaudet eivät ole kokonaan poissa, mutta jopa poikaystävä on huomannut ihoni kunnon parantuneen. Suurimman eron olen huomannut siinä, ettei ihoni ole enää pintakuiva, samea ja kiristävä, vaan ihon pinta on terveen ja jopa heleän oloinen. Suurin näkyvä haitta ovat tietysti epäpuhtaudet, joiden uskon johtuvan vieläkin hormoneista, stressistä ja ruokavaliosta (eli siitä suolistosta). Epäpuhtauksien määrä kokonaisuudessaan on pienentynyt, mutta niitä ilmestyy vieläkin varsinkin herkutteluviikonloppujen jälkeen tai tiettyyn aikaan kuusta, enkä usko, että niihin auttaa pahemmin mikään kosmetiikkakikkailu.


Voin siis sanoa olevani hyvin tyytyväinen päätöksestäni siirtyä ihonhoidossa kertarykäisyllä luonnonkosmetiikkaan. Toki olen vieläkin "sekakäyttäjä", mitä kaikkeen kosmetiikkaan tulee, mutta olen myös uusinut joitakin meikkejäni, hiustuotteita sekä aurinkorasvat. Näistä voisin kertoa lisää myöhemmin, ettei tästä tule aivan kamalaa romaania :D Sen vielä haluan sanoa, että luonnonkosmetiikan maailma on todella lumoava, kun siihen vähän jaksaa perehtyä! Merkkejä on nykyään vaikka kuinka paljon, eivätkä tuotteet ole todellakaan "ruohonhajuisia hippijuttuja", vaan päinvastoin - esimerkiksi eteeriset öljyt tekevät tuotteiden käytöstä täysin oman elämyksensä (ja saavat jopa tällaisen vannoutuneen kosmetiikkaskeptikon lämpenemään). Esimerkiksi Katja Kokon blogi ja kirja ovat hyvä tietopankki aloittelijoille, vaikka toki kosmetologi on silti paras apu omalle iholle sopivien tuotteiden löytämiseen. 

Ainoana miinuksena pitää sanoa, että Essen tuotteet ovat aika arvokkaita, eikä tällainen kertarykäisy olisi ainakaan itseltäni opiskelijabudjetilla onnistunut. Onneksi olen todennut tuotteet myös hyvin riittoisiksi, sillä 7 viikon jälkeen kaikista on vielä vähintään puolet jäljellä (paitsi seerumista, jonka hupenemista ei valitettavasti näe). Aikaisemmista tavoistani poiketen käytän kaikkia tuotteita kahdesti päivässä, joten koen kyllä saavani rahalleni vastinetta. Saa silti nähdä, raaskinko jatkossa pitää kaikkia tuotteita mukana ja miten kokonaisvaikutuksen silloin käy. Jatkoa siis seuraa!

Emmi

*tuotelinkit mainoslinkkejä
You may also like:

2 comments

  1. Itsekin olen sekakäyttäjä, mutta pääasiassa käytän nykyään luonnonkosmetiikkaa. Oikeastaan tällä hetkellä ainoat tuotteet, jotka eivät sitä ole, ovat silmänympärysvoide, kasvovoide, käsisaippua ja hammastahna. Etsinnässä kyllä on varsinkin nuo kaksi ensin mainittua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, että on hyviä kokemuksia :) Silmänympärysvoidetta en itsekään omista tällä hetkellä, mutta kaikessa iholle jätettävässä suosin luonnonkosmetiikkaa, jos tuote muuten sopii tarpeisiini. En ole valmis tinkimään laadusta ja tehokkuudesta, mutta onneksi nykyään ei tarvitse enää tehdä suuria kompromisseja, koska luonnonkosmetiikan valikoima on niin suuri :) Hammastahnassa on kyllä aika suuri kynnys vaihtaa :D Samoin kokeilemani shampoot eivät ole sopineet itselleni, mutta se ei toki tarkoita, ettei sopivaa tuotetta vielä löytyisi.

      Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.