Viikonloppu kokkaillen

Yritin olla aloittamatta säällä, mutta olihan toi ilma tänään aika mieletön! Oon viettänyt ihanaa kotiviikonloppua ihan vaan rennosti oleillen ja akkuja lataillen. Teki mieli kokkailla jotain uutta, joten kaivelimme vähän hyllystä löytyviä kokkikirjoja. Käteen osui tämä vuosi sitten jouluna hankkimani Gaijinin kokkikirja, josta ei oltu kokattu vielä mitään (hups). Poikaystäväni sai valita reseptit ja mä toteutin!


Alkuruuaksi otettiin lemppariravintolan klassiset pork bunit, jotka vaativat aika monta eri vaihetta. Resepti taisi sisältää yhteensä neljä muuta reseptiä. Esimerkiksi kurkut laitoin pikkelöitymään jo edellisenä iltana, samoin liha piti marinoitua yön yli. Ainoa vaihe, missä oikaisin, oli kimchi, jonka hankin valmiina Hakaniemen Asian Marketista. Itse buneja varten olisi pitänyt hankkia bambuhöyrytin, mutta näppäränä tyttönä höyrytin ne kattilassa siivilän avulla :D Hidasta puuhaa, mutta hätä keinot keksii - keittiöömme kun ei mahdu enää yhtään ylimääräistä laitetta.


Pääruuan kanssa raavin hetken päätäni, sillä en tiennyt, mistä lähteä metsästämään vasikanposkea. Onneksi teen töitä kunnon foodieiden kanssa ja asiasta mainittuani mulle olikin tilattu jo lihaa Hakaniemen kauppahalliin - kätevää, sanoisin :) Pääruokaan tarvitsi lisäksi mm. kolmea erilaista soijakastiketta, jotka löytyivät suolatonta lukuunottamatta myöskin Asian Marketista. 

Täytyy myöntää, että suurista odotuksista huolimatta pääruoka meni vähän mönkään. Ruokaa piti hauduttaa uunissa peräti kuusi tuntia ja tässä ajassa nestettä oli haihtunut ihan liikaa. Epäilen jopa, että reseptissä on virhe, sillä nestettä pitäisi olla haudutuksen jälkeen jäljellä viisi desilitraa, eikä sitä sinne edes alunperin laiteta niin paljoa. Vai voiko meidän pata vaan falskata jotenkin...? Joka tapauksessa liha olisi pitänyt ottaa aikaisemmin pois, sillä nyt siitä ikävä kyllä tuli vähän kuivaa ja liian suolaista :/ Tai vaihtoehtoisesti nestettä olisi pitänyt olla enemmän. 


Pork bunit sen sijaan onnistuivat ihan hyvin, tosin nekin olivat omaan makuuni vähän liian suolaisia..? Ehkä ostamani soija vaan oli supersuolaista, who knows. Ensi kerralla tekisin possua vähän ohjetta suuremman määrän kerralla, jotta se ei maustuisi aivan yhtä paljoa. Buneja jäi vielä tällekin päivälle, joten aika reilut annokset oli resepteissä.

Gaijinin jälkkärit olivat vähän turhan hardcore itselleni, joten jälkkärin valikoin Arjen luxus -kirjasta, joka oli viime jouluinen hankintani - ja pääsi näin ollen huomattavasti nopeammin käyttöön ;) Tuhti suklaakakku mansikka-mascarpone-vaahdolla maistui, mutta nyt on sellainen olo, että voisin syödä pelkkiä vihanneksia koko tulevan viikon :D Aika tuhdit maut siis kaikissa ruuissa!


Kokkailun lisäksi käytiin tänään Löylyn terassilla nauttimassa aamukahvit ja fiilistelemässä ihanaa auringonpaistetta. Napattiin myös nopeat asukuvat, joten niitä luvassa seuraavaksi! 

Emmi

Ps. Oli pakko ympätä tuo Milo-kuva mukaan, sillä tällainen sylivauva meidän koirasta on tullut <3
You may also like:

Post a Comment

© Me Time. Design by MangoBlogs.