Tällaista asuntoa etsin

Äh, hyvä blogiflow pääsi katkeamaan, ja blogille on ollut taas vaikeaa löytää aikaa viime aikoina. Moni on kysellyt asuntohaaveistani, ja toki niistä mielelläni kirjoitankin. En vaan tiedä, miksi mulla on sellainen fiilis, että jos tänne avaudun toiveistani, niin sellaista kämppää ei ikinä tule vastaan :D Haha, toivotaan siis, että käy juuri päinvastoin!
Kämppäkriteereistäni tuskin mikään tulee yllätyksenä - kukapa nyt ei esimerkiksi valoisaa asuntoa haluaisi? Toisaalta kävimme juuri katsomassa isoikkunaista unelmakämppää, missä poikaystäväni  tunsi olonsa akvaarioeläimeksi, eli kaikkia ei voi sekään miellyttää :D No mutta nyt niihin kriteereihin:

Ensinnäkin sijainti. Sijaintia on vähän hankala muuttaa jälkikäteen, joten sen on osuttava nappiin. Tosin tästäkin kriteeristä olen jo vähän höllännyt ja katsonut asuntoja pikkuisen omien mukavuusrajojeni ulkopuolelta (lue: Helsingin ydinkeskustan ulkopuolelta). En tunne kaikkia Helsingin asuinalueita kovin hyvin, mutta tässähän sitä samalla tutustuu! Alueessa on tärkeää yleisen fiiliksen lisäksi se, että liikenneyhteydet ovat hyvät ja peruspalvelut löytyvät läheltä. Kun on tottunut asumaan 24/7 Alepan läheisyydessä, niin tuntuu vaikealta luopua tietyistä vapauksista...  

Pohjaratkaisu. Tiettyyn pisteeseen asti pohjaratkaisua voi muuttaa, mutta silläkin on rajansa. Olen oppinut jo vähän tutkailemaan, mistä voisi löytyä kantavat seinät, mihin keittiön saisi siirrettyä tai tarvittaessa seinän rakennettua. Olemme siis valmiita remontoimaan unelmakotiamme, mutta suurten remonttitarpeiden pitää tietysti näkyä asunnon hinnassa.

Näkymät. Taas yksi asia, mihin on vaikea vaikuttaa jälkikäteen. Itselleni on todella tärkeää, mihin päin ikkunat ovat, miten valo tulvii asuntoon ja millaiset näkymät ikkunoista avautuvat. Yhden asunnon juuri hylkäsin, kun sitä vastapäätä oli todella ankean näköinen talo. Parvekkeesta tietysti plussaa, mutta ne ovat aika harvinaisia täällä urbaanimaisemissa :) 
Avokeittiö. Noniin, nyt päästään niihin asioihin, joihin voi jo halutessaan vaikuttaa remontoimalla asuntoa! Keittiö on itselleni kodin sydän ja tykkään laittaa paljon ruokaa. Lisäksi nykyisessä asunnossamme olen eniten tyytymätön juuri keittiöön. Muista sisustusratkaisuista olen valmis tinkimään, mutta modernista avokeittiöstä pidän kiinni viimeiseen asti ;)

Pienet riskit. Riskeihin luen taloyhtiöön liittyvät riskit (tulevat remontit, taloyhtiön kunto ja taloudellinen tilanne), asuntoon liittyvät riskit ja taloudelliset riskit (esim. alueen hintakehitys). Helsingissä asuntojen arvot tuskin lähtevät heti laskuun, mutta tietyillä alueilla ne kasvavat vielä nopeammin kuin toisilla. 

Fiilis. Asuntokauppaa voi käydä pelkällä järjellä, mutta usein mukana on myös aika paljon tunnetta. Itselleni on tärkeää, että kämpästä tulee se fiilis, että siellä voisi kuvitella asuvansa. Itse haen asunnossa myös jotain tiettyä juttua, mikä tekee siitä pikkuisen uniikin - sen takia harvemmin sytyn uudiskohteista, joissa kaikki pinnat hohtavat uutuuttaan. Vanhoista taloista on helpompi löytää uniikkeja piirteitä, mutta niihin taas liittyy paljon enemmän riskejä. Ei ole helppoa tämä asunnon etsiminen :D

Sisustusratkaisuihin tietty liittyy kokonaan omia toiveita ja tällä hetkellä sisutusmakuni on tällainen hyvin pelkistetty ja skandinaavinen mustalla kontrastilla sekä pienillä mausteilla. Näitä en kuitenkaan pidä tärkeimpinä kriteereinä, sillä asuntoa yleensä voi muokata haluamaansa suuntaan ja sisustusmaku/trendit muuttuvat jatkuvasti. Kaikki kuvat löytyvät Pinterestistäni, josta löytyy paljon lisää inspiraatiokuvia :)

Emmi
You may also like:

2 comments

  1. Onnea asunnonetsintään! Sen varmasti sitten tietää, kun SE OIKEA löytyy, eikä niitä toiveita ylöskirjoittamalla onneksi sitä taida jinxata. Hyvää viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitoksia, sitä todellakin tarvitaan! Eiköhän se oikea vielä tule vastaan :) Kiitos paljon ja samoin sinne!

      Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.