Lihaton tammikuu

Hyvää uutta vuotta ystävät! Eletään taas elämänmuutosten kulta-aikaa. Itse suhtaudun new year, new me -lupauksiin vähän huvittuneesti, mutta pakko myöntää, että tunnen silti itseni inspiroituneeksi aina vuodenvaihteessa. Jotain puhtaan alun taikaa siinä vaan on :)


Tämän vuoden ensimmäinen haaste on jotain itselleni täysin uutta. Olen huomannut vähentäneeni lihan osuutta arkiruokailussa jo pitkään, mutta nyt päätettiin poikaystävän kanssa pitää kokonaan lihaton kuukausi! Olen tästä aivan innoissani, toisin kuin perinteisistä kananrintadieeteistä, jotka kaatuvat aina totaalikyllästymiseen. Kasvisruoka haastaa ajattelemaan uudella tavalla ja kokeilemaan uusia reseptejä.


Sen verran tosin joustamme, että kalaa syömme - kala on hyvästä :) Tähän mennessä syömäni ruuat ovat olleet ihan huippukamaa: täyteläisiä kasviskeittoja, nyhtökaurasalaatteja, sitruunasiikaa, sushia ja ties mitä, eikä lihaa ole ollut ikävä. Plasebo-efektiä varmasti osaksi, mutta olokin tuntuu kevyeltä ja energiseltä!


Löysin Johannan blogista vinkin tästä Katja Kokon ja kumppaneiden 7 Day Simplifying Detoxista, joka on antanut paljon inspiraatiota sekä kasvis- ja kalaruokien että aamu- ja välipalojen kokkailuun. Smoothiet ja munakkaat ovat muutenkin vakiokalustoani, joten koin reseptit helposti lähestyttävinä ja omaa ruokafilosofiaani tukevina. Nyt vaan himoitsen sitä ikuisuushaavettani, eli mehustinta, entistä enemmän...

Nyt saa jakaa kaikki lempparireseptit ja suositukset kasvisruokaravintoloista!

Emmi

Ps. Pahoittelut erittäin epäinspiroivista ruokakuvista, mutta talvi :D Onneksi kirkasvalolampusta on edes vähän apua. 
You may also like:

Post a Comment

© Me Time. Design by MangoBlogs.