Bellabeat aktiivisuuskoru

Olen saanut paljon kyselyitä uudesta aktiivisuusrannekkeestani ja nyt kuukauden aktiivisen käytön jälkeen osaan jo kertoa paremmin kokemuksistani. Kyseessä on siis amerikkalaisen Bellabeatin Leaf Urban -aktiivisuuskoru, jota voi käyttää monipuolisesti sekä kaulakoruna, rannekkeena että "klipsinä". Toistaiseksi olen käyttänyt korua lähinnä ranteessa.


Löysin Bellabeatin muistaakseni Instagrammin kautta ja ihastuin siihen, miten tuotteessa yhdistyi monta kiinnostuksenkohdettani: teknologia, hyvinvointi ja design. Olin aiemmin käyttänyt sykemittariani aktiivisuusrannekkeena, mutta käyttö kaatui aina siihen, etten voinut käyttää "tavallista" kelloa lainkaan ja moneen asuun sykemittari tuntui liian sporttiselta. Lisäksi sykemittarini on niin iso, että sen kanssa ei ole kiva nukkua. Bellabeatin aktiivisuuskoru vastasi näihin ongelmiin.

Tilasin korun Rose Gold -värissä merkin omasta nettikaupasta joulualen houkuttelemana. Toimitus oli nopea, vain muutamia päiviä, ja sitä pystyi seuraamaan netissä. Tuote oli mielestäni kivasti pakattu, sisältäen mm. pienen kiitos-viestin. Itse koru näyttää tietyssä valossa ennemmin kultaiselta kuin ruusukultaiselta, mutta se on itselleni vaan hyvä juttu. Sopii paremmin muihin asusteisiin ;) 


Koru toimii niin, että lataat älypuhelimeen Bellabeatin sovelluksen ja synkkaat tiedot rannekkeesta sovellukseen säännöllisesti. Synkkaus on onneksi nopea, toisin kuin Polarin sykemittarissani. Korua ei tarvitse ladata lainkaan, vaan patterin pitäisi kestää puoli vuotta. Tästä suuri plussa, sillä muistan hädin tuskin puhelintani ladata, saati sitten muita laitteita :D  

Bellabeat ei mittaa sykettä, vaan ainoastaan askeleita, ja voit manuaalisesti lisätä sinne muita aktiviteetteja valmiista listasta (joka on suhteellisen kattava). Lisäksi se tarkkailee unta, tarjoaa meditointiharjoituksia ja seuraa edellisiin perustuen stressitasojasi. Tykkään Bellabeatin kokonaisvaltaisesta näkemyksestä hyvinvointiin, mutta sovelluksessa on vielä paljon kehitettävää. Luotan kuitenkin siihen, että he vievät sitä vielä eteenpäin!


Olen tykännyt Bellabeatissa eniten siitä, että tätä tulee oikeasti käytettyä! Askeleiden seuranta on ihan tarpeeksi tarkka ja nopea tiedonsiirto takaa sen, että voit tsekata askeleesi koska vaan, vaikket niitä suoraan näekään. Myös unen mittaaminen antaa suuntaa, sillä huomaan levottomampien öiden jälkeen syvän unen osuuden tippuneen. 

Sovelluksen käyttöliittymä on ihan kiva, mutta keksisin tosiaan aika monta kehityskohdetta siihen - tosin tämä kriittisyys voi olla vähän ammattitautiakin :D Huonona pidän mm. sitä, että muita aktiviteetteja voi lisätä ainoastaan valmiista listasta, eikä niiden arvioituja ominaisuuksia pääse muokkaamaan. Myös se on todella raivostuttavaa, että "meditoinniksi" kelpaa ainoastaan sovelluksen omat harjoitukset (joista en pidä yhtään). Parastahan olisi, jos sovellus synkkaisi automaattisesti enemmän tietoa esimerkiksi Apple Healthista, jonne käyttämäni Headspacen mindfulness-minuutit kirjautuvat automaattisesti. Lisäksi sovellus voisi tarjota enemmän tietoa tarjoamastaan datasta - esimerkiksi syvän unen minuutit näytetään, muttei kerrota lainkaan, mikä on hyvä taso ja mikä ei. 

Ja yksi asia vielä, mihin olen pettynyt, on rannekkeen hihna. Sitä on todella vaikea laittaa itse kiinni. Koru ei myöskään ole kunnolla vedenkestävä, joten suihkuun se on riisuttava pois. Ja taas taisteltava takaisin käteen...


Kaiken kaikkiaan olen siis ollut ihan tyytyväinen Bellabeatiin, mutta huomaan, ettei kaikkea ole vielä mietitty ihan loppuun asti. Toisaalta sen ymmärtää kyllä, kun kyseessä on aika tuore firma :) Olen silti mielelläni tukemassa tällaisia inspiroivia tuotteita ja meinaan vielä antaa heille palautetta noista kehityskohteista. Loppupeleissä tässä tuotteessa itseäni kosketti ehkä enemmän tarina ja ajatus tuotteen taustalla kuin itse tuote - missä siis siinäkin on valtavasti potentiaalia :)

Emmi 
You may also like:

Post a Comment

© Me Time. Design by MangoBlogs.