Joulun tunnelmaa

Meillä ei ehkä nähdä jouluisia tyynynpäällisiä, piparkakkutaloja tai tonttu-ukkoja, mutta tykkään luoda joulutunnelmaa omalla tavallani. Saimme nyt viikonloppuna tehtyä joulusiivouksen ja se on ehkä eniten joulumieltä nostattava tekijä, kun tietää sohvan alla lymyilleen pään kokoisen karvapallon vihdoin päätyneen imuriin. Ja mikä fiilis, kun saa poltella kynttilöitä puhtaassa kodissa!


Toki joitain "koristeita" meilläkin on, joista uusimpana kotiutin Plantagenista pienen sypressin. Havut kuuluvat jouluun ja tämä toimittaa meillä joulupuun virkaa. Toinen hankintani on jokavuotinen klassikko, eli hyasintti. Hyasintti tuoksuu joululta ja on kaunis vaikkapa lasiin aseteltuna. Sopiva lasi oli nyt hukassa, joten raukka päätyi hieman ahtaaseen Mariskooliin. Taidan käväistä vielä hakemassa Nougatista Hobstar-laseja, jotka ovat muutenkin olleet pitkään hankintalistallani. 

Himmelin hain tänään kellarista, se on viime vuoden löytö Punavuori kierrättää -ryhmästä. Naapuruston käsityötaidot kunniaan :) Kasvien ja koristeiden lisäksi joulutunnelma luodaan lukuisilla kynttilöillä, ympärivuotisilla Granitin valoilla sekä joulun tuoksuilla, kuten glögillä ja kanelilla. Spotifyn Acoustic Christmas -listasta vinkkasinkin jo, olen kuunnellut sitä melkein kyllästymiseen asti. 


Mitä joululahjoihin tulee, niin syvä huokaus. Kuvittelin etukäteen hoitavani kaikki lahjat eilen, mutta koko Helsingillä tuntui olevan sama suunnitelma. Keskustassa mahtui hädin tuskin kävelemään ja ahdistuin kaupoissa alta aikayksikön. Pitkän tovin siellä lopulta vietin aika huonolla menestyksellä. Note to self: osta ensi vuonna netistä. Tai ole ajoissa. 


Onneksi lahjojen paketointi ja koristelu on mielekästä hommaa, joten siitä en stressaa! Innostuin myös lähettämään joulukortteja, kun törmäsin näihin Annika Välimäen upeisiin kortteihin. 

Miten siellä virittäydytään joulutunnelmaan? :)

Emmi
You may also like:

4 comments

 1. Mä oon vuosia tehnyt lahjojen kanssa niin, että mietin etukäteen mitä ostan ja sitten ns. täsmäisku(i)lla haen ne. Nuo hakukerratkin yritän sijoittaa viikolle työpäivien jälkeen, kun viikonloput on niin älyttömiä joulukuussa. :D Netistä tilaaminenkaan ei kyllä oo huono vaihtoehto. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No siis olisinkin noin järjestelmällinen! Tiesin kyllä tuon ahdistuksen etukäteen, mutta silti elin jossain harhaluulossa, että selviäisin :D Nyt loppulahjojen kanssa on pakko vähän miettiä strategiaa uusiksi ;) Kiitos vinkeistä!

   Delete
 2. Mulle joulutunnelman luo jostain syystä jouluvalot. En kuuntele joululauluja, varsinkaan niitä perinteisiä – ne saa mut raivostumaan. :D Pitää kyllä myöntää, että niin paljon kuin vihaankin joulusiivojen tekemistä, tulee kyllä parempi mieli, kun on puhdas koti. :) Joulukoristeita ei mullakaan ole tänä vuonna kovin montaa; en edes ole kotona jouluna. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jouluvalot on kyllä ihania, kunhan ne ei hohda kaikissa sateenkaaren väreissä (jolloin saan lähinnä päänsärkyä :D). Jokaisella on varmasti ne omat tärkeät joulujuttunsa, eikä mikään ole parempi kuin toinen! Pääasia, että itselle tulee hyvä fiilis :) Ensi vuoden tavoitteena on vielä tsempata lahjojen kanssa ja miettiä niitä vähän aikaisemmin kuin nyt :D

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.