Los Angeles favorites

Ryhdistyin ja sain vihdoin aikaiseksi kerätä kaikki suosikkipaikkani Losissa samaan postaukseen. Aika monesta paikasta olen jo kirjoitellut aikaisemmin, joten linkkasin postaukset tähän. Olipa ihana käydä läpi lomakuvia ja toivottavasti tästä on apua jollekin Losiin suuntaavalle :) Kohteet eivät ole missään "parhausjärjestyksessä", vaan jokaisessa oli oma viehätyksensä. Jos jotain pitäisi erityisesti suositella, niin kannattaa ainakin tehdä retki jonnekin kaupunkia ympäröivistä kukkuloista sekä nähdä jokin Losin rannoista.

1. Hollywood Sign Hike

Retkestä Hollywood-kyltille kirjoittelin tarkemmin täällä. Ehdottomasti kaupungin kohokohtia! Itse kyltti ei niin ihmeellinen ole, mutta kukkuloilta aukeavat maisemat ovat vertaansa vailla. Kuvat nostavat vieläkin hymyn huulille, niin paljon tuosta retkestä tykkäsin :)


2. Griffith Observatory

Kävelimme Griffithille suoraan Hollywood-kyltiltä, mutta paikalle pääsee myös autolla tai muita kävelyreittejä. Sisäänpääsy ja pysäköinti ovat ilmaisia, mistä johtuen paikalla riittää porukkaa. Me suuntasimme tänne auringonlaskun aikaan, mutta paikka on varmasti vakuuttava myös muina vuorokaudenaikoina. Observatoriossa voi paitsi ihailla avautuvia maisemia myös tutustua avaruuden ihmeisiin erilaisten näyttelyiden ja esitysten avulla. Olin pienenä hyvinkin kiinnostunut astronomiasta, joten paikka sytytti, vaikka jalka jo vähän painoikin tässä vaiheessa päivää :) Valitettavasti pääplanetaario jäi meiltä kokematta aikataulusyistä, eli kannattaa tarkistaa näytösajat etukäteen, jos sinne haluaa. 


3. Hollywood & Walk of Fame

Kenelle nyt ei tulisi Losista mieleen Hollywood? Tämä alue jakaa mielipiteitä, mutta on mielestäni kertavierailuin arvoinen. Hollywoodista, jossa myös majoitumme Losissa, kirjoittelin enemmän täällä.


4. Rodeo Drive & Beverly Hills

Tämä alue sopii ylellisyydennälkäisille! Rodeo Drive on legendaarinen luksusshoppaajien ostoskatu, josta löydät varmasti kaikki kuumimmat merkit vaativampaan makuun. Me olimme liikkeellä aamusta, jolloin katu oli todella hiljainen. Beverly Hillsiä tyydyimme lähinnä ihastelemaan Uberista käsin, mutta täältä teimme ainoan julkkisbongauksemme, kun näimme Heidi Klumin ottamassa Instagram-kuvia ;) Alueella on aika hulppeita taloja ja kauniita katuja, joten tänne voisin mennä toistekin kävellen ihastelemaan.


 5. LACMA

Beverly Hillsin läpi huristelimme kohti LACMA:a eli Los Angeles County Museum of Artia. Valitettavasti meillä ei ollut aikaa mennä sisälle asti, vaan tutustuimme alueeseen ulkoa käsin. Kuuluisa katuvalotaideteos Urban Light oli parhaillaan remontissa, mutta jotenkin nuo valot ovat näyttäneet paljon hienommilta muiden kuvissa kuin luonnossa. Ei siis ehkä pelkästään tämän takia kannata lähteä paikalle, mutta museo itsessään on varmasti tutustumisen arvoinen. Lisäksi se sijaitsee hyvällä paikalla suhteellisen lähellä muita nähtävyyksiä. 


 6. The Grove

Muistin esimerkiksi Strictly Style -blogin Hannan kehuneen (monen muun hyvän paikan lisäksi) tätä ulkoilmaostaria. Tykkäsin kovasti paikan ilmapiiristä, eikä liikevalikoimassakaan ollut valittamista. Täällä olisin voinut viettää vaikka kokonaisen päivän shoppaillen, syöden ja viheralueella hengaillen. Vieressä näkyi olevan myös Farmers Market, johon olisi ollut kiva tutustua markkina-aikaan. Kävimme syömässä legendaarisessa The Cheesecake Factoryssa ja ainakin oma avokadosalaattini oli erittäin herkullinen. Jälkiruuaksi jaoimme tietysti siskoni kanssa palan juustokakkua ja ehkä ensimmäisen kerran elämässäni jätin osan jälkiruokaa syömättä, sillä pala oli valtava. En vieläkään usko, että siskoni oli syönyt kerran tällaisen palan muka yksin!

Kävelimme muuten The Groveen LACMA:lta ja näimme matkalla, kuinka eka-tokaluokkalaisten ikäiset lapset harjoittelivat kadulla elokuvan filmaamista. Pienenä se on aloitettava :D


7. Universal Studios

Mikäli haluat kurkata elokuvatuotannon kulisseihin (tai fanittaa Harry Potteria ;)), Universal Studios Hollywood on oikea osoite. Paikasta kirjoittelin tarkemmin täällä. Varaudu jonottamiseen!

8. Santa Monica & muut rannat

Kävimme Santa Monicassa reissumme viimeisenä iltana ja kuvia tuli otettua jopa tämä yksi onneton maailmanpyörä :D Tykästyin kuitenkin paikkaan niin paljon, että tänne palaan vielä uudestaan! Kuuluisa Santa Monica Pier on näkemisen arvoinen huvipuistoineen kaikkineen, mutta itse tykästyi erityisesti kivaan ostoskatuun, josta tulikin tehtyä reissun viimeiset löydöt. 

Muista rannoista mainittakoon tunnettu Venice Beach, jossa myös vierailimme loman loppupuolella. Itse en juurikaan tykästynyt tähän levottomaan ja likaiseen rantaan, mutta tulipahan sekin puoli Losista nähtyä. Tosin kelikin oli vähän huono, joten ranta ei todellakaan näyttänyt parastaan. 


Monta paikkaa Losissa tuli nähtyä, mutta monta jäi vielä näkemättä. Esimerkiksi downtown skipattiin kokonaan, samoin kuin moni kuuluisa ranta jäi vielä näkemättä. En ole lainkaan kirjoittanut reissumme toisesta osiosta, eli San Diegosta ja roadtripistä sieltä takaisin Losiin, joten sitä vielä luvassa! Samalla tulee varmasti esiteltyä vielä muutama ranta(kaupunki) Losin lähistöltä :)

Emmi
You may also like:

2 comments

 1. Vaikka rakastan jenkkileffoja, niin jostain syystä mua ei ole koskaan kiinnostanut Los Angeles matkakohteena. Itseäni kiehtoo enemmänkin San Francisco – ja tietysti New York... <3

  Ihania kuvia! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. San Francisco on kuulemma upea, sinne pitää päästä seuraavalla kerralla! Nyt ei riittänyt aika valitettavasti. Los Anglelesissa on oma fiiliksensä, mutta itsekin tykkäsin enemmän San Diegosta :) Losissa kun pitää kulkea joka paikkaan autolla ja osa alueista on todella likaisia ja levottomia.

   Ja New York on munkin haavelistan kärkipäässä <3

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.