My blender

Nyt kirjoitan niinkin huikeasta härvelistä kuin blenderistäni :D Ei ehkä kaikkein hotein aihe, mutta itse ainakin tuskailin ostopäätöstä tehdessä, kun en löytänyt oikein mistään kunnon vinkkejä. Tästä siis ehkä apuja samassa tilanteessa tuskaileville. 

Kituutimme tosi pitkään parinkympin halppisblenderillä, kunnes kyllästyin siihen, että sain pureskella smoothieni alas. Terät olivat kuluneet aivan tylsäksi ja käytännössä kaikki banaania kovempi jäi kokkareiksi lasin pohjalle. Vanha blenderi sai siis siirtyä eläkepäiville (toimittamaan banaanipannarien sekoittajavirkaa) ja aloimme tutkimaan uusia vaihtoehtoja. Tässä vaiheessa sitten olinkin aivan ulapalla siitä, millainen blenderi oikeasti olisi hyvä ja meidän tarpeisiimme sopiva.


Moni (itseni mukaan lukien) varmasti hämääntyy teholukemista blenderikaupoilla. En ole siis mikään asiantuntija asiassa, mutta opin, että hyvä blenderi ei ole ainoastaan tehokas, vaan myös esimerkiksi kannun muotoilu ja etenkin terien muoto (ja jopa kulma) vaikuttavat lopputulokseen. Toki silläkin on vaikutusta, mitä haluat blenderillä tehdä - pähkinävoihin tarvitaan jo aika paljon jytkympi kone kuin lettutaikinan sekoittamiseen. 

Me emme halunneet ostaa kaikkein edullisinta versiota, mutta ihan Vitamix-tasolle taas budjetti ei vielä riittänyt. Lopulta erityisesti poikaystäväni ihastui tähän Wilfan Raw Fuel -blenderiin, joka oli hintaluokaltaan jotain siltä väliltä. Esimerkiksi täältä löytyy vekoittimen tarkemmat speksit, joista varsinkin 10 vuoden takuu sai meidät vakuuttumaan siitä, ettei ihan pilipalikoneesta voi olla kyse. 


Wilfasta onkin tullut hyvä ystäväni! Olen ainoastaan kerran onnistunut saamaan koneen juntturaan ja silloin yritin tehdä aika tuhtia hummusta. Olemme huomanneet, että erittäin paksujen massojen kanssa tällä on taipumusta "nostaa" massaa ylöspäin niin, että terät haukkaavat ilmaa. Tehot eivät siis lopu kesken, vaan vika on ennemmin muotoilussa. Muuten olen ollut erittäin tyytyväinen ja saanut täysin uutta motivaatiota aamupalasmoothieihin ;) Harmi, ettei itse itseään pesevää blenderiä ole vielä keksitty, mutta tämäkin hoituu suht helpolla, kun kaataa vettä kannuun ja pistää blenderin pyörimään.


Ja mitä smoothieihin tulee, olen aivan koukussa! Ei tosin kannata aloittaa ihan näin vihreästä versiosta, jos ei ole näin faniutunut kuin allekirjoittanut :D Unohdin muuten yhden tällaisen "myrkkysmoothieni" töihin ja pyysin työkaveriani tyhjentämään sen lavuaariin, ettei vaan rupea haisemaan. Odotin kauhisteluja smoothien väristä, mutta sen sijaan sainkin kysymyksen: mikä blenderi sulla on, kun tulee näin sileää jälkeä?!

Lopuksi vielä vinkki vitonen: ei kannata jättää mustikkasmoothieta yksin pyörimään blenderiin, jos ei ole satavarma kannen kiinnityksestä. En nimittäin olisi välttämättä halunnut violettia läikkää keittiön seinää koristamaan...

Emmi
You may also like:

4 comments

 1. Vitsit meilläkin on blenderin osto edessä, sillä edellinen hajosi ihan vasta! Olen otta tosiaan ihan ulalla noiden kanssa, enkä osaa valita mikä ostettaisiin. Blenderin kun pitäisi vielä sopia myös sisustukseen! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sepä se! :D Haha, tämäkin läpäisi mun ulkonäköseulan - suurin osa tehokkaammista koneista on nimittäin kaukana kauniista. Eikä meidän minikeittiöön oikein olisi sellainen jytky kone sopinut :/ Tsemppiä metsästykseen!

   Delete
 2. Anonymous22/6/16 21:40

  Ei suinkaan huono aihe, oli hot tai ei :) Minusta tää oli tosi hyvä ja tärkeä postaus - smoothieohjeita jaetaan joka tuutista ja joka blogissa, mutta eipä juuri kirjoitella vinkkejä itse koneisiin joilla niitä tehdään! Vastikään olin itsekin "pyörällä päästäni" kun aloin miettiä blenderin hankkimista, eipä juurikaan ollut hajua mitä lähteä etsimään - onneksi netistä löytyi vinkkejä. Onneksi keittiötä komistaa nyt tehokas blenderi joka surauttaa jääpalatkin pieneksi.

  Itsekin olen huomannut tuon ilmiön että blenderi nostaa massaa ylöspäin ja jää pyörimään tyhjää - todella raivostuttavaa! Itse en ole keksinyt muuta konstia kuin lisätä nestettä sekaan, mutta onko sulla jotain vinkkejä miten saat sen toimimaan, välillä olisi nimittäin kiva juoda vähän paksumpaa smoothieta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että aihe koskettaa muitakin! Blendereissä nimittäin todellakin on eroja :) Ja hyvä juttu, että löysit vinkit sekä sopivan koneen! Itsekin yritin metsästää vinkkejä netistä, mutta jotenkaan en vaan löytänyt sopivia.

   Hitsi vie, mulla ei ole oikein vinkkejä tohon, kun itse kärsin samasta ongelmasta. Se toki auttaa, jos massaa yrittää jollain tikulla sekoitella ja "tökkiä" alaspäin. Toki siis silloin, kun blenderi ei ole päällä, eli sekoituksien välillä :D

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.