Wellbeing

Hyvinvointi taitaa olla yksi tämän vuodenajan suosituimmista teemoista. Mitä hyvinvointi sitten minulle merkitsee?

Sanotaan, että omassa mielessäni hyvinvoinnin käsite on laajentunut hurjasti viimeisen parin vuoden aikana. Pari vuotta sitten olisin sanonut, että hyvinvointi on sitä, että liikkuu tarpeeksi ja syö oikein. Ja tämä siis tarkoitti sitä, että liikunnan suhteen more is more ja ruuan suhteen tiukka linja on se paras ratkaisu, jos haluaa tuloksia - siis muokata kehoa.

Tänä päivänä hyvinvointi on minulle jotain ihan muuta. Se on päivittäinen olotila, eikä niinkään se, mitä peilistä näkyy tai lautasella makaa. Voinko tänään hyvin? Onko minun hyvä olla? Olenko onnellinen ja uskonko unelmiini?   


Olen viime aikoina pohdiskellut paljon hyvinvointia ja siihen liittyviä teemoja, varmasti osittain vuodenvaihteen ansiosta. Uusi vuosi tuntuu aina uudelta mahdollisuudelta kulkea omia unelmiaan kohti ja pohtia sitä, mihin asti on jo päästy. Tänä vuonna haluan panostaa erityisesti henkiseen hyvinvointiini ja siihen, että mieleni voi hyvin. Tietysti toimiva kroppa on avain terveyteen, joten liikunta ja ruokavalio kulkevat siinä mukana, mutteivät ole se pääfokus. 

Yllä näkyvä kuva on eräänlainen dreamboard tälle vuodelle. Minun on pitkään pitänyt väsätä vastaava, mutten ole saanut aikaiseksi. Eilen sitten vihdoin keräsin kasaan vanhoja lehtiä (joita oli yllättävän vähän) ja keräsin sieltä inspiroivia kuvia. Koska olen visuaalinen ihminen, minulle tuottaa suurta nautintoa saada tavoitteitani ilmaistua näin kuvien kautta. Ja kerrankin ei-digitaalisessa muodossa.


Voisin kirjoittaa dreamboardistani vaikka kuinka pitkää, sillä siihen sisältyy monia merkityksiä, jotka eivät varmasti avaudu vain kuvaa katsomalla. Ehkä jätän sen kuitenkin toiseen kertaan, jottei tästä tulisi ihan kilometripostausta :) Tässä kuitenkin joitakin teemoja, joilla aion viedä hyvinvointiani eteenpäin vuonna 2016:

 • ravitseva ja maukas ruoka
 • säännöllinen treenaaminen ja sopivasti mukavuusalueiden ylittäminen (josta esimerkkinä tuo etukyykky, yök)
 • oman kropan kuunteleminen ja arvostaminen
 • uneen panostaminen ja levon pyhittäminen
 • luonnossa liikkuminen 
 • jooga ja rauhoittumaan/rentoutumaan oppiminen
 • kiitollisuus ja läsnäolo
 • matkustus
 • tyyli ja pukeutuminen sekä niistä inspiroituminen
 • blogiin panostaminen ja valokuvaus
 • uratavoitteet ja työstä nauttiminen
 • ihmissuhteet ja yhteyden löytäminen eri ihmisten kanssa   

Kuin tilauksesta sain yhteistyöyhteydenoton, joka sopi täydellisesti näihin teemoihin. Nimittäin mahdollisuuden osallistua Unelma Itsestä -valmennukseen. Valmennusta kuvataan seuraavasti: 

Unelma Itsestä -valmennusohjelmassa keskitytään löytämään keinot joilla saat liikkumisesta intohimon, syömisestä terveellisen elämäntavan ja rohkeutta toteuttaa omia unelmia sekä loistaa omassa elämässä.
Teemme yhdessä mahdolliseksi sen mistä sinä unelmoit. 

Itsehän olen näitä ruokavalio- ja treenivalmennuksia kokeillut jos jonkinmoisia, ja aina niistä on tuntunut puuttuvan jotain. Tässä valmennuksessa on otettu huomioon myös henkinen hyvinvointi, minkä vuoksi olenkin utelias kokeilemaan, mitä valmennus pitää sisällään :) Tähän mennessä tämä vaikuttaa ihan huippujutulta ja sain valmennuksen vetäjältä Tuulilta teille alennuskoodin, jos haluatte hypätä samaan kelkkaan. Koodilla metime saatte -15 % kaikista shopin tuotteista 18.1. asti. Haluan myös vinkata Tuulin Unelma Vuosi 2016 -ryhmästä Facebookissa, joka on tästä päivästä lähtien neljä päivää ilmainen valmennus kaikille. Eli, jos haluatte fiilistellä valmennuksien henkeä, niin liittykää ihmeessä tuonne :)

Valmennuksen ja tavoitteideni kautta blogissakin tulee varmasti näkymään enemmän hyvinvointijuttuja nyt alkuvuoden aikana, toivottavasti tykkäätte! Saatte toki heitellä postaustoiveita aiheeseen liittyen, niistä on paljon apua. Seuraavaksi ajattelin kertoa, mitä sovelluksia ja työkaluja käytän päivittäin omien tavoitteideni eteenpäin viemiseksi, joten stay tuned ;)

Emmi
You may also like:

2 comments

 1. Kuulostaa kivalta, mukava seurata tähän liittyviä juttuja blogissa! :) Itse kaipaisin ehkä eniten vinkkejä siihen, miten syödä fiksusti ennen ja jälkeen treenien...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, oon ihan fiiliksissä tästä! Varsinkin, kun sain valmennuksen "työkirjan" kotiin, niin vaikutti huipulta :) Pistetään toi idea korvan taakse, jos vaikka innostun laajemminkin kirjoittelemaan aiheesta! Itse syön aina 1,5-2h ennen treeniä jotain välipalaa, muuten en selviä :D Oon nyt toistaiseksi siirtänyt aamupuuron siihen ennen treeniä, sillä mikropuuro on helppo tehdä töissä. Lisäksi syön yleensä raejuustoa/kananmunia/pähkinöitä ja hedelmän :) Treenin jälkeen teen aina "kunnon ruuan", joka sisältää ainakin kasviksia ja proteiinia, mutta fiiliksen mukaan myös hiilareita (auttavat palautumaan).

   Tosin aloitan pian vähän uudenlaisen ruokavaliokokeilun, joten osa näistä suosikeista saattaa mennä hetkeksi pannaan :D

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.