My handbags

Laukut ovat varmasti asia, joka jakaa vahvasti mielipiteitä. Joku ei voi ymmärtää, miten toinen haluaa laittaa asusteeseen useita satoja, jopa tuhansia euroja. Omalla kohdallani tämä jännä mieltymys kauniisiin laukkuihin on alkanut nuorena, sillä muistan jo yläaste-lukioiässä kiinnittäneeni aina huomioni ensimmäisenä laukkuihin. Tuolloin en tosin osannut vielä aavistaa, että tulisin joskus laittamaan mokomiin laukkuihin näin paljon rahaa kuin tänä päivänä. 


Ensimmäisen "luksuslaukkuni", Vuittonin Neverfullin, ostin vuonna 2012 keräämilläni kesätyörahoilla. Voi sitä ilon määrää! Tuo laukku olikin mukana aina, oli tilaisuus sitten mikä hyvänsä. Myöhemmin olen päätynyt myymään laukun eteenpäin, mutta muistan, kuinka paljon se tuotti minulle iloa. Nuhjuinenkin asu muuttui mukamas tosi tyylikkääksi, kun käsipuolessa roikkui Vuiska. Tuolloin Neverfullit eivät olleet yhtä yleisiä kuin tänä päivänä, ja esimerkiksi yliopistollani niihin törmäsi todella harvoin.

Laukut ovat minulle siis ikään kuin harrastus, eikä omaa rahankäyttöään mielestäni tarvitse perustella kenellekään. En yritä kalliin laukun myötä luoda varakkaampaa kuvaa itsestäni - tiedän itsekin, etteivät laukkuni välttämättä mätsää elintasooni, mutta mitä sitten? Elämä on valintoja täynnä, ja jos oikein paha paikka iskisi, niin tottakai olisin valmis myymään laukkuni. Tällä hetkellä talouteni on kuitenkin täysin balanssissa, enkä koe luopuneeni mistään laukkujeni vuoksi.

Nyt kun arka aihe on käsitelty, niin uskallan koota tähän laukkuni, sillä tällaista on toivottu :) Edellisestä vastaavasta onkin jo pari vuotta aikaa, hups! Ja aika paljon olen muutosta saanut aikaan laukkukokoelmaani tässä ajassa...


Tällä hetkellä vanhin laukkuni on samalla ainoa laukkuni, joka ei tunnusta mitään merkkiä. Löysin tämän kauniin laukun joskus kirpputorilta ja taisin maksaa siitä alle euron. Tämä siis esimerkkinä siitä, ettei laukun hinta ole suinkaan aina se ratkaisevin - lähinnä haen laukuissa kaunista ulkonäköä sekä laatua. Konjakinruskea yksilö on täysnahkaa ja kestänyt hyvin aikaa. Lisäksi pidän laukuista, joissa on pitkä hihna, sillä ne ovat todella käteviä jättäen kädet vapaaksi. Tätä en ollut jostain syystä kuvannut ollenkaan edelliseen esittelyyn, ehkäpä laukku piileskeli silloin jossain kaapin pohjalla ;)


Vuittonin Monogram-kuosi puhutteli minua vahvasti muutama vuosi sitten ollessani Ranskassa vaihto-opiskelemassa ja päätinkin hankkia sieltä muistoksi Speedy Bandoulière 35 -laukun. Tähän laukkuun minulla on vahvat tunnesiteet, vaikka kuosi ei enää olekaan se kaikkein mieluisin. Nahkaosat ovat patinoituneet jo kauniisti, ja odotan, että ne patinoituvat entisestään :) Plussaa myös hihnasta, jonka ansiosta laukku on mielestäni ihanan rento. Täytyy myöntää, että mustat laukut ovat viime aikoina syrjäyttäneet tämän, mutta eiköhän tälle vielä käyttöä tule!


Saman vuoden jouluna 2013 päätin hankkia Speedyn kaveriksi Pochette Accessoiresin samassa kuosissa. Tämän ostoon motivoi erityisesti se, että pystyn hyödyntämään Speedyn hihnaa myös Pocheten kanssa ja näin ollen lisäämään sen monikäyttöisyyttä. Nämä kaksi laukkua ovatkin olleet kovalla käytöllä lomareissuilla, sillä materiaali kestää kaikki sääolosuhteet, vetoketjut tekevät laukuista turvallisia ja hihna pelastaa väsyneen matkailijan kantovastuusta. Täytyy kuitenkin myöntää, että olen hieman kyllästynyt Monogram-kuosiin, ja Furlan pikkulaukun myötä voisin jopa harkita Pocheten myymistä eteenpäin.


Samana jouluna poikaystäväni yllätti minut hankkimalla Michael Michael Korsin toten, joka näkyy kuvassa vähän huonosti, mutten löytänyt nyt parempaa tähän hätään. Edellisessä laukkupostauksessa se näkyy vähän paremmin, tosin olen irroittanut tuon "killuttimen" laukusta :) Tämä laukku toimii minulla vieläkin työlaukkuna, sillä se kestää todella paljon painoa ja sinne menee hyvin läppäri ja muu tarpeellinen. Laukun pinta on saanut vähän ryppyjä, mutta se voi johtua vain omasta huolimattomuudestani :D 


Tämän jälkeen laukkupuolella oli pitkään hiljaista, sillä säästelin rauhassa the valmistujaislaukkua varten. Pitkään luulin unelmalaukkuni olevan Pradalta, mutta pikkupettymyksien jälkeen päädyin viime kesänä Célinen Belt Bagiin enkä ole valintaani katunut! Tämä on ehdottomasti laukkukokoelmani helmi, jota säästelen vähän kivempiin tilaisuuksiin. En viitsi Célineä työlaukkuna käyttää, eikä tämä siihen oikein taipuisikaan. Jaksan vieläkin ihastella laukun laadukasta nahkaa ja kauniita yksityiskohtia :) Vähän harmittaa, että tästäkin on tullut blogimaailman hittilaukku, mutta eipä näitä katukuvassa kovin paljoa näy. Eikä minua sinänsä haittaa, vaikka monella sama laukku olisikin - pelkään vaan, että kyllästyn helpommin, jos laukkua tulee jatkuvasti vastaan joka tuutista (kuten kävi Neverfullin kanssa). 

Viime kesänä minuun taisi iskeä pieni laukkuhulluus, sillä päätin pistää laukkukokoelmani kerralla kuntoon ja hankin Célinen lisäksi toisen, tilavamman laukun Mansur Gavrielilta. Luovuin vanhasta Coccinellen nahkalaukusta ja ostin tämän ikään kuin "uudeksi Neverfulliksi". Laukku onkin palvellut uskollisesti niin töissä kuin vapaa-ajalla. Ainoa miinus on hieman arka nahka, johon kyllä tarttuvat naarmut helposti. 


Laukun mukana tullutta pussukkaa on tullut käytettyä myös pikkulaukkuna, mutta sinne ei puhelimen ja pankkikortin lisäksi juuri muuta mahdu. Niinpä rupesin loppuvuodesta haaveilemaan mustasta pikkulaukusta, joka sopisi kaikkiin asuihin ja tilanteisiin. Lopulta päädyin Furlan Metropolis-laukkuun, joka on osoittautunut oikein näppäräksi. Laukku on tarpeeksi siisti iltamenoihin, mutta sopii kuitenkin myös rennompiin asuihin.


Tällä hetkellä minulla on seitsemän (jos pikkupussukkaa ei lasketa) erittäin mieleistä laukkua. Taisin tuossa edellisessä laukkupostauksessa todeta, että seitsemän olisi aika optimaalinen määrä ja samaa mieltä olen edelleen! En siis tällä hetkellä haikaile erityisesti minkään laukun perään, sillä mielestäni minulla on joka tilanteeseen sopiva laukku. Jos kuitenkin jotain olisi pakko toivoa, niin luopuisin luultavasti Pochetesta ja hankkisin kesäksi jonkin vaalean laukun, sillä sellaista ei vielä kovin tummasta kokoelmastani löydy :) Myös bucket bag kummittelee edelleen mielessä, mutten tiedä kuinka käytännöllinen se oikeasti olisi...

Huh, siinäpä tämän laukkumuidun tunnustukset :D Löytyikö suosikkeja näistä?

Emmi
You may also like:

21 comments

 1. Mullakin on päivitetty laukkupostaus ollut luonnoksissa pitkään, täytyy laittaa linjoille lähiaikoina :) Kivoja laukkuja <3 Tykkään eniten Celinestä (ylläri) ja Furlaa jaksan aina ihailla muilla! Mäkin kyllästyin Pochetteen ja kaikki muutkin Vuittonit paitsi Noen olen myynyt. Toisaalta olisi mahtia säästää laukut omille tyttärille (jos sellaisia suodaan), mutta meillä ei vaan tila riitä :D Minusta Belt Bag ei ole vielä ihan hirveän yleinen (blogimaailmassa) mutta niin vaan valitettavasti upeille laukuille käy. Muistan kun suunnittelin Mini Luggagen ostoa niin sitä ei näkynyt juuri missään toisin kun nykyään. Tuntuu että Chanel on nykyään se kaikista yleisin laukkumerkki, joka omissa silmissä vähän kumoaa sitä upeutta. Mulla tuntuu aina olevan uusia haaveita laukkujen saralla, tänä vuonna tuskin mitään uutta kokoelmaan tulee kun "ylimääräiset" roposet käytän nyt mieluummin matkailuun :) Toisaalta kyllähän hyviä nahkalaukkuja voi löytyä ihan edullisestikin, kuten tuo sinun pikkuinen konjakki :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, kivaa! Sulla onkin melkoinen kokoelma, joten odotan innolla :) Mä en ennen oikein ymmärtänyt Noen ideaa, mutta nyt viime aikoina olen nähnyt niitä paljon kaupungilla ja ne ovat niin kivoja! Voisin melkein vaihtaa Speedyni sellaiseen, jos oikein hyvä tuuri kävisi ;) Ja nyt, kun laukkuja taas katseli pitkästä aikaa, niin kehitin itselleni pienen pakkomielteen vaaleaan bucket bagiin, joka olisi malliltaan vähän Noen tapainen...

   Delete
 2. Ihana kokoelma Emmi! Sinulta löytyy kyllä laukku joka tilanteeseen. Sattuneesta syystä Célinen Belt Bag on näistä lempparini, mutta taas kerran Speedy Bandouliere näyttää sinun kuvissasi todella hyvältä! Klassinen monogram-kuosi miellyttää itseäni yhä vaikka ainoastaan yksi Vuittoni minulta enää löytyykään ja kanvaasia käytännöllisempää materiaalia saa hakea. Metropolis Mini on niin super söpö, että pakko ehkä ostaa sellainen itsellekin jossain karkkivärissä! Pariisin reissulla laukkuja olisi ollut outlet-kylässä monessa ihanassa värissä edullisesti, mutta koska reissusta lähti jo pari muuta ei-niin-edullista laukkua mukaan niin en pystynyt perustelemaan vielä kolmannen ostoa. Nyt harmittaa kyllä kovasti kun jätin ottamatta, sillä hinta oli noin 100 euroa halvempi mitä tällä hetkell esim. Zalandolla. Mutta no, tuleehan noita tilaisuuksia muulloinkin :)

  Minäkin voisin tehdä taas uuden postauksen laukuistani, kokoelma kun on muuttunut melkoisesti viime vuoden aikana, kiitos siis vinkistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ja se vielä pakko lisätä, että Oulun kokoisessa kaupungissa on onneksi turha pelätä että samoja laukkuja tulisi juurikaan vastaan. Vuittonia näkyy kyllä katukuvassa jonkin verran, mutta kerrat jolloin Célineä, Chanelia, Givenchyä tai muita olisin bongannut voi laskea yhden käden sormin.

   Delete
  2. Kiva kuulla, että sultakin on laukkupostaus tulossa! ;) Nämä ovat aina kivoja, etenkin kun sullakin niin monta upeaa laukkua on :) Monogram on todella klassinen, ja pidän siitä itsekin kovasti, vaikka nyt vähän kyllästyttää. Uskon, että laittamalla Monogrammit hetkeksi pannaan saatan taas innostua niistä uudelleen ;) Ja esimerkiksi kauniisti patinoituneet Keepallit ovat mielestäni upeita, joten odotan vaan Speedyn patinoitumista entisestään!

   Ai hitsi, olisit kyllä saanut Furlan edullisesti :) Siinä on ihana värivalikoima! Eikä tuo yleisyys katukuvassa tosiaan ongelma ole täällä Helsingissäkään - aika harvoin näitä vielä kävelee vastaan :)

   Delete
 3. Anonymous24/1/16 19:04

  Kivasti erilailla toteutettu laukkuesittely. Mielenkiintoisempaa on nähdä laukut tällein in action, kun ne useimmiten esitellään jossain kasassa sohvalla ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos palautteesta, kiva kuulla! :) Tämähän oli siis vain osittain omaa laiskuuttani, kun en jaksanut koota niitä siihen sohvalle... ;) No ei, minustakin on kivempi nähdä laukkuja näin "in action"!

   Delete
 4. Ja jos koskaan milloinkaan kyllästynyt Celineen ... ;) yes please!
  Ihanaa kun on muitakin laukkuhulluja, kukkaropostaukseen myös piti kommentoida että zippy ollut omassakin mielessä jo tovin - vaikuttaa tosi näppärältä! :) muutama ihana laukkuhaave on itselläkin, katsotaan jos toteutuisi ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha ;D Luulen, etten ole siihen vielä hetkeen kyllästymässä, mutta kiva tietää, että kiinnostusta löytyy ;) Zippy olisi ihana, enkä enää muuta oikein osaa huolia! Lompakkohankinta taitaa siis jäädä odottelemaan lisäbudjettia, heh... :D Ja laukkuhulluuden jakaminen on parasta!

   Delete
 5. Ihania laukkuja kyllä löytyy sun kaapista! Tuo Celine on tosi kaunis. Itse(kin) olen enemmän laukkutyttöjä. Pienempiä arkilaukkuja löytyy jo useampikin(esim regular Alexa), mutta sellaiselle Neverfullin kokoiselle laukulle olisi tarvetta. En vaan itsekään oikein lämpene enää monogram-kuosille, ja damierina löytyy jo yksi laukku kaapista. Olisikohan kommenttiboksin lukijoilla vinkata jotain mallia/merkkiä?
  Furlaa olen katsellut ja Ralph Laurenia, mutta ei ole vielä ainakaan tullut mitään tosi mieleistä vastaan. Toisaalta tuollainen lahjaksi saamasi Korsin laukku voisi olla tosi näppärä ja juuri sopivan kokoinen. Ja hintakin sellainen, että uskaltaa oikeasti käyttää huolettomammin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Helene :) Alexa on myös aivan ihana laukku, sitä olen kuolannut monta vuotta! Olen vaan tosi huono käyttämään sellaisia "välimallin laukkuja", minkä vuoksi kaikki laukkuni ovat joko isoja tai pieniä :D

   Olisin vinkannut juuri Furlan tai Ralph Laurenin shoppereista, sillä omaan silmääni ne näyttävät tosi kivoilta! Jos minulla ei olisi tuota Mansur Gavrielia, niin hankkisin varmaankin Furlan Fantasia-laukun :) Tämä Kors on myös toiminut hyvin, mutta olen säilyttänyt sitä jotenkin "rypyssä", niin että nahkaan on jäänyt joitakin ryppyjä.

   Delete
 6. Ihania laukkuja kaikki! :) Jos päätät tuon Pocheten myydä, täällä olisi ainakin yksi kiinnostunut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii, kiva tietää! :) Pitää vielä harkita hetki ;)

   Delete
 7. Oi vitsit mikä kokoelma!<3 Täälläkin olisi ihan mieletön laukkukuume!!! mustan keskikokoisen laukun kohdalla on ammottanut pidemmän aikaa suuri aukko, joten olenkin kovasti etsiskellyt mielestäni...yhtä Furlan laukkua muutamaan kertaan käynyt katsomassakin :) Tuo metropoliskin on niiin ihana ääh!<3 Ja jos pochette on pian vailla kotia voisi sille täältä löytyä sellainen, vinkvink ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on paha, kun laukkukuume iskee!! :D Furlalla on nyt tosi kivoja laukkuja, ainakin Fantasiaan olen iskenyt silmäni tämän Metropoliksen lisäksi :) Se tosin taitaa olla jo "iso" laukku keskikokoisen sijaan, sillä en oikein omista sellaisia välimallin laukkuja (Céline taitaa olla lähinnä sitä...). Ja näitä shoppereita mulla nyt riittää muutenkin :D

   Pidän mielessä, jos päätän Pochetesta luopua ;)

   Delete
 8. Tosi kiva ja monipuolinen kokoelma! Voisin joku kerta esitellä omanikin, kun oon saanut sen aika mieleiselle mallille. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, kivaa! Laukkuesittelyä vaan kehiin :)

   Delete
 9. Oih olipa kiva postaus! Ja tuo Celine on kyllä niiin ihans että!xx

  ReplyDelete
 10. Ihania laukkuja sulla :) Pitkästä aikaa alkaa itselläkin laukkukuume vähän nostaa päätään, viime aikoina on tullut shoppailtua lähinnä vain vauvanvaatteita pikkuiselle pojalleni :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Saara! :) Ymmärrän kyllä, että pienokaisen myötä ne shoppailukohteet helposti vaihtuvat ;) Mutta muista myös hemmotella itseäsi välillä! <3

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.