Food lately

Täällä on vietetty aika intensiivistä viikkoa töiden, opiskelun, treenien ja tapahtumien osalta, joten blogi on jäänyt tässä hässäkässä vähän vähemmälle huomiolle. Lupasin kertoa vähän valmennuksistani ja uudesta ruokavaliokokeilusta, joten tässä kuvia siitä, mitä viime aikoina on tullut popsittua. Olen tosin saanut jo työkavereilta sen verran kuittailuja "ruokasnäpyistäni", että vähän hirvittää laittaa näitä tännekin :D


1. Aamiaismunakas ja "5 am coffee" a.k.a. rasvakahvi
 2. Jotain on tullut liikuttuakin
3. Hampurilainen portobello-sienestä sekä naudan ulkofileestä
4. Täydellinen avokado

Pääpiirteittäin syön samaa ruokaa kuin ennenkin, ja ruokafilosofiastani olen kertonut esimerkiksi täällä. Pääpointtina siis aito ja mahdollisimman prosessoimaton ruoka. Nyt muutaman viikon ajan suurimmat muutokset ruokavaliooni ovat olleet:

- hedelmät hetkeksi tauolle 
- maitotuotteet (lähinnä siis juustot) kokonaan pois
- hiilarit pääosin kasviksista (kaura, riisi ja bataatti siis pois kuvioista)
- lisää hyvää rasvaa (iik !!!)
- laadukkaampaa ruokaa (luomua, lähituotantoa)


 1. Vihersmoothie-yritys (tämä oli rehellisesti pahaa, mutta seuraava jo onnistui!)
2. Lohisalaatti kaikilla herkuilla
3. Munakkaita riittää, ja siksi olen siirtynyt luomumuniin
4. Synttärikukkia!

Ruoka on maistunut hyvin, ja olen saanut loistavia reseptivinkkejä, joiden pohjalta on ollut helppo koostaa kaikenlaista. Täytyy myöntää, että ruokaan on mennyt myös ihan järkyttävästi rahaa, mutta toisaalta olen tullut vähän siihen lopputulokseen, että siihen kannattaa myös satsata. Olemme kuitenkin mitä syömme, vai miten se meni ;)

Ainoa ongelma tuntuu olevan se, että energiatasot voimatreeneissä ovat olleet aika matalalla. En sitten tiedä, syönkö liian heikon välipalan vai kestääkö keholla vaan tottua tähän uuteen systeemiin. Tätä lukuun ottamatta olo on ollut erittäin energinen ja fiilis korkealla! Mitään suuria muutoksia painossa ei ole tapahtunut, mutta olo on huomattavasti "kiinteämpi" ja vatsa litteämpi. Hiljaa hyvä tulee :) Myös poikaystävä on innostunut lähtemään tähän ja häneltä on kiloja lähtenyt jo lähemmäs viisi (kade!!!). 


1. "Lasagne" munakoisosta ja kesäkurpitsasta
2. Olen yrittänyt vaihtaa kahvin töissä teehen
3. Lidlin tulppaanit, parasta!
4. Jälleen yksi aamupala

Tammikuu meni lisäksi täysin sokerittomasti (jos nyt ei jotain vahingossa lorautettua Srirachaa lasketa), joskin alkoholia tuli nautittua muutaman kerran. En kuitenkaan halua olla liian ankara itselleni ja ruveta rajoittamaan ihan kaikkea kerralla - siitä seuraa vain turhaa stressiä ja pettymyksiä. Tällä hetkellä ruuanlaitto inspiroi ja olenkin tehnyt vaikka mitä herkkureseptejä, joita olisi tarkoitus jakaa täälläkin. Jos riittää intoa seurata, niin tosiaan Snapchatissa (@emmite) ja Instagrammissa (@emmite) tulee jaettua ruokakuvia vielä enemmän :) 

Emmi
You may also like:

6 comments

 1. Oon snäpissä kuolannutkin noita sun munakkaita, tollasta voisi vaikka viikonloppuna testata!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii, maailman helpoin aamupala! Pari munaa pannulle ja kaikkea hyvää kyytiin ;) Suosittelen!

   Delete
 2. Miten voit olla syömättä hedelmiä? Itse syön päivittäin banaanin, omenan ja klementiinin. En voisi elää ilman hedelmiä, varsinkaan banaania.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arvasin, että joku tähän tarttuu :D Tarkoitus ei ole kokonaan jättää hedelmiä pois loppuiäksi, vaan testata hetken, miten pärjään ilman. Hedelmissäkin on sokeria ja se voi myös pitää yllä sokeririippuvuutta :) Tietysti hedelmät ovat aina parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi karkki!

   Delete
 3. Ikinä en pystyisi sokerittomaan kuukauteen, varsinkaan kun mulla on täällä kaksi sokerihiirtä kaverina ;) iso peukku siis siitä! Joskin koitan noudattaa ruokavaliossani 80/20- kaavaa, eli esimerkiksi kerran tai kaksi viikossa voin vähän jotain makeampaa maistella. En halua kieltää itseltäni täysin herkkuja, mutta kohtuus kaikessa, eli juuri se mitä itsekin tarkoitit. Xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Makeanhimo kyllä laskee nopeasti, alku on aina haastavin! Eli mielestäni homma tulee sen helpommaksi, mitä kauemmin on ilman :D Yleensä minäkin noudatan vastaavaa 80/20-kaavaa, mutta välillä tulee kausia, kun halua vähän testailla rajojaan. Ja välillä sitten taas mennään toisessa ääripäässä - se on sitä elämää :D

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.