Apps and tools for wellbeing

Kirjoitin otsikoksi ensin tools for a control freak, sillä saatan näiden vinkkien jälkeen vaikuttaa aikamoiselta kontrollifriikiltä. Eikä se muuten ole kovin kaukana totuudesta :D En voi sille mitään, että minua motivoivat check-listat, suunnittelu, organisointi sekä erilaiset työkalut, joiden avulla voin seurata omaa edistymistäni. Kaikki eivät varmasti näistä nauti yhtä paljoa, mutta ehkäpä tästä silti joku vinkki löytyisi :)


Nykyisin älypuhelimeen saa ladattua vaikka mitä sovelluksia, ja itse olen erityisen kiinnostunut hyötysovelluksista, eli sellaisista, jotka helpottavat elämääni jollain tavalla - oli se sitten matkakortin saldon tsekkaaminen tai verkkokaupassa tunnistautuminen tai maksaminen. Voisin joskus kerätä listaa kaikista hyödyllisistä sovelluksista, mitä olen löytänyt, mutta nyt haluan keskittyä erityisesti hyvinvointiin liittyviin vinkkeihin.

Muistan jo täällä vinkanneeni yhdestä hyvästä kirjasta ajanhallinnan suhteen, ja samalla kerroin käyttäväni Evernote-nimistä sovellusta listojen hallitsemiseen. Evernotesta onkin tullut minulle ihan korvaamaton apu, sillä se on kaikissa päätelaitteissa mukana kulkeva muistikirja. Evernotea käytän jopa töissä, ja teen sinne erilaisia muistiinpanoja sekä kerään listoja. Tiedätkö tunteen, kun pitäisi keksiä jokin hyvä ruokapaikka tai resepti illaksi? Minulta löytyy Evernotesta esimerkiksi listat ruokaostoksille, hyville ravintoloille, testattaville resepteille, luettaville kirjoille, hoidettaville asioille jne... Ja pointtina hyvinvoinnin kannalta siis se, että aivojen kuormitusta saa huomattavasti helpotettua ulkoistamalla "muistaminen" johonkin toiseen paikkaan! Jos esimerkiksi joudut koko ajan miettimään ja stressaamaan siitä, mitä asioita tänään pitikään hoitaa, mitä kaupasta ostaa tai mitä hyvää ravintolaa se kaveri kehuikaan, niin suosittelen tämän applikaation testaamista.

Jos puhutaan tavoitteista, niin olen käyttänyt coach.me-nimistä sovellusta pienempien tavoitteiden seurantaan. Sovelluksessa voit valita ja asettaa itsellesi erilaisia tavoitteita liittyen melkein mihin tahansa ja ilmeisesti myös käydä keskusteluja aiheista sekä palkata oman "koutsin". Itse olen käyttänyt tätäkin eräänlaisena check-listana, ja asettanut sinne arkipäiväisiä tavoitteita. Uskon tämän auttavan erityisesti siinä vaiheessa, kun opettelet jotain uutta tapaa, kuten esimerkiksi "käy kävelyllä neljä kertaa viikossa", "venyttele iltaisin" tai "pese hampaat joka aamu". Ihana tunne, kun saa merkitä aktiviteetin tehdyksi ;)

YOU-app on suhteellisen uusi löytö, jonka taisin löytää joululomalla. Tämä sovellus perustuu "micro-actioneihin" ja ideana on, että jo muutamalla minuutilla päivässä voi vaikuttaa pidemmässä juoksussa omaan hyvinvointiinsa. Appi antaa sinulle päivittäisiä tehtäviä, joiden tekemiseen ei mene kauaa, ja jotka ovat kaikkien toteutettavissa. Tehtävät suoritetaan ottamalla kuva, joten saat samalla kerättyä itsellesi hyvinvointialbumia ja halutessasi kommunikoitua muiden käyttäjien kanssa Instagram-tyylisesti. Minusta tämä on aivan ihana työkalu ja olen joka aamu ihan innoissani kurkkaamassa päivän "tehtävää" :)

Pinterest on varmasti monelle tuttu, ja itse olen kauniiden kuvien rakastajana täysin koukuttunut siihen. Kerään boardeille lähinnä inspiraatiota pukeutumiseen ja sisustamiseen, mutta on minulla siellä myös (salainen) sähköinen dreamboardikin ;) Pinterestiä voi käyttää lisäksi vaikkapa reseptien, meikkiohjeiden, treenivinkkien tai diy-ideoiden keräämiseen. Ihan huippu!

Tämä ei ole pelkkä sovellus, mutta rakastan Polarin sykemittariani, joka toimii samalla aktiivisuusrannekeena. Saan synkattua tiedot puhelimen sovellukseen, joka näyttää tarkkaa raporttia siitä, miten päivän aikana olen liikkunut. Joskus jaksoin jopa tarkkailla kulutettuja kaloreita ja verrata niitä ruokailuihin MyFitnessPalin avulla, mutta nykyisin en enää jaksa olla niin tarkka. Tiedot saa muuten vietyä myös iPhonen omaan Terveys-applikaatioon. 

SportSetteristä olen kuullut paljon hyvää, mutten ole vielä testannut mitään uutta lajia sitä kautta. Myös Yoogaian ilmaisjakso tuli testattua, sillä haluaisin kevyen joogan osaksi viikko-ohjelmaani. 


Lopuksi vielä muutama kirja, joka on itselläni työn alla tällä hetkellä. Unelma itsestä -valmennus on startannut ja vaikuttaa tosi hyvältä jutulta. Sain valmennusta tukemaan Unelma Itsestä -työkirjan, joka toimii vähän samaan tapaan kuin tuo YOU-app: pienin askelin suurempia muutoksia kohden. Vitsi, kun on ollut kiva täytellä kirjan tehtäviä, tulee ihan lapsuuden kaverikirjat mieleen! Ja kirjan saa muuten ostettua ilman valmennustakin, ihan vinkkinä vain :) Kontrollifriikki ei myöskään voi välttyä KonMari-kulttikirjalta, joka opettaa järjestämään niin kotia kuin sitä myötä elämääkin. Näiden kahden lisäksi luen muutaman kuuluisan yritysjohtajan elämänkertaa, jotka ovat todella inspiroivia nekin (miten niin en osaa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan...).

Huh, kuulostaapa kamalalta kasalta erilaisia työkaluja, mutten suinkaan käytä näitä kaikkia samanaikaisesti. Huomasin esimerkiksi, että nyt keskittyessäni valmennukseen ja työkirjan täyttämiseen, ovat appit jääneet vähän pienemmälle huomiolle. Toivottavasti näistä kuitenkin jäisi teille joku vinkki mieleen! Ja saa toki vinkkailla omista suosikeista - erityisesti hakusessa olisi joku rentoutumiseen/rauhoittumiseen liittyvä työväline :)

Emmi
You may also like:

10 comments

 1. Tuo You-app löytyy mun puhelimestakin, tosin viime aikoina en juurikaan oo sitä käyttänyt, pitäispä ehkä ryhdistäytyä. :) Tiesitkö muuten, että se on suomalaisten kehittämä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, kiva! Eihän näitä kannatakaan käyttää, jos se tuntuu "taakalta" - itsellänikin menee vähän kausittain se innostus :) Ja tiesin muuten, unohtuikin mainita se tekstissä! Sitä kautta nimittäin ajauduin sitä kokeilemaan, kun luin sen olevan suomalaisten kehittämä :D

   Delete
 2. hei ihania vinkkejä! tuo you app on mulle ihan uusi juttu, mutta latasin heti - kuulosti niin mielenkiintoiselta :-))
  ihanaa kun somessa on myös paljon tuollaisia hyvinvointia edistäviä appeja, sillä välillä tuntuu että kulkee ihan liikaa luuri kädessä ja se on nimenaomaan jollain tapaa pois siitä hyvinvoinnista...itselleni insta, pinterest & fashiolista ovat muun muassa niitä hyvänolon appeja joiden selailusta tulee aina hyvä mieli!xx

  mukavaa viikonloppua <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva olla avuksi! :) Ja ihan samaa mieltä - välillä on vähän ristiriitainenkin olo käyttää "hyvinvointi-appeja", kun puhelimen näprääminen on usein mielestäni juurikin sitä hyvinvoinnista pois vievää... Noh, on siitä onneksi paljon hyötyäkin :)

   Ihanaa viikonlopun loppua myös sinne <3

   Delete
 3. Mäkin olen huomannut tuon Pinterest-sovelluksen älypuhelimeen. En ole sitä kuitenkaan asentanut, koska muuten en pian tekisi mitään muuta. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, totta :D Se voi olla vähän turhankin koukuttava... Varsinkin, kun on kaikki muutkin some-kanavat puhelimessa, auts :D

   Delete
 4. Kiitos vinkeistä, pitää kokeilla ainakin Evernotea ja Coach.me:tä! :) Mäkin luin juuri tuon Konmari-kirjan, ihan mahtava!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, kannattaa ehdottomasti! :) Ja kiva vaan, jos näistä on apua. En ole vielä kokonaan kirjaa lukenut, mutta hyvältä vaikuttaa tähän mennessä ;)

   Delete
 5. Huippuja vinkkejä! Täytyy tsekata ihan ekaks toi Evernote :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ulla, kiva jos näistä on apua! :) Evernote on ihan paras, mutta vastaavia löytyy muitakin. En voisi enää elää ilman :D

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.