Makeup favorites + giveaway

En koe olevani mikään meikkifani, sillä itse asiassa ostan meikkejä todella harvoin. Lisäksi suosin kohtuullisen hintaisia meikkejä, etenkin arkimeikissäni. Olen vasta viime aikoina kiinnostunut meikkaamisesta sen verran, että olen alkanut piristämään "peruspohjaa" esimerkiksi huulipunalla tai korostusväreillä. Kaikki niksit eivät taida olla ihan hallussa, mutta ainakin yritystä on silloin tällöin :D

Meikissäni tärkeimpiä tuotteita ovat ehdottomasti meikkipohja. Kärsin iho-ongelmista, minkä vuoksi meikkipohjan pitää olla tarpeeksi peittävä ja pitkäkestoinen. En vihaa mitään niin paljoa kuin epäsopivaa meikkipohjaa! Ihoni kunto on muuttunut viime aikoina todella kuivasta vähän kosteampaan, ja se vaikuttaa toki myös meikkipohjaan. Huomaan, että joudun kiinnittämään koko ajan enemmän huomiota siihen, mitkä tuotteet itselleni sopivat.


Yksi luottotuote minulla on ollut jo pitkään käytössä ja se on Lumenen Longwear Blur Foundation. Tämä meikkivoide peittää tarpeeksi, jättää pinnan mattaiseksi ja pysyy ihollani pitkään, mitkä ovat kaikki tärkeitä ominaisuuksia. En tosin tiedä, onko Lumene muuttanut koostumusta, sillä ostin uusimman meikkivoiteen pari viikkoa sitten, enkä ole enää ollut aivan yhtä tyytyväinen kuin aikaisemmin. Lisäksi tein myyjän suosituksesta sävyharppauksen nelosesta ykköseen, mikä tuntui aika radikaalilta sekin (tervetuloa kummitusnaama...).

Olen löytänyt iholleni vihdoin todella kosteuttavan kosteutusvoiteen, mikä on tietysti hyvä juttu, mutta toisaalta lisää naaman kiiltävyyttä ja vähentää meikkivoiteen tehoja. Sen vuoksi olen ottanut käyttöön primerin, Lumenen Matifying & Pore Minimizing Primerin. Tämä auttaa huomattavasti pitämään meikin paikallaan koko päivän. Ainoa huono puoli on se, että pieni putkilo kuluu käytössäni todella nopeasti!


Meikkipohjasta päästäänkin sitten korostukseen. Arkisin minulle riittää sipaisu aurinkopuuteria poskiluiden alle. Oma Narsin aurinkopuuterini on hankittu Ranskasta, eli se on kestänyt käytössä kaksi ja puoli vuotta (!). Oikeastaan edellinen "meikki-innostukseni" ajoittui juuri Ranska-ajalle, jolloin käytin paikallista Sephoraa ahkerasti. Moni luottotuote on vielä peräisin tuolta ajalta :)

Jos haluan panostaa vähän enemmän, kaivan esiin Smashboxin korostusvärit. Näistä tummin väri on ihanan "harmahtava", eikä ollenkaan oranssi. Vaalein väri puolestaan toimii hyvin korostusvärinä, etenkin kun minulta puuttuu nyt kokonaan valokynä/vaalea peiteväri esimerkiksi tummia silmänalusia peittämään. Tilanne pitäisi ehdottomasti korjata pian - olisiko teillä suosituksia?

Silmämeikissä käytän arkisin nestemäistä rajauskynää, ripsaria ja välillä luomiväriä fiiliksen mukaan. Minulla ei ole vieläkään luottoripsaria, vaan ostan aina eri purkin. Nykyiseen en ole mitenkään erityisen tyytyväinen, joten en edes viitsinyt kuvata sitä tähän. Hyviä ripsareita minulla on ollut esimerkiksi Diorilta ja Lancômelta, mutta haluaisin löytää edullisemman hintaluokan luottotuotteen. 


Luomiväreissä luotan monen muun tapaan Urban Decayn Naked Basics -palettiin. Tämäkin tuote on palvellut minua uskollisesti Ranskasta asti! Paletissa on mielestäni täydelliset sävyt niin arki- kuin iltameikkiin, ja värien pigmentti on todella hyvä - tämän jälkeen paluuta markettiluomiväreihin ei vain ole. Itse käytän erityisesti sävyjä Venus, W.O.S ja Faint, joista viimeinen sävy sopii erinomaisesti varjostukseen. Viime aikoina paletin musta väri on alkanut lohkeilemaan ja sutannut ärsyttävästi koko meikkipussin. Pitäisi varmaan irrottaa koko väri paletista, sillä se on muutenkin jäänyt vähemmälle käytölle.

Mitä huulimeikkiin tulee, olenkin jo kertonut pitäväni M.A.C:in huulipunista. Aina en kuitenkaan jaksa panostaa huulimeikkiin, vaan usein pelkkä huulirasva riittää. Yksi kätevä vaihtoehto ovat sävytetyt huulirasvat, joilla saa sekä hoitoa että sävyä huuliin. Huulirasvoissa olen pitkään luottanut Labellon huulirasvoihin, joten ilahduin saadessani heiltä pari tuotetta testiin ja samalla teille arvottavaksi. Care & Colour -rasvat sisältävät kaksi kerrosta, joista sisemmän kerroksen pantenoli, sheavoi ja glyseriini kostuttavat sekä suojaavat, ja ulompi kerros puolestaan antaa huulille sävyä.


Omassa testissäni rasvat ovat toimineet hyvin. Sävyistä Rosé on todella hento ja vaalea, joten sitä olen käyttänyt lähinnä yhdessä huulipunan kanssa. Red sen sijaan antaa huulille kivasti punertavaa sävyä, joten sitä olen käyttänyt niinä päivinä, kun en jaksa erikseen punata huulia. Saan tosiaan arpoa kolmelle lukijalleni huulirasvapaketit (sis. molemmat värit), ja ajattelin tällä kertaa järjestää arvonnan Instagrammin puolella. Tykkää siis alla olevasta kuvasta Instan puolella, ja olet mukana arvonnassa!


Hups, tulipa tästä vahingossa pitkä postaus! Onko teillä mitään samoja meikkisuosikkeja? :)

Emmi
You may also like:

2 comments

 1. Käytän tosi paljon Lumenen meikkejä. Kasvot pesen joka aamu ja ilta Lumenen puhdistusemulsiolla. Pääasiassa käytän Lumenen meikkejä myös silmämeikin tekoon. Tällä hetkellä käytössä on Maybellinen huulikiiltoa, mutta Lumenen huulipuna odottelee vuoroaan. :D
  Kynsilakoissakin käytän jonkin verran Lumenea, mutta suosikkejani ovat Essien lakat.
  Ainoastaan voiteet ja hiustuotteet ovat jotain muuta kuin Lumenea. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lumenella on tosi hyvä hinta-laatusuhde ja lisäksi on kiva tukea kotimaista! Ja Essiellä on tosi hyvät lakat :) Ihonhoito onkin sitten asia erikseen, siihen olen viime aikoina laittanut ihan liikaa rahaa :D

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.