Blog changes and goals

Yksi vuoden 2016 tavoitteistani on viedä tätä blogia eteenpäin, sillä minusta tuntuu, että blogi on jäänyt vähän junnailemaan paikoilleen. Olenkin käyttänyt hyväksi muutamaa vapaapäivääni ja suunnitellut sekä toteuttanut pieniä muutoksia tänne blogin puolelle - toivottavasti pidätte niistä! Mikäli kaipaat opastusta blogipohjan käyttöön, niin skrollaile rauhassa alaspäin, sillä raapustin pienen ohjeistuksen tämän postauksen loppuun. Sitä ennen kuitenkin muutama sananen syistä muutosten taustalla :)


Kuten totesin, mielestäni blogini on jäänyt vähän paikoilleen ja syitä tähän on monia. Yhden syyn kuitenkin nostan ylitse muiden - nimittäin sen, että tähän päivään asti olen rehellistesti sanottuna hävennyt sitä, että kirjoitan blogia. Tämä on näkynyt esimerkiksi siten, etten ole halunnut tuoda blogiani esiin mitenkään "normaalissa" elämässäni, saati profiloida itseäni "bloggaajaksi". Minulla kesti vaikka kuinka kauan hyväksyä ajatus, että oikeasti tykkään tästä hommasta ja se on ihan ok. Ja etteivät kaikki tuttuni pidä minua automaattisesti pinnallisena ihmisenä, jos kirjoittelen silloin tällöin käsilaukuista tai muista ei-niin-tärkeistä asioista.

Toinen merkittävä syy blogin junnaamiseen on mahdoton itsekriittisyys. Tiedän, että olen ihan pirun julma itselleni, mutta se korostuu erityisesti näin tuottaessa sisältöä julkisesti nettiin. Monen monta postausta on jäänyt julkaisematta sen vuoksi, että olen kokenut tekstin olevan huonosti jäsenneltyä tai kuvien liian huonoja. Vuosien myötä itsekriittisyyden taso on tietysti noussut uusiin sfääreihin ja joka toinen päivä tunnen jonkinlaista alemmuuskompleksia muiden bloggaajien upeita aikaansaannoksia lukiessani. Tyytymättömyys on tietenkin paras motivaatio itsensä kehittämiselle, mutta liika on aina liikaa.


Uudenvuoden lupaukseni itselleni onkin se, etten enää häpeä omaa työtäni. Miten kukaan voisi arvostaa blogiani, jos en edes itse osaa sitä tehdä? Oivalsin, että jos tätä hommaa tekee oikeasti sydämellä, niin se välittyy paremmin myös ruudun toiselle puolelle. Toinen tavoitteeni on tehdä blogia hitusen rennommalla otteella, ja poistaa turha pingotus, itsekriittisyys ja ennen kaikkea muihin vertailu. Mitä sitten, jos jokainen kuva ei ole supertarkka tai jokainen lause viiteen kertaan uudelleenkirjoitettu? Se ei ehkä kuitenkaan ole se tämän homman juju.

Halusin tehdä heti jotain konkreettista näiden tavoitteiden eteen ja aloitin uudistamalla blogipohjani. Luin juuri Eeva Kolun koskettavan kirjoituksen tilan rajallisuudesta ja siitä, kuinka uutta ei voi saada raivaamatta jotain vanhaa pois tieltä. Monen muun teemaan liittyvän asian lisäksi koin vanhan blogipohjan jotenkin todella rajoittuneena ja kaavoihin kangistuneena. Omassa raivausoperaatiossani lähti koko sivupalkki, sillä tavaraa oli yksinkertaisesti liikaa. Yhä useampi lukee blogia mobiilipäätteellä, jolloin sivupalkki on lähinnä tiellä (tai näin ainakin itse koen).

Sivupalkin lisäksi räpläsin kuvakokoa ja tekstin asemointia, minkä vuoksi vanhojen juttujen kuvat saattavat vähän hyppiä hassusti. Jonkun mielestä blogi ei varmasti näytä enää blogilta lainkaan, joten laadin pienen ohjeistuksen siitä, mistä mikäkin jatkossa löytyy. Ei ehkä paras mahdollinen design, jos oikein ohjeet tarvitaan käyttöä varten, mutta nämä ovat ihan varmuuden vuoksi, sillä kyllähän te nyt osaatte ;) Ja kaikki rakentava palaute on tietysti enemmän kuin tervetullutta!


YLÄVALIKKO, VASEN

HOME - blogin etusivulle, josta näet viimeisimmät postaukset
ABOUT - tietoa minusta, blogistani ja yhteistyökuvioista
ARCHIVE - vanhat postaukset kuukausittain ryhmiteltynä
OUTFITS - suoraan asupostausten listaukseen
CATEGORIES - voit haarukoida postauksia aihepiirin mukaan
SEARCH - voit hakea sisältöä hakusanoilla

YLÄVALIKKO, OIKEA

Linkit muihin blogin some-kanaviin

BANNERI

Bannereita on kaksi: blogin logo sekä "slider", jossa vaihtuu blogin viimeisimmät postaukset. Logoa painamalla pääset aina etusivulle, slideria painamalla taas kyseiseseen postaukseen.

POSTAUS JA KOMMENTOINTI

 Toimivat, kuten ennenkin. Uutena toiminnallisuutena löydät jutun lopusta suositteluja muista saman aihepiirin postauksista.

 
Toinen konkreettinen, mutta itselleni hyvin suuri harppaus, oli blogin Facebook-sivun perustaminen. Tämän viivyttely liittyi taas tähän itseni vähättelyyn, sillä olin jostain syystä kuvitellut, että vain suuren lukijakunnan blogit ansaitsevat omat Facebook-sivut. Kuka nyt mun blogista tykkäisi? Mutta hei, nyt sai mennä romukoppaan sekin ajatus ja oikeasti ihan sama, vaikka blogillani olisi viisi tykkääjä - suurin ja merkittävin askel on jo tehty. Sivu löytyy siis täältä, jos tykkäätte seurata blogeja Facebookin kautta :)

Sellaista tällä kertaa - vitsi, kun toivon, että tykkäisitte näistä muutoksista! Ja tärkeinpänä vielä: hyvää uuttavuotta jokaiselle! <3

Emmi
You may also like:

22 comments

 1. Tykkään! Ihan tosi kivalta näyttää! Ja aika hauska sattuma, mutta ajattelin tehdä just ihan saman ja uudistaa koko mun blogin! Tylsistyttää niin toi vanha pohja.. Ihanaa uutta vuotta!! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos palautteesta! Tämä uuden vuoden alku taitaa olla aika suosittua aikaa blogiuudistusten saralla :D Mutta hyvä vaan! Ainakin Etsystä löytyy tosi kivoja blogipohjia, jos ei halua sellaista alusta asti itse tehdä :)

   Ihanaa uuden vuoden alkua myös sinne! <3

   Delete
 2. Pakko myöntää: tästä blogista tuli jotenkin paljon selvemmän näköinen blogialustan vaihdon myötä. :) Itsekin olen palloillut mielessäni ajatusta siitä, että siirtyisin pois Bloggerista. Yksi syy, joka on myös se tärkein, on se, että pienentää kuvia. Kun laitan saman kuvan esim. Pinterestiin, se näyttää siellä suuremmalta kuin Bloggerissa...
  Vaikka minäkin pidän bloggaamisesta paljon, en minäkään sitä ole juurikaan läheisilleni mainostanut. Olen kyllä sosiaalisessa mediassa, ja siellä on mainostettu blogiani. Vaikken sitä juuri mainitsekaan, en ole koskaan hävennyt bloggaamistani. Eikä sunkaan pitäisi! :)
  Tämän romaanin myötä haluan toivottaa oikein mahtavaa uutta vuotta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos, kiva kuulla! :) Tämä blogi on vielä Bloggerissa, joten aika paljon ulkonäköä saa täälläkin fiksattua! Ja Bloggeriin saa myös eri kokoisia kuvia lisättyä. Voit valita kirjoittamisvaiheessa kuvaa klikkaamalla eri vaihtoehtoja, kuten "Pieni", "Keskikoko" ja "Suuri". Itse käytän kuvakokona "Alkuperäistä kuvakokoa" ja muokkaan kuvan jo ennen Bloggeriin lisäämistä haluamaani kokoon :)

   Toi häpeämisjuttu alkaa onneksi menemään jo parempaan suuntaan, kiitos myös hyvän palautteen :) Se on mahtavaa, että olet ylpeä blogistasi!

   Ja ihanaa alkavaa vuotta myös! <3

   Delete
 3. Vau, hienolta näyttää Emmi, ainakin näin kännykällä näpytellessä! Minullakin kesti tooosi kauan aikaa hyväksyä itselleni ns. bloggaaja titteli ja oikeastaan vasta tämän vuoden aikana olen blogista kertonut avoimemmin. Hienoa että sinänkinnllet sujut blogisi kanssa, teet hienoa työtä ja niin sinun kuuluukin olla! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, kiva kuulla, että mobiiliversiokin toimii! :) Ja sama juttu täällä - vasta tänä vuonna olen alkanut olemaan avoimempi blogin suhteen. Ehkä siihen vaikuttaa myös se, että esim. meillä töissä jo moni tietää blogistani, joten en koe enää mitään syytä "salailuun" :D

   Kiitos vielä palautteesta <3

   Delete
 4. Aivan ihana tää uus pohja! Jee! Sussa ja sun blogissa on kyllä ainesta vaikka mihin!

  Mä niin tunnistan ton saman itsessäni, että olen häpeillyt blogiani... ja vähän vieläkin. En tajua, että miksi ihmeessä! Toisaalta on aika lohduttavaa se, että silloin blogien alkuaikoina kaikki teki sitä vähän salamyhkäisesti nimimerkkien ja päättömien kuvien takaa. Ja vaikka olen tullut paljon avoimemmaksi kertomaan mun blogista, niin silti jotenkin vielä tuon sitä aivan liian vähän esiin... ehkäpä tässä yksi tavoite ensi vuodelle.

  Ihanaa uutta vuotta! :) <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Janica <3 Ja toi häpeäjuttu tuntuu olevan yleistä, en ymmärrä miksi! Jotenkin sitä on vaan lähtenyt siihen suuntaan, että haluaa pitää blogin "yksityisenä", vaikkei mitään suuria salaisuuksia siellä jaakaan. Nyt kuitenkin koen, että kaikki läheisimmät ihmiset (perhe, sukulaiset, työkaverit, kaverit jne.) tietävät blogistani joka tapauksessa, joten miksi enää salailla sitä :D Toisaalta pakostakin mietin, että jollekin puolitutulle saattaa nousta vähän erilainen kuva minusta blogini kautta, mutta sittenpähän nousee...

   Ihanaa ja rohkeaa uutta vuotta myös sinne! <3

   Delete
 5. Emmi vau!! Oletko tehnyt tämän itse? :O Näyttää niin upealta! Ja todellakin, täysillä vaan eteenpäin, vaikka tämä touhu välillä hassulta tuntuisikin :) Mielessä pyörii postaus bloggaamisesta mullakin, vähän samoin ajatuksin mutta kuitenkin nimenomaan näinpäin: ei ainakaan himmaillen vaan uutta kohti! Onnellista uutta vuotta <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kiitos! Blogipohja on Etsysta ostettu, mutta muokkailin sitä itse aika paljon :) Sain siihen pari kuuden tunnin koodausurakkaa menemään silti, hups :D En siis osaisi tällaista alusta asti tehdä, mutta fiksailua kyllä.

   Luinkin juuri sun ihanan uudenvuoden kirjoituksen, vähän samoja ajatuksia tosiaan sielläkin! Bloggailupostausta vaan kehiin! :)

   Ja mahtavaa alkavaa vuotta! <3

   Delete
 6. Emmi, mielettömän hyvä teksti ja vau tämä uusi ulkoasu<3

  Ja siis nää ajatukset. Ihan suoraan kun omaa tajunnanvirtaa lukisi. Mulla on ollut niin samanlaiset ajatukset tämän blogin suhteen, ja just toi häpeäasia ja bloggaajaksi profiloituminen, mistä puhuttiin viimeksi kun nähtiin :D

  Niin siis halusin varmaan vaan sanoa, että mielettömästi tsemppiä näiden blogihommien kanssa ja mä ainakin uskon suhun! Ja ehkä susta rohkaistuneena uskallan viimein perustaa kanssa sen oman facebook sivun :D

  Pitää taas treffaa joku päivä ja brainstormata blogikuvioista! 😊😘

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Eve! Ja meillä on kyllä aika samat ajatukset bloggailun suhteen :D Voidaan brainstormailla seuraavaksi, kun nähdään ;)

   Kiitos vielä! <3

   Delete
 7. voi emmi! ihan huokaisin (useaankin otteeseen) kun tätä luin. tiedätkö, niin samoja ajatuksia kuin itsellänikin on ollut bloggaamisen suhteen - kauan. siksi itsekkin aloitin lokakuussa ihan puhtaalta pöydältä, mutta edelleen kyllä itsekriittisyys pitää yliotetta ja häpeän tekemisiäni, vertaan muihin ja yksinkertaisesti mietin ihan liikaa mitä muut ajattelevat. jarruttelen itse itseäni, koska koen etten kuitenkaan osaa. ja se on ihan kamalaa.

  muille on niin paljon helpompi sanoa kauniita sanoja, rohkaista ja huutaa että annat mennä vaan niin hyvä tulee - joten juuri niin haluan sanoa sinullekin :')<3 ihanan fresh uudistus blogipohjaan!

  xx ihanaa vuotta 2016 sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Siiri, kuulostaa niin tutulta! Just toi, että itse on sen oman tekemisen pahin jarru, kun miettii ihan liikaa kaikkea. Se on vähän masentavaa, kuinka me bloggaajat (iik, käytinkö tuota termiä juuri?) vähätellään omia taitojamme ja ollaan niin pirun kriittisiä kaikesta.

   Kiitos kauniista sanoista - samaa haluan sanoa myös sinne! Rohkeasti vaan tuulta päin ;) Ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle! <3

   Delete
 8. Anonymous1/1/16 03:07

  Olipa hyvä kirjoitus, voin täysin samaistua sun uudenvuoden lupauksiin. Blogisi on aina ollut ihanan aito ja käynkin täällä usein piristämässä päivääni. Onnellista alkanutta vuotta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi! Mahtavaa kuulla, että blogi on pysynyt aidon oloisena :) Onnellista alkavaa vuotta myös sinne! <3

   Delete
 9. Anonymous3/1/16 09:41

  En ole varmasti sitä ikäluokkaa mille blogisi on kohdennettu,sillä olen jo keski-ikäinen,mutta seuraan mielelläni (teini-ikäisen tyttäreni kanssa) kaikenlaisia blogeja lähinnä liittyen lifestyleblogeihin,sisustukseen ja tyttäreni erityisesti meikkiblogeihin ( ne eivät ole niin minun juttu). Sinun blogiin kurkkasin Even blogin kautta ja sitä kautta olenkin löytänyt paljon ihania blogeja ,joita seurata. Nanne,Eve,Sinä Emmi ja pari muuta kuulutte meidän suosikkeihin. Olen teidän blogeista siitäkin syystä kiitollinen,että mielestäni teidän blogit antavat järkevää ja vastuullista kuvaa nuoren aikuisen naisen elämästä. Ette vaan mene ja osta kallista ostosta ,vaan teidän blogeissa reilusti puhutaan miten rahoitetaan,harkitaan tarkkaan ja tehdään ostopäätös/tai olllaan jopa tekemättä,mutta kaikki tehdään harkiten. Sillä kaikki bloggaajat eivät ole näin vastuullisia,sieltä saa kuvan kaikkea voi ostella mielinmäärin ja teineille monet bloggaajat ovat esikuvia ja haluavat elää samoin.
  Mutta te nuoret ,kauniit,älykkäät naiset olette todella kovia itseänne kohtaan.Vaaditte paljon ja teette valtavasti työtä ja sitten vielä bloginkin pitäisi olla täydellinen. Olkaa armollisempia itseänne kohtaan.sillä me uskolliset lukijat emme vaadi täydellisyyttä hipovia asukuvia tai aivan prikulleen aseteltuja sisustuspläjäyksiä. Jos sellaisia haluaisimme,niin ostamme muotilehden tai lukisimme ammattibloggaajien päivityksiä.
  Me lukijat seuraamme teitä siksi,että olemme löytäneet bloggeistanne levähdyspaikan arjen keskellä,nuoremmat lukijat varmaan pitävät teitä jonkinlaisina esikuvina (ainankin tyttäreni ja hänen ystävänsä). Olemme kiitollisia että , jaatte meidän kansamme omaa elämäänne. Kiitos siitä.
  -kirsi-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Kirsi, menin ihan sanattomaksi tästä kommentista! Juuri tuo vastuullisuus on sellainen arvo, joka on itselleni hyvin tärkeä ja välillä mietin, tuonko sitä tarpeeksi esille blogissa. Mutta ihana kuulla, että se sieltä rivien välistä välittyy ruudun toiselle puolelle :) Välillä itseäni suoraan sanoen ottaa päähän, kuinka kovaksi blogimaailma on mennyt materian kulutuksen suhteen ja voin vain kuvitella, millaisia vaikutteita se luo nuorille.

   Itseltäni liikaa vaatiminen kuulostaa hyvin tutulta ja valitettavasti sorrun siihen vähän turhan usein... Ymmärrän kyllä tuon näkökulman, ettei blogin tarvitse näyttää muotilehdeltä ja usein ammattiblogit ovat jotenkin vaikeammin lähestyttäviä kuin nämä harrastelijablogit :) Kai sitä vaan joutuu johonkin itsensä kehittämisen kierteeseen ja tulee helposti sokeaksi, kun näkee vaan joka puolella täydellisiä kuvia ja tekstejä :D Kiitos, kun muistutit taas tästäkin puolesta!

   Tämä kommentti sai taas ajattelemaan, että on tämä bloggaaminen kiitollista hommaa, vaikkei aina ehtisikään tähän niin paljon panostamaan kuin haluaisi :) Kiitos vielä tuhannesti!

   Delete
 10. Ai että, täällä blogissa näyttää niin kauniille ja raikkaalle! Pidän sun kuvista myös tosi paljon <3 Ja olen ihan samaa mieltä tekstin kanssa (ja muiden kommentoineiden) että paras on, kun ottaa rennosti eikä mieti niin kovin tarkkaan. Omat tekstini joudun nykyään väsäämään sellaisessa kiireessä (ja vaikka ei kiire olisikaan), joten en ehdi miettiä sanajärjestyksiä ja lauserakenteita kovinkaan tarkasti. Se varmasti ärsyttää joskus lukijoita, mutta ei voi mitään!

  Sellainen juttu tuli mieleeni äsken tänne blogiin tullessa, että kuvat latautuu aika hitaasti. En tiedä onko ongelma täällä päässä vai siellä päässä, mutta ajattelin silti kysyä, että pienennätkö kuvat halutun levyisiksi ennen blogiin laittoa? Sen pitäisi nopeuttaa sivun latautumista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos ihana! Kehut valokuvaajalta lämmittävät erityisen paljon :) Sama kiire täälläkin painaa, joten olen kyllä yrittänyt pienentää tekstin ja kuvien hiomista huomattavasti. Silti sitä pieni perfektionisti vaan yrittää pyrkiä esiin ja lukemaan ne tekstit moneen kertaan ihan turhaan ;)

   Olen huomannut tuon kuvaongelman itsekin vähän hitaammalla yhteydellä - se on ärsyttävää! Pienennän kuvat tosiaan valmiiksi jo ennen Bloggeriin lisäämistä, mutta ilmeisesti ne ovat vaan liian suuria :/ Pitää vielä yrittää, jos saisin jotenkin pakattua niiden kokoa... Kiitos, kun huomautit!

   Delete
  2. No, ainakin tulee ne suurimmat kirjoitusvirheet huomattua, kun lukee useamman kerran, että kai jotain hyvää siinäkin :D
   Laitatko muuten resoluutioksi 72 nettikuvissa? Se voi vaikuttaa kai myös latautumiseen? Mulla on kyllä omakin kone niin täynnä, että tää käy tosi hitaalla...

   Delete
  3. Joo, mietinkin, että toi resoluutio vaikuttaa varmasti :) Laitan yleensä 72 tai vähemmänkin, mutta joissain uudemmissa kuvissa olen testannut suurempaa resoluutiota, mikä voi vaikuttaa hitauteen. Jatkossa yritän selvitä pienemmällä, jos se auttaisi! :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.