Amazing Abu Dhabi

Palataan vielä hetkeksi lomatunnelmiin! Minun on nimittäin pakko hehkuttaa hieman Abu Dhabia, jonne teimme päiväretken Dubaista käsin. Kuvittelin, että Abu Dhabi olisi kauempana Dubaista, mutta sinne ajoi vain puolitoista tuntia. Ei siis mahdotonta ollenkaan yhdistää näitä kohteita samaan lomaan :)


Minulla oli Abu Dhabissa oikeastaan vain yksi must see -paikka, ja se oli Sheikh Zayed Grand Mosque. Esimerkiksi Stricty Stylen Hanna oli kuvannut tätä moskeijaa blogissaan niin kauniisti, että se oli aivan pakko nähdä! Moskeija oli päivän viimeinen kohteemme ja kaiken sen odotuksen arvoinen. Ei sen vaikuttavuutta voi oikein sanoin kuvailla - se pitää kokea. Moskeijaan pitää muuten pukeutua peittävästi, mutta paikalta voi myös lainata burkan, kuten me teimme.


Muut kohteemme Abu Dhabissa olivat Formula 1 -rata (josta isäni oli erityisen innoissaan), Heritage Village sekä Emirates Palace. Totta puhuen en ollut kuullut näistä mistään aikaisemmin, mutta ne olivat ihan hauskoja nähtävyyksiä kaikki. Heritage Village oli ikään kuin museo taivasalla - vähän tekemällä tehty, mutta silti ihan symppis. Vaikuttavin näistä oli ehdottomasti Emirates Palace, joka on kullalla ja marmorilla sisustettu superluksushotelli. Hauskana knoppitietona kerrottakoon, että tämä on (rakennuskustannuksiltaan) maailman toiseksi kallein hotelli, jota kalliimpi on ainoastaan Singaporen Marina Bay Sands. Näin ollen olen nyt käynyt kahdessa maailman kalleimmassa hotellissa, aika hurjaa ;)
 
 
Tutkimme eri toteutusvaihtoehtoja päiväretkelle ja päädyimme lopulta palkkaamaan aavikkoretken kuskimme meille kuljettajaksi ja oppaaksi. Oli ihana saada "yksityisopas" ja matkustaa ihan vain perheen kesken ilman muuta turistilaumaa! Vaihtoehtona oli toki vuokrata auto, mutta helpompi luottaa paikallisen osaamiseen. Kaikkien kohteidemme välillä oli aikamoiset välimatkat, joten julkisia kulkuneuvoja en tätä reissua varten suosittele.


Päiväretkemme perusteella en osaa antaa syväanalyysia paikan tunnelmasta, mutta mielestäni pelkkä moskeija on jo hyvä syy vierailla täällä! ;)

Translation: We visited Abu Dhabi for a day trip and it was awesome! I loved Sheikh Zayed Grand Mosque that was something out of this world. Other places to visit were Formula 1 circuit, Heritage Village and Emirates Palace. My recommendations go for the mosque but the other places were also nice to see :)

Emmi

Ps. Onnistuin ensi typottamaan Adu Dhabin (miten se onkin niin vaikea kirjoittaa?!?), joten älkää välittäkö, jos se näkyy vielä jossain feedissa väärin :D
You may also like:

4 comments

 1. Siis NIIIIN upea toi moskeija!! Pakko päästä joskus! Ja hei ihana kuva sulla tossa sivupalkissa! ;) Kiva että noi kuvat onnistu noin hyvin! Mennään taas pian kuvailemaan udestaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö vain, se oli kyllä livenä vielä upeampi! Hihii, kuvista tuli kyllä tosi kivoja :) Mennään ihmeessä taas pian!

   Delete
 2. Anonymous8/11/15 13:48

  Näyttää upealta tuo moskeija!! Ollaan suunnittelemassa samanlaista reissua, joten ihan mielenkiinnosta utelen että paljonko tuo oman kuskin palkkaaminen maksoi? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on aivan mieletön!! En nyt ole sataprosenttisen varma, mutta muistaakseni summa oli 1000 AED luokkaa, joka ei ollut ollenkaan paha! Verrattuna vastaavaan turistiretkeen, josta olisimme maksaneet vähintään 300 AED/hlö.

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.