About my skin (care)

Tämän jutun piti alunperin kertoa Dubain Sephora-löydöistäni, mutta ajattelin sittenkin kertoa jostain muusta. Nimittäin kasvojeni ihosta tai tarkemmin siitä, kuinka huonossa kunnossa se on. Tämä on asia, jonka kanssa olen purrut hammasta useampaan kertaan viime vuosien aikana, eikä taistelu suinkaan ole vielä ohi. Blogissa kun tulee helposti keskityttyä vaan niihin kauniisiin asioihin, niin olkoon tämä nyt todiste siitä, ettei se elämä aina pelkkää pumpulia ole.


Minulla ei ole koskaan ollut täydellistä ihoa, muttei pahaa akneakaan. Teini-iän selvisin satunnaisilla näpyillä, mutta enpä olisi silloin uskonut, että the real struggle käydään vasta aikuisiällä. Arviolta kolme viimeistä vuotta ihoni on ollut todella pahassa kunnossa. Siis sellaisessa, ettei ilman meikkiä ihmisten ilmoilla liikkuminen ole ollut vaihtoehto.

Totesimme lääkärin kanssa yhdessä, että akneni syy on hormonaalinen. En siis voi sille tällä hetkellä muuta kuin yrittää lievittää tilannetta elämäntapojen ja lääkkeiden avulla. Suostuin vasta tänä syksynä kokeilemaan antibioottia ihoni hoitoon. Vakuuttelin pitkään, että pystyn kyllä hallitsemaan tilanteen ruokavalion ja lisäravinteiden avulla, mutta lopulta oli vaan pakko antaa periksi. Koin kyllä MSM-jauheen ja sinkin parantavan ihoni kuntoa, mutta se ei vaan riittänyt.


Nämä kuvissa näkyvät kosmetiikkaihanuudet saavat siis hetken odottaa, sillä tällä hetkellä hieron kasvoihini ainoastaan antibioottivoidetta sekä apteekin kasvorasvoja. Olen käyttänyt kuuria nyt noin kolme viikkoa ja vihdoin uudet näpyt ovat alkaneet harventua. Samalla tosin koko kasvojen iho on ruvennut kuivumaan ja kuoriutumaan, mikä ei ole kovin ihana tunne sekään. Puhumattakaan kaikista rumista arvista! Voitte vaan kuvitella, kuinka paljon asukuvien ottaminen inspiroi tällä hetkellä...

Tiedän, että ihmisillä on paljon pahempiakin ongelmia, mutta ihon kunto on vaikuttanut merkittävästi itsetuntooni. Harva se päivä peiliin katsoessa oikein puistattaa. Vaikka tällainen pinnallinen asia ei vaikuta lainkaan siihen, millainen ihmisenä olen, niin huomaan ihan liian usein ajattelevani, kuinka ruma olen. Ei kenenkään pitäisi ajatella näin negatiivisesti itsestään! 


Onneksi ihoni näyttää nyt vihdoin vähän rauhoittuvan. Valoa tunnelin päässä. Nyt vaan mietin, miksen hakenut aikasemmin apua. Kai olen vaan sellainen tyyppi, jonka on tosi vaikea antaa periksi. Eivätkä huonot lääkärikokemukset välttämättä paranna asiaa. Joka tapauksessa suosittelen kyllä kaikkia saman ongelman parissa taistelevia hakemaan rohkeasti apua. Itsekin olisin säästynyt monelta arvelta, kun vaan olisin tajunnut tämän aikaisemmin.

Jos nyt vielä hetkeksi palaan kuvissa näkyviin tuotteisiin, niin tuo Sephoran kasvojenpesuvaahto on ihan huippu ja sopii myös tällaiselle superherkälle ongelmaiholle. Ei nimittäin kuivata yhtään! Kuvien rasvat ovat tällä hetkellä itselleni aivan liian kevyita, mutta "normaalikäytössä" hyväksi todettuja päivävoiteita. Suihkutettava kasvovesi tuntui ajatuksena ihanalta, mutta on jäänyt vielä kaapin pohjalle pyörimään. Ja tuosta rullasta ajattelin kirjoittaa vielä kokemuksia erikseen!

Ketään kohtalontovereita? :)

Translation: Just telling some facts about my skin that is in very bad condition at the moment. Actually, for the first time in my life I started to take some medicine for my skin. That was a hard decision for me as I have struggled with my skin for about three years now. I should have done that move earlier! Luckily the medicine is helping a little already and I'll keep my fingers crossed that I can feel comfortable in my skin again!

Emmi
You may also like:

14 comments

 1. Olen kyllä kiitollinen siitä, että mulla ei pahemmin ole koskaan ollut huono iho. Tietysti nyt siihen aikaan kuusta voi tulla muutama finni, mutta siinä se. Oikeastaan ainua asia, joka ihossani ehkä vähän ärsyttää, on sen kuivuus ja herkkyys. En voi käyttää hirveästi hajuvettäkään, koska iho reagoi heti. Käytän nykyään melkeinpä ainoastaan kuivalle ja/tai herkälle iholle tarkoitettuja tuotteita.

  Oikeastaan tämä postauksesi tuli kuin tilauksesta! Olin nimittäin tulossa kertomaan, että kokeilin sitä sulta saatua Sephoran hunajanaamiota eilen. Ja arvaapa, mitä – tykkäsin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, ihan täydelliset ihot lienevät harvassa! Jokaisella on siis oma ongelmansa, mutta onneksi sinun on kuitenkin sieltä lievästä päästä :) Ja hyvä, että naamio kävi joka tapauksessa herkällekin iholle!

   Delete
 2. Kohtalontoveri ilmoittautuu! Olen kärsinyt lievästä aknesta teini-iästä asti. Söin silloin muutat antibioottikuurit, jotka auttoivat hetkellisesti. Akne kuitenkin palasi kuurin loputtua. Käytin myös erilaisia reseptivoiteita ja sain jopa parina talvena valohoitoa, sillä kesällä iho oli parempi auringon vuoksi. Aloin syömään pillereitä akneen 19-vuotiaana, 6 vuotta sitten. Pillerit sopivat minulle ihan hyvin ja iho oli hyvässä kunnossa, vaihdoin tosin merkkiä useamman kerran. Lopulta kyllästyin tänä kesänä pillereiden syömiseen, sillä tajusin, että lykkään ongelmaa vain eteenpäin. Vaikka pillerit sopivatkin ihan hyvin, muutamat sivuvaikutukset vahvistivat päätöstäni lopettaa ne.

  Olen ollut nyt kesäkuun alusta ilman pillereitä. Kiertoni on palannut normaaliksi, josta voisi olettaa, että kehon oma hormonitoiminta on käynnistynyt hyvin. Naama on kuitenkin lähes räjähtänyt käsiin. Olen pessyt kasvoja sitkeästi apteekin ihonpuhdistustuotteilla, joita olen käyttänyt teini-iästä saakka. Tällä hetkellä käytössä on melko uusi tuttavuus, Avecyd 3,5pH (ehkä maailman rumin pakkaus!) ja vanha tuttu AqualanL. Lisäksi kuorin kasvojani pari kertaa viikossa Meine Base-mineraalisuolalla. Kävin sitten teini-iän ihotautilääkärillä, joka määräsi Roacuttan-kuurin (näin jälkikäteen hieman hepposin perustein, sillä ei akneni nyt ole niiiiin paha). Kävin kuuria varten jopa verikokeissa, mutta en uskaltanut lopulta aloittaa puolen vuoden lääkekuuria. Olin lukenut Roasta ennen lääkärikäyntiä ja perehdyin asiaan vielä lisää sen jälkeen. Kuurihan on todella vahva ja kuivattaa limakalvoja. Tämän, ja ns. aknen pahenemisvaiheen olisin varmasti kestänyt hammasta purren, mutta lopullisen päätöksen tein sen perusteella, että lääkkeen myynti on lopetettu USAssa suurien korvausvaatimusten vuoksi. Lisäksi sen uskotaan aiheuttavan suolistoon muutoksia, jotka voivat tulla esiin vasta vuosien kuluttua. Noh, tällä hetkellä mennään ilman mitään lääkkeitä ja toivotaan, että aika auttaisi. Täytyy varmaan varata uusi lääkäriaika syksylle, jos tilanne ei etene mihinkään suuntaan.

  Tiedän siis tuskasi, kotoa ei lähdetä kyllä ilman meikkivoidetta ulos. Koitan silti muistuttaa itseäni siitä, kun kaverillani oli noin vuosi sitten iho huonossa kunnossa. En kiinnittänyt asiaan ikinä mitään huomiota muutoin kun silloin, kun puhuimme asiasta. Uskottelen siis itselleni, että eivät muutkaan ihmiset välttämättä kiinnitä asiaan niin suurta huomiota, sillä eivät he syynää ihoani yhtä tarkasta kuin minä. Tietysti välillä on huonoja hetkiä, mutta koska asialle kun ei mitään voi, niin pyrin olemaan stressaamatta siitä.

  En ole kyllä kiinnittänyt kertaakaan huomiota, että sinulla olisi huono iho. Siksi tämä tulikin vähän yllätyksenä. :) Hymy on yksi iso tekijä, jota koitan itse viljellä. Vaikka ei olisikaan niin itsevarma olo, niin se luo ainakin sellaisen vaikutelman. Paljon tsemppiä sinne!


  Loujii

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka Loujii,

   Kiitos, kun jaoit oman kokemuksesi! Tuli heti helpottuneempi fiilis siitä, etten ole ainoa jälkiteini-ikäinen (ollaan muuten saman ikäisiä ;)) näiden ongelmien kanssa. Ja samassa veneessä ollaan, sillä itsellänikin naama räjähti nimenomaan yhdistelmäpillereiden lopettamisen jälkeen. Tosin muistan, että ihoni alkoi olla huonommassa kunnossa jo ennen lopettamista, mutta sen jälkeen se vasta lähtikin kunnolla käsistä. Ymmärrän kyllä, että pillereillä tilanteen saisi helposti korjattua, mutta se on juurikin tuota ongelmien eteenpäin siirtämistä. Sen takia minua ärsyttääkin lääkärit, jotka tyrkyttävät pillereitä ainoana vaihtoehtona!

   Tuon Roaccutanin olen kuullut auttavan monia, mutta erittäin vahvasta lääkkeestä taitaa olla kyse ja itsekin miettisin kuurin aloittamista tarkkaan. Yritän vältellä muutenkin turhia antibioottikuureja, sillä uskon niiden tuhoavan suoliston (hyödyllistä) bakteerikantaa. Tämän kuurin jälkeen jäljellä tuskin olisi yhtäkään bakteeria? :D Voi olla, että tämä päätös osuu vielä omalle kohdalleni, jos mikään muu ei auta.

   Kiitos muuten noista putsarisuosituksista! Itse vetelen nyt vaan Humektania naamaan minkä kerkeä (kiristää meinaa sen verran) ja putsailen vielä ihan "normituotteilla", mutta voisin kokeilla jotain noista seuraavaksi :) Ja tuokin on totta, että itse sitä ongelmaa helposti suurentelee ja kuvittelee sen olevan pahempi kuin mitä muut oikeasti huomaavat. Blogiin pystyy helposti valitsemaan ne parhaimmat kuvakulmat ja onnistuneimmat otokset, joten niitä pahimpia näppykuvia täällä tuskin tullaan näkemään. Ja kuten totesit, niin hymyllä saa paljon aikaan! :)

   Delete
 3. Mullakin on ollut iho-ongelmia nyt ja aikaisemmin. Olen syönyt useampaan otteeseen roaccutan kuurin ja välissä on saattanut mennä useampikin vuosi ilman "suurempia" ongelmia, kunnes iho on ollut taas siinä kunnossa, että on pitänyt marssia ihotautilääkärin luo. Ennen ensimmäistä roaccutan kuuria kokeilin kaikenlaisia itsehoito ja lääkärin määräämiä rasvoja, mutta roaccutan on mulla toiminut kaikista parhaiten. Toi lääke aiheuttaa monenlaisia mielipiteitä, enkä ota niihin mitään kantaa, mutta mä en epäröinyt kokeilla sitä. Mun mielestä kannattaa mennä melko nopeasti ihotautilääkärille, jos on ongelmia ihon kanssa.

  Olen samaa mieltäsi sun kanssa, että myös lääkärillä on väliä! Olen löytänyt kaksi mukavaa ja osaavaa ihotautilääkäriä, joiden vastaanotolle on miellyttävä mennä. Kerran erehdyin menemään jollekin toiselle (kun en saanut lemppareille aikaa tarpeeksi nopeasti) ja jösses mitä "palvelua" sain.

  Mulla on iho pysynyt nyt pitkään hyvässä kunnossa, kun olen löytänyt iholleni sopivimmat tuotteet. Mutta nyt näppylöitä taas puskee ulos. Uskon, että johtuu siitä, kun naamarasva jota käytin loppui parisen viikkoa sitten ja opiskelupaikkakunnan lähimmässä pikku apteekissa ei ko rasvaa myydä. Tuli taas todistettua itselle se, että kuinka tärkeää on käyttää omalle iholle sopivia tuotteita :) Vai voisiko tämä johtua siitä, kun aloin syömään sinkkiä..? Muistatko olisiko sun iho "hetkellisesti" pahentunut sinkkikuurin alussa?

  Tästä tuli pidempi kommentti kuin oli tarkoitus :) Piti vielä kysyä kuinka paljon nautit msm jauhetta päivässä? Päätin kokeilla sitäkin.

  -Petra

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka Petra,

   Kiitos kommentistasi! Kiva kuulla kokemuksia myös Roaccutan-kuurin läpikäyneeltä, sillä olen tosiaan kuullut monen hyötyneen siitä. Tietysti itseänikin mietityttää lääkkeen voimakkuus, sivuvaikutukset jne., mutta eipä tarvitse vielä mietiskellä, kun ei sitä minulle ole edes tarjottu. Ehkä siinä vaiheessa sitten, jos ei mikään muu auta!

   Lääkärillä on todellakin väliä, sillä olen monessa yhteydessä (ei vain ihoasioissa) ollut todella pettynyt palveluun ja siihen, kuinka tarjotaan vain yhtä vaihtoehtoa ratkaisuna. Minusta lääkäreiden tulisi enemmän katsoa ihmisen terveyttä kokonaisuutena, eikä hoitaa vain yhtä tiettyä oiretta. Tähän tietysti tarvittaisiin parempia resursseja, joten ei mennä nyt siihen... :)

   Hyvä, että olet löytänyt sopivat tuotteet! Minua rupesi tietysti kiinnostamaan, mitä tuotteita käytät? :) Hmm, muistaakseni sinkki ei pahentanut ihoani missään vaiheessa, mutta ehkä se ei sovi kaikille? Kannattaa myös tarkistaa, että sinkki on hyvin imeytyvässä muodossa (esim. pikolinaatti). MSM-jauhetta otan ruokalusikallisen päivässä, tosin seassa on myös C-vitamiinia (Puhdistamon MSM + C). Kannattaa aloittaa varovasti, sillä se voi pistää aluksi mahan sekaisin!

   Delete
 4. Täytyykin mennä tarkistamaan sinkkipurkin kyljästä koostumus :) Olen ottanut tuota msm-jauhetta nyt aika pienellä määrällä näin aluksi, mutta mietin mikä olisi sopiva annos jatkossa.

  Aloin käyttämään Eucerinin Dermo Purifyer sarjaa sen jälkeen kun sain naaman ihotautilääkärin avulla kuntoon. Nyt kun naama on, tätä hetkeä lukuunottamatta, ollut hyvässä kunnossa (muutamia satunnaisia näppylöitä lukuunottamatta) olen käyttänyt pelkästään sarjan eri 2 kosteusvoidetta (riippuen kuinka paljon kosteutta iho tarvitsee), Cliniquen/La Roche Posayn kasvovettä ja Dermosilin puhdistusainetta. Onneksi menen nyt vkonloppuna kotiin, niin saan taas kunnon aineet käyttööni.

  La Roche Posay Effaclar -sarjaan olen ollut myös tyytyväinen. Musta kumpikin sarja on suunniteltu herkälle iholle. La Roche Posayn puolella taisi olla joku voide, jonka pitäisi toimia/auttaa aknen aiheuttamiin arpiin jollakin tapaa, mikäli muistan oikein. En ole sitä käyttänyt, niin en tiedä miten se toimii ja saako sillä tuloksia aikaan..

  Olen ennen isojen pakkausten ostamista pyytänyt apteekista testerit tuotteista tai ostanut jonkun aloitus/kokeilupakkauksen, koska harmittaa ostaa tuotteita, jotka eivät sovi omalle iholle mitenkään. Testereiden avulla saa kuitenkin jonkinlaisen kuvan tuotteesta. Ainakin sellaisista apteekeista olen testerin saanut, jossa on kosmetologi, mutta oma kokemus on se, että aika nihkeesti testereitä annetaan. Kannattaa kuitenkin ainakin kysyä :)

  Tsemppiä, olen ihan varma, että sun iho saadaan hyvään kuntoon :) Valitettavasti se ei tapahdu niin nopeasti mitä haluaisi, mutta ihan varmasti pian alkaa näkymään tuloksia tuon inhottavan kuivumis ja kuoriutumis vaiheen jälkeen.

  T. Petra

  ReplyDelete
  Replies
  1. MSM-jauhetta voi mielestäni ottaa sen ruokalusikallisen päivässä ihan turvallisesti :) Sitä tosin ei muistaakseni suositella jatkuvaan käyttöön, vaan ennemminkin kuureina. Itse olen huomannut, että mm. ripseni ovat pidentyneet älyttömästi taas kuurin myötä - positiivisia sivuvaikutuksia kerrankin :D

   Kiitos vinkeistä, olenkin saanut näistä kommenteista jo älyttömästi vinkkejä! Ihan loistavaa :) Tuota testereiden pyytämistä voisin myös kokeilla. Ja kärsivällisyyttä tähä matkaan todellakin tarvitaan!

   Kiitos vielä ja kivaa viikon jatkoa :)

   Delete
 5. Moikka. En yleensä kommentoi juurikaan blogeihin mutta nyt on pakko koska olen taistellut saman asian kanssa. Minä söin pillereitä varmaan melkein kymmenen vuotta kunnes keväällä 2014 lopetin ne. Nuoruudessa mulla oli aknea lievästi, johon olen syönyt yhden roa-kuurin.

  Naama räjähti 2014 toukokuussa,kesän kärvistelin ja elokuussa hain ihotautilääkäriltä antibioottikuurin. Roaa en saanut koska olisi tarvinnut olla jokin ehkäisy käytössä. Enkä kyllä olisi sitä edes halunnut välttämättä. Tuon kuurin aikaan naama oli unelma kunnossa mutta sen loputtua tilanne taas paheni.

  Olen tullut siihen tulokseen, että aina menkkojen aikaan naama alkaa kukkia mutta pahin menee ohi noin viikossa. Silloin käytän jo ennakoivasti apteekista ostettua Basironia. Tämä kierre jatkuu aina vaan, enkä ole sille loppua löytänytt. Olen kokeillut sinkit, suolat ym. karkkilakot ja kasan uusia tuotteita. Kai se on vaan pakko kärsiä ja katsoa kateellisena, niitä joilla on hyvä iho.
  Kauhulla mietin, mitähän naamalle sitten tapahtuu jos tulen joku päivä raskaaksi. - A

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, kiva kun kommentoit! Näistä saa hurjasti tsemppiä ja vinkkejä :) Enpä tiennyt, että tuohon Roaan tarvitsee siihenkin ehkäisyä - kaikkeen siis tyrkytetäänkin niitä pillereitä! Ilmeisesti kuuri kuitenkin toimii, mutta voi olla aika rankka koettelemus noin muuten.

   Tuo on kyllä totta, että tiettyyn aikaan kuusta iho vaan on huonommassa kunnossa. Samoin normaalista poikkeava ruokavalio näkyy itselläni heti naamassa... Ymmärrän kyllä, ettei näissä aina pienet viilailut auta ja asian kanssa pitää tottua elämään. En halua vielä kokonaan luovuttaa, kun suunta sentään on toistaiseksi vielä oikea! Tsemppiä myös sinulle haasteisiin :)

   Delete
 6. Nyt osui aihe niin lähelle, että pitää itsekin kommentoida, vaikken (minäkään) sitä normaalisti tee. :) Hyvin samantyyppinen tarina kuin yllä, 9 vuotta pillereitä ja lopettamisen jälkeen n. 2 kk:n päästä naama räjähti. Muutaman kuukauden kärvistelin, mutta nyt syksyllä hakeuduin lääkärille.

  En halunnut ainakaan vielä turvautua suun kautta otettaviin antibiootteihin, joten tällä hetkellä käytössä on vain Acnatac, joka kuivattaa ihon juurikin kuvailemallasi tavalla... Kuuria takana nyt n. 1,5 kk, ja vaikka naama kuin Saharan autiomaa, niin onneksi myös finnejä on vähemmän. Tilanne vaihtelee mullakin kuukautiskierron mukaan, mutta keskimäärin tilanne on paljon parempi kuin alussa.

  Meikki on nykyään todellakin must, mutta en ole vielä oikein löytänyt tälle uudelle teini-pintakuivalle iholle hyvää meikkivoidetta tai puuteria. Vinkkejä otetaan vastaan..!

  Kiitos ahkerasta bloggaamisesta, näitä on kiva käydä lukemassa! Rehellinen avautuminenkin on aivan jees välillä, ettei elämä vaikuta liian täydelliseltä. ;) Tsemppiä ihokriiseilyyn, kohtalotovereita todellakin on!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka,

   Kiitos sinullekin, kun kommentoit! :) Ollaan todellakin kohtalontovereita, koska itselläni on myös nyt tuo Acnatac testissä. Kiva kuulla, että se toimii sinullakin! Itse vaan pelkään jo valmiiksi sitä hetkeä, kun geeli loppuu... Haluaisin myös välttää suun kautta otettavia antibiootteja viimeiseen asti.

   Itsekin olen kokenut meikkaamisen vähän ongelmalliseksi ja esim. puuterimaiset mineraalimeikkipuuterit eivät tulisi enää mieleenkään. Olen käyttänyt Lumenen Longwear Bluria, joka oli käytössä jo ennen kuuria, ja se toimii ihan ok. Jäljen nimittäin pitää olla peittävää ja itse koen tuon nestemäisen meikkivoiteen nyt helpoimmaksi! Kivipuuteria en käytä lainkaan, vaan kiinnitän meikkivoiteen irtopuuterilla. Voi tosin olla, että seuraavaksi kokeilen jotain muuta meikkivoidetta ja itsekin kaipailen vinkkejä...

   Ajattelin ensin, että tää kuivuus nyt vaan kuuluu tähän kuuriin, mutta näiden kommenttien ja muiden yhteydenottojen jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että niillä ihonhoitotuotteillakin taitaa olla aika suuri merkitys! Taidan siis lähteä kokeilemaan jotain näistä loistavista vinkeistä, mitä olen saanut :)

   Kiitos palautteesta, vaikka nyt on vähän laiska blogikausi taas meneillään. Pimeydessä kuvailu ei ole sitä inspiroivinta puuhaa. Mutta kun saa tällaista positiivista palautetta, niin muistaa taas, miksi tämä niin kivaa onkin! :) Tsemppiä taisteluun aavikkoihon kanssa ja tulehan vinkkaamaan, jos löydät jotain toimivia meikkejä tai ihonhoitotuotteita!

   Delete
 7. Voi Emmi, varmaan muistatkin mun kärsineen samoista ongelmista (ja osittain kärsin edelleen..), kaikki sympatia siis sinne<3 Vaikka pakko sanoa, että mitä nyt ollaan tässä viime aikoina nähty, niin en mä ole kyllä kiinnittänyt sen kummemmin huomiota sun ihoon, että se olisi ollut erityisen huonona. Mutta mä jos kuka tiedän, että itse siihen kiinnittää huomiota ja se voi olla tosi rankkaakin :( Mäkin söin vuosi sitten 3 kk:n antibioottikuurin pillereiden lopettamisen jälkeen ja nyttemmin ajateltuna, ei olisi kannattanut. Kuuri auttoi sen ajan, muttei enää sen jälkeen, ainoa mitä on jäänyt jäljelle, on entistäkin herkempi vatsa (tai veikkaan suolistoa), joka iltaisin on aina turvonnut, syön sitten mitä tahansa. Veikkaan siis, että kuuri tuhosi juurikin hyvätkin bakteerit suolistostani ja kestää pitkään ennen kuin se palautuu ennalleen (jostain luin, että kahden viikonkin antibioottikuuri voi muuttaa suoliston bakteerikantaa vuodeksi :/). Kävin hetki sitten lääkärilläkin, sekä kealiakiatesteissä yms., mutta mitään sellaista multa ei löydetty. Taistelu ihon lisäksi myös vatsan kanssa siis jatkuu..

  Mutta noihin tuotteisiin sitten, komppaan edellisiä, on tosi tärkeää löytää ne itselle sopviat tuotteet! Mä olen saanut paljon apua apteekin kosmetologilta, tällä hetkellä mulla on käytössä La Roche Posay-sarja (joku siitä jo tuossa mainitsikin), se on tarkoitettu herkistyneelle iholle, joka tarvitsee paljon kosteutusta. Itse olen ymmärtänyt pari tosi tärkeää juttua vasta viime aikoina. Sen, ettei ihoa hoida liikaa epäpuhtauksista huolimatta (ei liian vahvoja aineita) ja sen, että iho tarvitsee kosteutusta, kosteutusta ja vielä kerran kosteutusta. Eli ei "rasvaisia" rasvoja, vaan nimenomaan runsaasti kosteuttavia. Itse käytän kosteusvoiteen alla aina erikseen vielä seerumia. Yksi hyvä tuote on mielestäni ollut myös V10+-sarjan kuorinta-aine, se on todella hellävarainen, mutta tehokas (vaaleanruskea tuubi, saa myös apteekeista).

  Kysy ihmeessä jos tulee mieleen jotain, mä oon pikkuhiljaa mm. näillä konsteilla saanut ihoa parempaan kuntoon, vaikka osittain taistelu jatkuu edelleen. Tilanne ei kuitenkaan ole enää ihan niin katastrofaalinen ja uskon esim. näiden tuotteiden vaikuttaneen siihen paljon :)

  Tsemppiä kovasti!<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Lilli! <3 Niinhän se on, että itseä se eniten häiritsee, kun on niin perhanan kriittinen :D

   Auts, kuulostaapa pahalta tuo vatsasi! Itsekin yritän tosiaan välttää antibiootteja viimeiseen asti, kun niitä välillä vähän turhankin helposti jaellaan. Ootko kokeillut jotain (laadukkaita) maitohappobakteereja? Itse elättelen nyt toivoa, ettei tämä paikallinen antibioottigeeli vaikuttaisi noihin bakteereihin, mutta nappailen maitohappobakteereja vielä ihan varmuuden vuoksi. Toivottavasti saat masun kuntoon :)

   Totta puhuen olin vähän kriittinen ihonhoitotuotteiden toimivuuden suhteen, sillä ajattelin, että niillä vähän paranellaan oireita, eikä niinkään "juurisyytä". Kuvittelin, että ihon kuntoon voi vaikuttaa lähinnä sisältäpäin, mutta olen todennut senkin aika kiviseksi tieksi :D Näiden kommenttien jälkeen olenkin tullut vakuuttuneemmaksi siitä, että niillä hoitotuotteilla todellakin on väliä! :) Pitää ehdottomasti käydä kysymässä vielä apteekista vinkkejä ja lisäksi ottaa ylös näitä hyviksi todettuja tuotteita. Esim. seerumi on mulle ihan uusi juttu, mutta voisin kuvitella sen hyvin hyödylliseksi!

   Kiva, että sullakin jo valoa tunnelin päässä näkyy :) Kiitos vielä! <3

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.