Dubai photo diary and tips

Ensimmäinen osa Dubain lomakuvista on vihdoin käsitelty! Minulle kävi pieni moka reissussa, sillä kuvasin vahingossa kaikki kuvani raakakuvina. Näin ollen jokainen kuva pitää käsitellä erikseen, jotta sitä voi jossain käyttää. Blogiin käsittelisin kuvat ehkäpä joka tapauksessa, mutta muuhun käyttöön (esimerkiksi lomakansioon) voisin kyllä käyttää kuvia muutenkin. Joka tapauksessa, tässä näitä nyt olisi!


Lupasin antaa samalla matkavinkkejä Dubaihin, joten tässä jotain lemppareitani: 

- Dubai Marina - täältä voi bongata hulppeimmat "veneet" sekä upeat pilvenpiirtäjät. 

- Ostoskeskukset ovat jo nähtävyyksiä itsessään. Tsekkaa tarkemmat lempparit täältä: Dubai shopping.
- Aavikkosafari oli itselleni reissun kohokohtia. Jos mahdollista, niin älä mene suuressa turistiryhmässä, sillä se vähän syö fiilistä (kun aasialaiset huitovat selfie-tikuilla).
 
- Itse en vieraillut maailman korkeimmassa rakennuksessa, Burj Khalifassa, mutta tähän aikaan vuodessa sinne ei ollut lainkaan jonoa. Liput voi (ja kannattaa) ilmeisesti varata etukäteen, sillä paikan päällä hinta oli naurettava: n. 125 euroa! En kokenut vierailua hintansa arvoiseksi, etenkin kun olen Aasiassa näissä korkeissa rakennuksissa jo vieraillut.

- Nauti rannoista ja ihanasta merivedestä! Selvitä etukäteen, mitkä rannat ovat julkisia, sillä kaikki eivät ole.

- Jos Dubai on nähty, vieraile vaikkapa Abu Dhabissa (tästä tulossa vielä oma juttunsa) :)
- Jos haluat kokea autenttisempaa tunnelmaa, vieraile basaarissa.

 
 
Muita vinkkejä:

- Ruuan suhteen kannattaa kysellä vinkkejä paikallisilta tai netistä jo etukäteen. Suurin osa ravintoloista on todella turistipaikkoja, joissa ei laatuun ole erityisemmin satsattu.

- Mikäli pidät hummuksesta, falafeleistä tai tabboulehista, Dubai on sinulle taivas! Niitä nimittäin saa ihan joka paikasta ja suosittelen testaamaan sekä kylmiä että lämpimiä alkuruokia. Perinteinen liha on grillattua (ja aika kuivaa).

- Pitkittäissuunnassa metro on kätevä kulkuneuvo, mutta taksikin on kohtuullisen hintainen.

- Lokakuun alku on vielä todella kuumaa aikaa, mutta turistikausi on silloin vasta alkamassa. Voisin kuvitella lokakuun lopun - marraskuun alun olevan parasta matkustusaikaa, kun kohteeseen pääsee jo suorilla Finskin lennoilla :)

- Tippikulttuuri on vahva ja tapana oli tipata noin 10% ekstraa.

- Ihmisten ilmoilla on kohteliasta pukeutua kunnioittavasti ja peittää polvet sekä olkapäät. Rannoilla ja hotelleilla saa kulkea miten haluaa.

- Dubaissa ei myydä alkoholia muualla kuin baareissa ja joissakin hotelleissa. Alkoholi on ilmeisesti kallista - en tosin tainnut sitä kertaakaan reissun aikana ostaa!Harvaan paikkaan haluaisin mennä heti uudestaan, sillä maailmassa on niin paljon nähtävää. Dubaista jäi kuitenkin sellainen fiilis, että sinne voisin vielä joskus palata! :)

Translation: Some Dubai pics, finally! I really enjoyed these landscapes, beaches, malls, the desert... Just everything! I think I want to go back there some day :)

Emmi
You may also like:

6 comments

 1. Ihan mielettömän upeita kuvia! Dubai on ollut mun kohdelistalla vaikka kuinka pitkään mutta jotenkin se on vaan aina jäänyt. Mutta siis, vau. Tonne on päästävä! Upea kuva susta tuossa punaisessa mekossa muuten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Eve <3 Oli kyllä vierailemisen arvoinen!

   Delete
 2. Voi, suloinen kameli! :) Muutkin kuvat olivat toki ihania. :D

  ReplyDelete
 3. Hei, itse olin pari viikkoa sitten Dubaissa ☺ mahtava paikka!! Noista burj khalifa lipuista, ne kannattaa ostaa pienestä kojusta joka myy safari paketteja ym Dubai mallin ylimmässä kerroksessa, käytävässä joka johtaa metroon. Se on aika lailla niitä ensimmäisiä kauppoja kun tulee metrossa malliin sisälle. Täällä nämä liput ovat todella paljon halvempia kuin burj khalifan omassa paikassa lower ground kerroksessa. Vierailu on se arvoista, kävimme sekä päivä että yö aikaan. Katsoimme suihkulähdeshown ylhäältä, se oli kaunista! Todellakin vierailemisen arvoinen paikka. Se todellakin jäi sydämmiimme ja palaamme ehdottomasti! Täällä on kyllä kaikille jotakin. Mekin kävimme safarilla, hauskaa oli. Meidän loman aikana siellä oli 45 astetta ja vielä keskellä yötä 38. Kaikki ikkunat olivat märkänä koska ilmankosteus oli mahdottoman korkea. Se sitten laski vasta viimeisenä iltana kun mentiin kentälle 😄 ja joo itsekin napsin varmaan miljoona kuvaa 😄

  ReplyDelete
  Replies
  1. Okei, kiva tietää tulevan varalle ja varmasti moni muukin arvostaa vinkkiäsi! :) Minulle kävin loman kanssa vähän niin, etten jaksanut selvitellä mitään etukäteen ja mentiin ihan fiiliksen mukaan! Ehkäpä siksi loma olikin niin onnistunut, koska ei ollut mitään erikoisia odotuksia/toiveita :) Jos vielä palaan Dubaihin, niin varmasti tuon Burj Khalifan voisi kokea myös.

   Huh, miten te selvisittekin niin kuumassa!! Hullua :D

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.