Answers

Sain teiltä kivasti kysymyksiä, kiitos niistä! Näihin oli mukava mietiskellä vastauksia ja ehkäpä teillekin paljastuu muutama uusi fakta minusta. Jaottelin kysymykset pariin eri kategoriaan, eli "perhe ja suhteet", "työ ja tulevaisuus", "treeni, ruoka ja hyvinvointi", "mielipiteet" sekä "lempparit" -kategorioihin, jotta tätä vastaustulvaa on helpompi seurata :D

  
Perhe ja suhteet


Onko sulla sisaruksia?

On kyllä, kaksi ihanaa nuorempaa siskoa <3

Haluatko joskus lapsia?

Joskus ehdottomasti, mutten vielä moneen vuoteen.

Miten tapasitte poikaystäväsi kanssa?

Yhteisten opintojen parissa, eli ei kovinkaan mystisesti :D Poikaystäväni on opiskellut samassa koulussa samaa alaa ja aloitti vuoden ennen minua. Yhteisten menojen ja kavereiden kautta tutustuttiin.

Oletko parisuhteessa mustasukkainen?

Mielestäni en ole kovin mustasukkainen, enkä ainakaan näytä sitä helposti. Pieni mustasukkaisuus suhteessa on kuitenkin tervettä ja jopa suotavaa - se kertoo siitä, että toisesta välittää.


Työ ja tulevaisuus


Mikä oli haaveammattisi pikkutyttönä?

Se perinteinen, eli eläinlääkäri! Yläasteella haaveammattini oli jo vähän omaperäisempi Art Director (AD). Visuaalisuus on aina kiehtonut, sillä lukion jälkeen hain opiskelemaan arkkitehdiksi. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen lopulliseen valintaani ja toteutan sitä visuaalista puolta sitten enemmän harrastusten kautta. 

Kielitaitosi?

Suomi on äidinkieleni (yllättäen), englanti toinen työkieleni ja ranskaa puhuin vaihdossa ollessani. Ruotsista olen aina pitänyt ja minulla on siitä hyvät arvosanat, mutta olen käyttänyt sitä harmittavan vähän. Lisäksi olen opiskellut espanjaa useamman vuoden - joskus sitä aikaa vaan riitti ;)

Kerro jotain työstäsi? Muistelenko oikein että asut nyt siis kokonaan Helsingissä?

Kyllä, asun Helsingissä ja työni on täällä. Työskentelen sähköisen kaupankäynnin ja online-palveluiden kehityksen parissa. Koen, että työni on nykyaikaa ja pääsen hyvin hyödyntämään omia vahvuuksiani. Ja töitä tuntuu riittävän, mistä pitää olla kiitollinen näinä päivinä!

Unelmatyösi? 

Tähän ei voi vastata lyhyesti :D Unelmatyöni ei ole tietty nimike, vaan homma, jossa on sopivasti haasteita ja vastuuta. Haluan ratkoa liiketoiminnan kannalta merkittäviä ongelmia ja kehittää omaa osaamistani monipuolisesti. Rutiinityöt ovat painajaiseni, vaikka tiettyä jatkuvuutta pitää tietysti olla. Lisäksi työpaikalla pitää olla hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki, se on erittäin tärkeää!

Voisitko kuvitella bloggaamista täysipäiväisenä työnä?

En voisi. Ihailen yrittäjiä, mutta minulle se olisi liian yksinäistä puuhaa, sillä kaipaan ihmisiä ja työyhteisöä ympärilleni. Lisäksi koen blogin jotenkin liian henkilökohtaisena, enkä haluaisi urani pyörivän vain oman napani ympärillä. Vastoinkäymiset menisivät helposti nahan alle...

Kiinnostaako sinua asuminen/työskentely ulkomailla? 

Kiinnostaa, ehdottomasti! Ulkomailla asuminen ja työskentely löytyykin dreamboardiltani.

Missä maassa haluaisit asua (Suomea ei saa valita) ja miksi?

Tällä hetkellä minua kiinnostaisi USA, sillä haluaisin kokea sen kulttuurin. Esimerkiksi Aasian kulttuurista olen jo oppinut paljon Kiinassa asuneiden vanhempieni kautta, joten sinne minulla ei ole enää hinkua. Suunnittelen jo innoissani matkaa Atlantin yli, sillä siskoni lähtee sinne vaihtoon ensi kevääksi! 

Tulevaisuuden suunnitelmat?

Apua, miten laaja kysymys! Täytyy myöntää, että olen sen verran kunnianhimoinen ihminen, että ura ja sillä eteneminen on itselleni lähivuosina todella tärkeää. Tottakai haluan jossain vaiheessa myös perheen, mutta vasta, kun tuntuu siltä, että haluan panostaa siihen 100% :) Ylipäänsä haluan, että työ ja vapaa-aika pysyvät tasapainossa ja tietysti suunnitteilla on myös matkustaa mahdollisimman paljon. Sanotaan nyt vielä kliseisesti, että tavoitteenani on elää elämää koko ajan täysillä, eikä vaan tähytä tulevaisuuteen. Silti tietyt tavoitteet ja päämäärät pitävät mielen virkeänä ;)


Treeni, ruoka ja hyvinvointi


Kuinka monta kertaa viikossa treenaat ja mitä?

Treenaan neljä kertaa viikossa toiminnallista treeniä Training for Warriors -salilla. Tätä treenimuotoa ei voi selittää, se pitää kokea ;) Yritän silti: kaksi treeneistä keskittyy voimaan (ylä- ja alakroppa) ja kaksi on enemmän HIIT- tai kuntopiirityyppistä, jossa syke nousee. Haluaisin tehdä enemmän matalasykkeistä juoksulenkkiä peruskuntoa tukemaan, mutta aikani ja energiani ei tahdo riittää siihen, sillä Milo pitää ulkoiluttaa pari kertaa päivässä (eikä se ole parasta lenkkiseuraa, jos ei saa juosta vapaana). Lisäksi yritän tehdä kehonhuoltoa parhaani mukaan ja aion osallistua toimistollamme pian starttaavaan viikottaiseen joogaan!

Noudatatko jotain ruokavaliota tällä hetkellä? 

En noudata mitään tiukkaa ruokavaliota, mutta yritän varsinkin arkisin syödä mahdollisimman puhdasta ruokaa. Lisää ruokafilosofiastani voi lukeä täältä :)

Bravuuri keittiössä?

Siemennäkkäristä on tullut monen suosikki! Harvoin teen samaa ruokaa monesti, vaan kokeilen eri juttuja. Arkiruoka on tietysti asia erikseen, ja siinä erikoisuuteni ovat erilaiset vihannes-kana-mössöt, joiden resepti kuuluu näin: "pilko ja heitä kaikki pannulle" ;)

Lempiruokasi ja -juomasi? 

Tykkään tosi paljon sushista, sitä tekisi nyt mieli! Kaikki aasialaisittain maustetut ruuat uppoavat. Juomista viini ja vesi.

Lempiherkku?

Suklaa, salmiakki, maapähkinävoi, avokado, erilaiset juustot ja hedelmät.

Lempiherkkusi? Kuinka usein herkuttelet?

Edellä mainitut :) Karkkia ja muuta lisättyä sokeria pyrin syömään maksimissaan kerran viikossa. Terveellisempiä herkkuja voi syödä vaikka joka päivä! 

Mihin aikaan menet yleensä nukkumaan?

 Uni on asia, johon olen ruvennut kiinnittämään enemmän huomiota. Mikä järki treenata ja syödä hyvin, jos ei nuku riittävästi? Pyrin menemään klo 22 sänkyyn, sillä herään usein kuuden aikoihin. Tarvitsen oikeasti 8-9 tuntia unta yössä, mutta monesti se jää siihen 7 tunnin paikkeille :(


Mielipiteet


Paras tapa käyttää 100€?

Tylsänä insinöörinä vastaan, että sijoittaa se kasvamaan korkoa ;) Jos käyttökohteita kuitenkin ajatellaan, niin elämyksiin ja kokemuksiin kannattaa mielestäni satsata! Käyttäisin siis rahan vaikkapa matkakassaan tai hyvään ravintoillalliseen tärkeiden ihmisten seurassa. Toki materiakin tekee hetkeksi onnelliseksi, mutta se onni on hyvin lyhytaikaista. 

Kierrätätkö keittiössä syntyvän jätteen, esim. lasin, metallin ja energiajätteen? :) 

Ympäristöarvot ovat itselleni todella tärkeitä, mutta joudun silti myöntämään, että kierrätän tällä hetkellä ainoastaan lehdet, pahvit ja pullot. Meillä on niin pieni keittiö(komero), että tämä on yksinkertaisesti mahdotonta (paitsi, jos jokaisen astian kiikuttaisi erikseen kaukana sijaitsevaan keräysastiaan). Vielä Tampereella kierrätin lasin ja metallin, ja toivonkin pian saavani toimivamman keittiön :) 

Jos voisit muuttaa maailmassa yhden epäkohdan, mikä se olisi?

Näitä riittäisi! En ehkä osaa muotoilla tätä oikein, mutta haluaisin, että kaikilla ihmisillä olisi samat eväät elämään ja vapaus tehdä valintoja. Mielestäni meillä täällä Suomessa on asiat tässä suhteessa loistavasti ja silti jaksetaan kitistä ihan joka asiasta - se vasta ärsyttävää onkin! Myös kateus on maailman turhin asia, mutta siinä taisi olla jo kolmas epäkohta, hups.

Ketä ihailet ja miksi? 

Kaikkia äitejä ja isiä, jotka osaavat yhdistää uran ja perhe-elämän yhteen, ja pyörittää sitä arkea väsymättä. Minusta kun tuntuu, että tässä oman elämän pyörittämisessä on jo välillä liikaa hommaa ;)


Lempparit 


Suosikki hiustuotteet?

Kuivashampoo on must! Tällä hetkellä käytän Batisten kuivashampoota. 

Suosikki kasvojenhoito&meikkituotteet?

En ole mikään kosmetiikan suurkuluttaja, mutta monia luottotuotteita löytyy (mistä ajattelinkin pian tehdä oman juttunsa). Sanotaan vaikka kasvojenhoidossa misellivesi ja meikissä Lumenen Longwear Blur Foundation, jota ilman en tulisi toimeen huonon ihoni kanssa.

Kuuntelen mieluiten (biisi/radiokanava)?

 Kuuntelen tosi mainstreamia, eli Spotifyn top-lista soi tälläkin hetkellä (nolo). Töissä kuuntelen välillä YleX:ää, mutta muuten kuuntelen huonosti radiota.

Millaista musiikkia kuuntelet? 

Haha, edelleen sitä mainstreamia. Sekä poppi että rokki menee, tilanteesta riippuen! Välillä kuuntelen myös instrumentaalista musiikkia, jos minun pitää keskittyä kovasti. Esimerkiksi avokonttorissa se on välillä tapa eristäytyä muusta maailmasta.

Mitä katsot telkkarista?

Kaikkea noloa! Telkkari on minulle tapa pistää aivot narikkaan, joten jopa huonot tosi-tv-sarjat ovat välillä sopivaa hömppää tähän tarkoitukseen. Tällä hetkellä Ensitreffit alttarilla, Vain elämää, Posse ja Silta kuuluvat lemppareihin, mutta myönnän myös katsoneeni pari jaksoa Hottiksia ja Paratiisihotellia (omg) :'D

Paras leffa? 

 En olekaan pitkään aikaan katsonut mitään! Forrest Gump on ikisuosikki.

Lempivärisi?

Sanotaan valkoinen, koska se toimii joka puolella: sisustuksessa, vaatteissa ja autoissa ;)

Mikä on suosikkimatkakohteesi?

Vaikea sanoa! Dubai oli monipuolinen ja ihana rantakohde, mutta tykkään myös Euroopan vanhoista kaupungeista, Alpeista ja vuoristoista ylipäänsä. Aasiassa ihastuin eniten Hong Kongiin sen luonnonmuotojen ja autenttisen fiiliksen vuoksi.

Mitä tykkäsit Dubaista? :))

Tykkäsin kovasti! Ihanin merivesi, missä olen koskaan uinut, rauhallinen ja siisti ympäristö sekä jännittävä arkkitehtuuri yhdistettynä aavikon mahtavuuten on jotain aika maagista.  

Lempi ravintola Helsingissä sekä brunssipaikka?

Jos budjettia ei huomioida, niin Gaijin ja Farang ovat makumaailmoidensa puolesta vahvoilla, mutta täällä on vaikka mitä kivaa! Tästäkin on suunnitteilla oma postauksensa. Brunsseista esimerkiksi lähipaikka Deli Café Maya on tosi kiva ja lämminhenkinen.

Oletko enemmän Helsinki- vai Tampere-tyttö?

Koti ja sydän on aina Tampereella, mutta sanoisin silti Helsinki. Olen kotiutunut tänne hyvin ja kavereistakin moni on muuttanut tänne. Jotenkin koen, että Helsinki on uusi vaihe elämässä ja olen tällä hetkellä erittäin onnellinen täällä :)


Translation: All the questions were in Finnish so no translation this time :)

Emmi

You may also like:

4 comments

 1. Tää oli kyllä kiva postaus! Vaikkakin itse taas laiskana jätin kysymykset lähettämättä :( Huomaa, että meidän ajatusmaailmat menee kyllä yks yhteen, monien vastausten kohdalla huomasin vain nyökytteleväni ;-) Tosin tunsin itseni jo niin vanhaksi kun joissakin kohdissa muistan että juuri noin ajattelinkin kun valmistuin tms ;D mutta usko sun kykyihin ja tavoitteisiin! Ne nimittäin voi kyllä saavuttaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kiva kuulla, että nappasi! :) Kyllähän siitä urasta ja työelämästä on aina vähän ruusuisempi kuva opiskelijana, mutta vielä en ole luopunut toivosta ;) Just puhuttiin työkavereiden kanssa, kuinka vielä koulussa kaikki on niin innoissaan kaikesta, mutta kun tuut työelämään, niin ihmiset on siellä "vaan duunissa", eikä ne jaksa enää innostua mistään. Kai sitä pitää vaan löytää omanlaisia ihmisiä ja työpaikka, jossa on hyvä henki - ainakin itselleni niillä on paljon merkitystä, jotta jaksaa tavoitella niitä omia tavoitteitaan :)

   Delete
 2. Näitä on kyllä aina tosi kiva lukea! :)

  Huomasin, että meillä on melkein samanlainen kielitaito; itselläni tosin ranska on tosi pahasti ruosteessa... :/ Liikunnasta tuli mieleeni: ärsyttää, etten flunssan takia ole päässyt lenkille tällä viikolla! :/ Ilmat kun ovat olleet mitä mahtavimmat...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että tästä oli iloa! :) Minäkin olen käyttänyt harmittavan vähän ranskaa vaihdon jälkeen... Pitäisi tsempata sen kanssa! Ja harmi tosiaan olla flunssassa nyt hienoilla syyskeleillä :/ Itseeni flunssa ei ole vielä iskenyt, mutta töistä on moni kipeänä, joten katsotaan...

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.