Inspiring blogs, part 1

Minusta on aina hauska lukea muiden blogisuosikeista, sillä samalla voi saada omalle lukulistalle uusia vinkkejä! Täytyy tosin samalla myöntää, että tällä hetkellä lukulistani on aika täynnä ja tuntuu, että minulla on juuri ja juuri aikaa lukea seuraamieni blogien uusimmat päivitykset. Haluan nimittäin lukea seuraamieni blogien melkeinpä jokaisen postauksen, jotta blogiin pääsee "kunnolla sisälle" - ehkä ymmärrätte, mitä tarkoitan? :) En tykkää selailla vain juttuja sieltä sun täältä, vaan valitsen lukulistalleni sellaisia blogeja, joiden jutut ovat lähes poikkeuksetta mielenkiintoisia.


Blogeissa itselleni tärkeää ovat sekä kuvat että itse sisältö. Postaustahdilla ei sen sijaan ole niin suurta merkitystä - useasti päivässä päivittyvä blogi voi olla jopa vähän ärsyttävä tiuhan postaustahdin vuoksi. Koska seuraan niin monia blogeja, minua ei haittaa, vaikka blogista kuuluisi vain muutaman kerran viikossa. Jos postaustahti jää kuitenkin alle kertaan viikossa, niin bloggaajasta voi saada vähän turhan etäisen mielikuvan. Sen vuoksi pyrin itsekin blogin ääreen pääsemään vähintään pari kertaa viikossa :)

Kuvilla on suuri merkitys, sillä selailen joitakin blogeja vain kuvien vuoksi, mutten juurikaan lue blogeja ainoastaan sisällön vuoksi. Sisältö on myös tärkeää, mutta päivän aikana tulee luettua niin paljon muuta informaatiota aina Hesarista työsähköpostiin, että blogeista haen vähän kepeämpää sisältöä. Sellaista, jonka sanomaa pystyy välittämään visuaalisesti kuvien kautta.

Minusta hyvässä blogissa on tarttumapintaa itse kirjoittajaan ja persoonaan blogin takana. Selailen kyllä monia suosittuja ruotsalaisblogeja vain niiden kuvien takia, mutta parhaat lukuelämykset saan silloin, kun pystyn jollain tasolla samaistumaan kirjoittajaan ruudun takana. Ihailen monen ammattilaisbloggaajan kädenjälkeä, mutta minun on tosi vaikea samaistua sellaisen henkilön elämään, joka bloggaa työkseen ja esimerkiksi matkustaa jatkuvasti maailmalla. Itse kun elän tällaista kahdeksasta neljään -arkea, niin huomattavasti enemmän samaistun samassa elämäntilanteessa oleviin ihmisiin :)

Huh, tulipas siinä pitkät tarinat blogimieltymyksistäni :D Tarkoitus oli tähän koota muutama suosikkiblogi syyskuun hyvinvointiteemalla. Näistä blogeista en siis ammenna ensisijassa tyyli-inspiraatiota, vaan treenimotivaatiota ja vinkkejä kauden hoteimpiin vihersmoothieihin ;) Näillä naisilla on myös mielestäni terve suhtautuminen liikuntaan ja ravintoon - sellainen, jonka takana itsekin seison. 

Vielä vuosi sitten seurasin huomattavasti ulkonäkökeskeisempiä "sporttiblogeja", kuten eri fitness-harrastajien blogeja, joissa seurattiin vyötäröltä katoavia senttejä ja lautaselle mitattavia kanagrammoja. Vuodenvaihteessa sain yliannostuksen kaikesta ulkonäkökeskeisyydestä ja samalla seuraamani Instagram- ja blogitilit menivät uusiksi. Aloin etsimään pelkän ulkonäön sijaan blogeja, joista välittyy urheilun ilo ja tekemisen fiilis - ei ainoastaan vatsalihakset tai pukuhuonebelfiet. Koska siitä ainakin itselleni treenaamisessa on kyse, hyvästä fiiliksestä :)Tickle Your Fancy taitaa olla ensisijassa tyyliblogi, mutta itse tykkään erityisesti Saran treenijutuista. Tästä blogista taisin saada ensimmäisenä inspiraation vähän rennompaan suhtautumiseen ruokaan, ja Sara on myös herättänyt minussa himon hommata mehustuskone vielä jonain kauniina päivänä! Ainoa huono puoli on se, että Saran blogi päivittyy aika tahdilla, enkä meinaa aina pysyä menossa mukana. Ekstraplussana se, että treenataan samalla salilla ;)


Ella Elersin blogia olen lukenut vain joitakin kuukausia, mutta kauniit kuvat yhdistettynä persoonalliseen kirjoitustyyliin tempaisivat heti mukaansa. Ellalla on tosi positiivinen asenne elämään ja se välittyy myös ruudun toiselle puolelle. Veikkaan tälle blogille vielä huikeaa suosiota! :)


Jokaista varmasti kiinnostaa erityisesti omaan lajiin liittyvät blogit. Oma lajini on crossfit-henkistä toiminnallista harjoittelua, joten olen seuraillut viime aikoina crossfittiin keskittyvää Workout of my day -blogia ja ammentanut siitä inspiraatiota omaan treeniin. Myös Natan treenijutut Vetosalilta iskevät samasta syystä :) 


Ruokapuolella olen kerännyt paljon inspiraatiota ja reseptejä Ainon tarinoita treenaamisesta -nimisestä blogista. Jos edellisten blogien vahvuuksia ovat kauniit kuvat, niin tässä blogissa se on erityisesti sisältö! Aino kirjoittaa sellaisia tietoiskuja, että heikompia hirvittää :D 


Jostain syystä minun on ollut vaikea löytää kiinnostavia ulkomaalaisia treeniblogeja. Ehkä se jokin samaistumispinta puuttuu? Hannahin Fashionablefit-blogia seuraan kuitenkin intensiivisesti, sillä se on aikamoista silmänruokaa. Samoin kuin neidin Instagram-tili, joka on aivan mieletön! Kuka muu hei jaksaa huolehtia, että koko feedin sävymaailma muuttuu pikkuhiljaa sävystä toiseen? Käykääpä kurkkaamassa :)

Löytyikö näistä jotain uusia tuttavuuksia tai omia suosikkeja? :) Tarkoitus olisi myöhemmin palata myös niiden tyyliblogien suosikeilla! 

Translation: Some of my favorite blogs at the moment! These ladies are my well-being motivators and I'll tell you later about my style icons :)

Emmi
You may also like:

2 comments

  1. Vaikka itse vihaan kuntosaleja, Natan Vetosali-postaukset saavat mut aina nauramaan! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah, Natalla on kyllä hauska tapa kirjoittaa! :D

      Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.