My first Céline

En yleensä harrasta sneak peekejä, mutta nyt oli pakko vilauttaa tätä paperipussia Instagrammin puolella ;) Valmistujaislaukkuni on nimittäin vihdoin täällä! Täytyy myöntää, että muutama hikipisara ja melkein kyynelkin on tämän projektin tiimoilta uhrattu, mutta oli se onneksi sen arvoista. Kun sain laukun vihdoin käteeni, tuntui siltä, etten päästä siitä enää ikinä irti.

Blogiani pidempään lukeneet tietävät, että minun piti ostaa valmistujaislaukkuni Pradalta ja mallikin on ollut pari vuotta selvästi mielessä: Saffiano leather tote suurimmassa koossa ja mustassa värissä. Juuri ennen ostopäätöstä törmäsin kuitenkin useisiin valituksiin Pradan laatuongelmista ja aloin vähän epäröimään. Pallottelin asiaa mielessäni jonkin aikaa, mutta päätin silti antaa laukulle mahdollisuuden, sillä se on aina ollut se oma dream bagini.


Laukku saapui Pradan nettikaupasta tuskallisen odotusajan jälkeen ja aluksi olin aivan haltioissani - laukku oli niin kaunis livenä! Pian kuitenkin huomasin järkytyksekseni selvän repeämän laukun nahassa. Tämän hintaluokan laukun olettaisi olevan pelkkää priimaa, joten olin murheen murtama ja olo oli hyvin pettynyt, melkein petetty. Ei siis muuta kuin laukku palautukseen. Kaiken huipuksi Pradan asiakaspalvelu oli käsittömän surkeaa ja jouduin odottamaan rahojen takaisinmaksua useita viikkoja... Lopulta, kun vetosin Pradan sivuilta löytyviin ostoehtoihin sekä Italian kuluttajasuojalakiin, sain vihdoin rahani takaisin - mutten todellakaan heidän omissa ostoehdoissaan ilmoitetussa ajassa.

En halua mitenkään mustamaalata Pradaa, mutta itse en tule sinne hetkeen rahojani kantamaan, se on selvä. Harkitsin hetken uuden laukun tilaamista, mutta nettikaupasta ostetun laukun vaihto ei onnistu, joten uuden laukun tilaamisprosessiin olisi mennyt varmaan kuukausi näiden kaikkien rahansiirtoviivyttelyjen vuoksi. Kaiken lisäksi olisin joutunut maksamaan laukusta vielä 100 euroa enemmän, sillä Prada nosti (taas) hintojaan tässä välissä! Tämä hinnankorotus oli se viimeinen niitti itselleni ja päätin suosiolla ruveta katselemaan muita vaihtoehtoja.


Célinen laukut eivät ole jostain syystä ennen iskeneet minuun täysillä. Liekö syynä se, että niihin on saanut vähän yliannostuksen täällä blogimaailmassa, vaikka livenä olen nähnyt ainoastaan yhden Célinen ja senkin tutun Annen käsivarsilla. En voi sille mitään, että näen suositun Mini Luggagen kyljessä vieläkin irvistävät kasvot :D Trapezesta sen sijaan olen aina tykännyt, mutta minusta malli on vähän liian rento verrattuna Pradan Saffiano toteen. Haluaisin, että laukkua voisi käyttää vaikka jakkupuvun kanssa, ja jotenkin Trapezen "siivekkeet" vähän häiritsivät itseäni. Toki voisin Trapezenkin ottaa vaikka heti, jos sen ilmaiseksi saisi, mutten nähnyt sitä juuri unelmieni laukkuna.

Lopulta iskin silmäni suhteellisen uuteen malliin Célinen valikoimista, nimittäin Belt Bagiin. Tähän laukkuun en ollut saanut vielä yliannostusta, ja laukku täytti kaikki kriteerini siististä ulkonäöstä, sopivasta koosta ja jämäkästä rakenteesta. Täytyy myöntää, että ekan kerran laukun nähdessäni mietin, että kuka haluaa laukkuunsa viikset :D Aikani tätä katseltuani alkoikin laukun vähän erilainen ulkonäkö vain kiehtomaan. Ei ehkä ihan yhtä turvallinen valinta kuin Prada, mutta kuitenkin klassinen ja tällä hypellä tuskin heti arvoansa menettävä.


Kävin katsomassa laukkua Helsingin Luxbagissa, ja voi kuulkaa, se oli rakkautta ensikosketuksella! Verrattuna Pradan Saffiano-nahkaan Célinen laukkujen nahka on vielä täysin omaa luokkaansa. Lisäksi ihastuin siihen, ettei laukussa ole sisällä lainkaan vuorta, vaan sisus on kaunista mokkanahkaa. Pohdin vielä kokojen välillä päätyen lopulta isompaan kokoon (joka on kuitenkin nimeltään "small"). Tämän jälkeen ongelmana oli enää laukun saatavuus - mustaa laukkua ei ollut saatavilla Luxbagissa ja uusia lähetyksiä tulee vain noin kerran kuussa. Tuntui ihan toivottomalta jäädä odottamaan laukkua, varsinkin kun seuraavassa odottamassani erässä mustaa väriä ei tullut lainkaan.

En siis halunnut jäädä odottelemaan laukun saapumista ajankohtana X, ja muistin Annen saaneen laukun postitettuna Célinen myymälästä Ranskasta. Kysäisin Annelta vielä hieman vinkkiä asiaan liittyen ja tästä rohkaistuneena soitin reippaasti Cannesin myymälään. Myymälässä oli myös todella ystävällisiä ihmisiä ja sain kuulla, että heillä oli kuin olikin vielä yksi kappale mustaa Belt Bagia valikoimissaan! Sovittiin, että maksan laukun heille ja he postittavat sen Suomeen. Maksun siirtymiseen menikin taas tuskaiselta tuntuva aika, mutta itse toimitus oli vuorokaudessa perillä. Revin pakettia auki kauhunsekaisin fiiliksin, sillä olin melkein varma, että minun tuurillani tässäkin laukussa olisi jokin vika... Onneksi laukku oli kuitenkin kaikin puolin täydellinen ja jopa upeampi kuin uskalsin odottaa!


Huh, tulipahan siinä laukkustoori :D Ehkä tästä on kuitenkin apua jollekin uudesta laukusta haaveilevalle :) Vähän oli epäonnea matkassa, mutta sitä paremmalta tuntuu nyt vihdoin omistaa oma unelmalaukku. Toisaalta olen jopa tyytyväinen tähän Pradan kanssa käyneeseen kömmähdykseen, sillä muuten tuskin olisin ihastunut Belt Bagiin. Eikä jäänyt Prada nyt loppuelämäksi mieltä kaihertamaan! Laukun todellisen laadun huomaa vasta käytön myötä, mutta toistaiseksi voin todeta Célinen vaikuttavan todella, todella laadukkaalta - mikä ainakin itselleni on se ihan ykköskriteeri tämän hintaisissa hankinnoissa.

Translation: My dream bag is finally here! Actually, my first choice was a Saffiano leather tote from Prada but that bag was defected when I received it. I was so dissapointed! Luckily I fell in love with this another design from Céline. "Belt Bag" feels very good in quality and also looks good ;)

Emmi
You may also like:

22 comments

 1. Aivan mielettömän kaunis! Minäkään en aiemmin niin ole ollut Celinen laukkujen perään, mutta Belt Bag on vienyt tämänkin tytön sydämen. Näyttää upealta kaikkine yksityiskohtineen, varmasti hyvä valinta :) Tuliko tässä pitkää hihnaa mukana?

  Pradan Saffiano on ollut omakin unelmalaukkuni jo vuosia, täytyy ehkä itsekin alkaa näiden kokemusten jälkeen harkita jotain muuta vaihtoehtoa, kun sen hankinnan aika tulee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän se on! Ja samoin kävi minulle, tämä käänsi pääni Célinen suhteen :) Laukussa ei tosiaan tullut pitkää hihnaa mukana, se tulee vain pienemmässä koossa. Vähän harmi sinänsä, sillä Pradassa minua kiehtoi juuri pitkän hihnan tuoma monikäyttöisyys! Onneksi tämän kahva on sentään tarpeeksi pitkä olalla kannettavaksi :)

   Itse en olisi millään halunnut päästää irti omasta unelmasta, mutta lopulta järki voitti tunteen :D Voihan olla, että minulle sattui vain huono tuuri, joten ei vielä kannata luovuttaa Pradan suhteen! Ehkä Pradakin lopulta herää tähän huonon palautteen määrään ja tekee korjausliikkeen ;)

   Delete
 2. Oi että se on niin upea!! Nämä toimitus- ja pettymystarinat on niin tuttuja, ja ne on niin tuskaisia just siksi että näihin isoihin, kalliisiin ja tunnearvoltaankin valtaviin ostoksiin lataa niin paljon...! Onneksi olkoon, tama on kyllä ihan mieletön! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, se siinä varmasti pänniikin! Mutta on se nyt vähän hassua, että kymmenen euron Zalando-ostoksessa prosessit toimivat paremmin kuin tällaisessa muutaman lisänollan ostoksessa :D Onneksi sain nyt vihdoin mielenrauhan laukkujen suhteen ;)

   Delete
 3. Ihanaa, onnittelut uudesta laukusta! Onko tässä myös pidempi hihna? Tämä on ainoita Celinen laukkuja joka minua on ihastuttanut ja mm. Mariannan blogissa olen tätä katsellut sydänsilmäemojina :D Toivottavasti laukku nähdään pian asuissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihii, kiitoksia <3 Tässä ei tosiaan ole pidempää hihnaa, toisin kuin siinä Mariannan pienemmässä koossa :) Vähän harmi, mutta iso laukku sopii vain omiin tarpeisiini niin paljon paremmin! Eiköhän tätä näy vielä ihan kyllästymiseen asti ;)

   Delete
 4. Anonymous12/8/15 10:43

  Ihana laukku, minun mielestä parempi kuin Pradan :)

  ReplyDelete
 5. Anonymous12/8/15 12:22

  Toi on kyllä tosi hieno malli! mun mielestä jopa hienompi kuin se Pradan versio, koska toi on harvinaisempi näky :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia! :) Olen samaa mieltä siitä, että on kiva omistaa vähän harvinaisempi malli, vaikkei Pradakaan kovin usein kadulla tule vastaan :)

   Delete
 6. Oho, jopas oli kohtelua Pradalta! :O Mutta onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä aika outoa heiltä! Niinpä, nyt voi vihdoin rauhoittaa ajatukset laukkujen suhteen :)

   Delete
 7. Uuuu, iso peukku, tää on tosi kaunis! Hyvä valinta, ja varmasti ihastuttaa vielä vuosienkin päästä :)

  Oma Prada oli ihan moitteettomassa kunnossa ensimmäiset 1,5 vuotta, mutta sitten se alkoikin vähän kärsimään vaikka aika tarkka sen suhteen olen koko ajan ollutkin. Nyt aloinkin googlailemaan että saisiko sitä lähetettyä jonnekin huoltoon, sillä sen tarpeessa se nyt valitettavasti taitaa olla :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia Maaria! :) Muistankin, että johonkin kommenttiin vastasit Pradaan tulleen hieman kulumaa. Luin samoista kokemuksista myös netistä, tosi ikävää :/ Jossain taisi olla mainittuna, että laukuilla olisi kuitenkin kahden vuoden "takuu" - menisiköhän sinun tapauksesi vielä siihen?

   Delete
 8. ah upea !
  Omat unelmalaukut löytyy oikeastaan juuri Celineltä, ja muutama malli Saint Laurentilta, on kyllä niin kauniita :)
  Ja tämä sun yksilö on ihana, tykkään erityisesti mokkanahkaisesta sisäpinnasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Maria! Saint Laurentilla on niin upeita laukkuja myös <3 Tuo mokkanahka on kieltämättä todella kaunis, paljon upeampi kuin mikään vuori (johonkin kuitenkin tulisi reikä, haha :D).

   Delete
 9. Ihanaa, että laukku saatiin turvallisesti perille :) Upea! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, helpotus! :) Kiitos vielä avusta <3

   Delete
 10. U-p-e-a!! Ikävä toki kuulla kokemuksistasi Pradan kanssa ja oonkin sitä mieltä, että kyllä tuon tasoisella yrityksellä pitäisi asiakaspalvelun (ja laadun valvonnan) pelata huomattavasti paremmin. Loppu hyvin, kaikki hyvin kuitenkin ja olen kyllä monen yllä kommentoineen kanssa sitä mieltä, että tää on ehkä lopulta jopa tyylikkäämpi ja ainakin Suomen tasolla harvinaisempi valinta kuin Prada.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, ei ihan Pradan palvelumalli toimi nyt :D Kiva, että tykkäät ja olen siitä samaa mieltä, että tämä on vielä spesiaalimpi tapaus :)

   Delete
 11. Ooh, mä jotenkin aavistelinkin että voisi olla Belt Bag, en tiedä miksi! Ihan mielettömän upea laukku! Mulla on myös ollut Prada haaveena jo ties kuinka kauan, mutta jostain syystä alan kallistua ihan muiden mallien puoleen. Täytynee pistää tämä(kin) korvan taakse kun tulee aika hankkia musta, ryhdikkäämpi versio ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa kyllä, tämä on todellakin ryhdikäs! Harmi, ettei Prada täyttänyt lupaustaan, mutta on siitä varmasti hyviäkin kokemuksia :) Hauska, että aavistit! ;)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.