Treenikuulumisia

Hiphei ja mahtavaa sunnuntaiaamua! Täältä kirjoittelee yksi sohvannurkassa makaava flunssapotilas. Ei nyt mistään hirmuisesta epidemiasta ole kyse, mutta kurkkua polttelee, joten parempi ottaa iisisti. Onneksi se on täällä mökillä helppoa ;) Flunssa-aikaan on tietysti hyvä kirjoittaa treenaamisesta, sillä hinku treenaamaan olisi kovimmillaan, heh. Ajattelin nyt hyödyntää tämän sohvalla viettämäni ajan näin ja kerrata kevään treenikuvioita. On tässä nimittäin taas jokunen uusi juttu kokeiltu ja ehkä jotain opittukin.

Olen tehnyt nyt yhteensä kahdeksan viikkoa paljon kohuttua Kayla Itsinesin treeniohjelmaa ja jättänyt salitreeniä vähemmälle. Aloitin Kaylan treenit Pre-Training Weekeilla, joita suositellaan kai aloittelijoille ja pitkää treenitaukoa viettäneille. En koe kuuluvani tähän kohderyhmään, mutta halusin ohjelmasta kaiken irti, joten aloitin aivan alusta. Tein neljän ekan viikon ajan vielä lisäksi salitreeniä ylävartalolle, joten tein kuntopiireja vain kaksi kertaa viikossa. Neljä viimeisintä viikkoa olen keskittynyt kuntopiireihin ja tehnyt niitä kolme kertaa viikossa. Lisäksi olen tehnyt yhden salitreenin olkapäille ja harjoitellut leuanvetoa sekä tehnyt kevyehköä aerobista liikuntaa (kävelyä/hölkkää/crossailua).

Oma mielipiteeni Kaylan treeneistä on positiivinen, mutta samalla olen sitä mieltä, että jokainen saa treeneistä juuri niin raskaat kuin itse haluaa. Ideahan on se, että kuntopiireissä tehdään toistoja aikaa vastaan. Yksi patteri kestää 7 minuuttia ja näitä tehdään neljä, eli yhteensä treeni kestää vain 28 minuuttia (plus tauot). Jokaisessa patterissa on neljä eri liikettä ja kierroksia pitäisi saada tehtyä "mahdollisimman monta" seitsemässä minuutissa. Jos tämä kuulostaa monimutkaiselta, niin en ihmettele :D Opas on kuitenkin selkeä, joten kannattaa ladata ilmainen treeniviikko Kaylan nettisivuilta.

Ohjelma on koukuttava, sillä se vaihtuu joka viikko. Itse kaipaan vaihtelua treeniini, joten tämä sopii minulle. Toinen hyvä puoli on se, että treenin voi tarvittaessa tehdä salin ulkopuolella. Olen tehnyt näitä treenejä välillä kotona, kerran keskellä metsää ja nyt mökillä ulkona niemenkärjessä :D Missään nimessä helppoja nämä eivät ole ja itse sain haastetta jo Pre-Training Weekilla. Kaikki riippuu siitä, kuinka täysillä vedät.

Olen nähnyt ihmisten tekevän näitä treenejä salilla ja yksi asia, mistä en tykkää, on se, että liikkeiden tekniikka unohdetaan täysin, kun "pitää tehdä mahdollisimman nopeasti". Itse olen vetänyt näitä treenejä sillä mentaliteetilla, että liikkeethän suoritetaan puhtaasti, vaikka sitten vähän hitaammin. Omaa kovapäisyyttäni olen tehnyt esimerkiksi kaikki punnerrukset miesten punnerruksina ja tiukkaa on tehnyt :D Olen sitten mieluummin pitänyt omia taukoja kuin hosunut menemään ja tehnyt miten sattuu. Minusta punnerrus ei ole sellainen, missä lähinnä nytkäytetään päätä punnerrusasennossa (näitäkin olen salilla nähnyt). Ensin tekniikka kuntoon ja sitten sitä vauhtia, niin loukkaantumisiltakin vältytään!


Vaikka tykkään Kaylan treeneistä, en voisi kuvitella tekeväni vain niitä loppuelämääni. Kunto pysyisi varmasti kovana, mutta treeniohjelma ei tarjoa itselleni tarpeeksi sitä jotakin. Henkilökohtaisesti tykkään myös voimatreeneistä ja kaipaan urheiluun yhdessä tekemisen meininkiä. Veikkaan, että saisin Kaylan treeneistä vielä pikkuisen enemmän irti, jos joku tsemppaisi vieressä. Yhtäkään toistoa en ole jättänyt tekemättä, mutta toki kuntopiirit voisi tehdä vielä pikkuisen tehokkaammin.

Mainitsinkin jo, että olen menossa Training for Warriorsin peruskurssille ja uskon tämän nyt vahvasti olevan se oma juttuni, tai ainakin hyvin lähellä sitä! Verrattu alkuvuoden tavoitteisiin minulla menee siis liikunnan suhteen aika hyvin. Viisi leukaa menee jo lähes joka kerta ja kehonhuoltokin on pysynyt mukana läpi kevään. Lenkkeilyn suhteen olen aloittanut varovasti ja hyvä niin. Käsilläseisonta onkin tulevan kesän haaste ;)

Yksi parhaista oppimistani asioista on se, että osaan yhä paremmin lukea kehoani. Tunnen selvästi, koska tarvitsen kevyemmän viikon ja tämä tunne tulee säännöllisesti 4-5 viikon välein. Parilla viime kerralla treeni ei ole oikein maistunut ja kalenteriin kurkkaus selitti syyn - taas on painettu viisi viikkoa putkeen täysillä. Olen huomannut, että välillä vähemmän on enemmän - myös liikunnan suhteen.

Emmi

Ps. Yritän jatkossa panostaa vähän enemmän näihin liikunnallisiin kuviin ainaisten puhelinkuvien sijaan. Piti ottaa jo nyt kamera mökille, mutta tietysti se unohtui lähtöhässäkässä keittiön pöydälle :(
You may also like:

6 comments

 1. Melkoisen upeat treenimaisemat sulla! :)
  Mulla on toi sama, että jos treenaan raskaasti, niin n. 4-5 viikon välein tarvitsee kevyemmän pätkän, jolloin kroppa pääsee lepäämään. Nyt en ole pariin kuukauteen treenannut niin paljon ja kovaa ja heti huomaa, ettei vastaavaa tarvetta ole.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö! :) Ja hauskaa tosiaan, kuinka se kroppa ilmoittelee. Onneksi sitä on oppinut myös kuuntelemaan :)

   Delete
  2. Blogissani on sulle #rantakunnossa-haaste! :)

   Delete
  3. Jee, kiitos! Se onkin tärkeä aihe :)

   Delete
 2. Tulipa hyvään saumaan tämä postaus! Olen viimeisen vuoden aikana ohittanut kaikki urheiluun viittaavatkin höpinät ihan suorilta käsin, koska jostain syystä liikunta ei ole kiinnostanut pätkääkään, enkä edes tiedä miksi? Ehkä osalta siitä syystä, että saan välillä sellaisia hieman lapsenomaisia "en varmasti tee näin koska kaikki muut tekevät" -kausia :D Ja varmaan myös siksi, että oma jaksaminenkin on ollut vähän niin ja näin.

  Ehkä sen teki kevät, mutta sali ja lenkkeily alkoi vuoden tauon jälkeen houkuttaa, eikä mikään ihme, kun urheilu on kuitenkin aina ollut osa elämääni. Into piukeana olen käynyt ensimmäistä kertaa elämässäni myös ryhmäliikunnoissa ja koen nyt löytäneeni sen oman jutun, eli kaikkea sopivasti ja herkuttelukin on ok ;)

  Hui mikä kilometrikommentti, mutta jotenkin just tämä postaus innosti entisestään liikkumaan, ja kokeilemaan uusia juttuja - hieman arkaillen testasin nimittäin Kaylan treeniä ja tykkäsin! Lisää näitä sporttijuttuja, motivaatio nousee huimasti :) Kiitos Emmi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Elisa! <3 Ymmärrän kyllä hyvin tuon taukosi, sillä kaikille osuu varmasti tällaisia kausia, jolloin urheilu ei nappaa. Itseänikin alkoi ärsyttää jossain välissä tämä joka tuutista tuleva fitness-höpötys ja sen takia treenijutut jäivät vähemmälle täällä blogissa, vaikka niistä olisikin paljon sanottavaa.

   Kevät antaa kummasti virtaa ja ihanaa, että olet löytänyt taas liikunnan ilon! :) Minusta urheilusta menee maku, jos sitä tehdään suorituskeskeisesti ja väkisin hampaat irvessä. Juuri noin sen kuuluukin mennä, että etsitään se itselle sopiva juttu ja tehdään sitä sitten hymyssä suin! Ja herkuttelu on todellakin ok ;)

   Kiitos vaan itsellesi, tämä kommentti piristi päivääni <3

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.