Herkuton huhtikuu

Nyt menee kuukaudet hurjan kovaa vauhtia, kun tänään vietetään jo huhtikuun ensimmäistä (muistakaa siis aprillipilat) ! Huhtikuu on tarkoittanut itselleni jo kymmenen (?) vuoden ajan herkkuhaastetta. Jostain pienestä haasteesta se aikoinaan lähti ja on ollut siitä lähtien vuosittainen tapa. Ajattelen sen niin, että kerran vuodessa on hyvä tehdä tällainen "puhdistus" keholle ja osuuhan tämä kivasti aina ajalle ennen kesää, jolloin tavoitellaan sitä kuuluisaa kesäkuntoa ja saadaan vähän lisämotivaatiota matkaan. Keksin ainoastaan yhden huonon puolen huhtikuusta herkkulakon ajankohtana ja se on pääsiäinen :D


Pääsiäismunat on siis täällä jo popsittu hitusen etukäteen ja nyt sanotaan heipat kaikelle makealle, roskaruualle ja ylimääräiselle napostelulle koko kuukaudeksi. Omat herkutteluni ovat nykyisin muutenkin harvassa ja ajoittuvat usein juhliin tai vastaaviin sosiaalisiin tapahtumiin, joten sinänsä koen tämän aika helppona haasteena. Vaikka helppoa se ei tosiaan ole aina ollut! Muistan, kuinka teininä teki todella tiukkaa luopua pelkästään karkista kuukaudeksi ja napsin sitten kuivattuja hedelmiä ja light-limsaa niidenkin edestä, koska nehän eivät ole "herkkua". Onneksi noista ajoista on vähän kasvettu ja viisastuttu ja nykyisin tiedostan, että kyseiset vaihtoehtoehdot vaan pitävät makeanhimoa yllä ja ovat itsensä huijaamista. Makuni on myös muuttunut aika hurjasti, sillä nykyisin herkuttelen viikonloppuisin esimerkiksi hyvällä juustolla (vuohenjuusto, mm...) huomattavasti mieluummin kuin irtokarkeilla. 


Kuvat ovat muuten parin vuoden takaa Ranskasta, sillä en löytänyt näitä lemppareitani, yli-ällömakeita Maraboun (Ranskassa Milkan) pääsiäismunia kaupoista. Voi buu :D Jos irtokarkeista tulee nykyisin huono olo, niin suklaata kyllä pystyn syömään senkin edestä, heh. Ja hei kivaa pääsiäistä, pieni lomahan alkaa jo huomenna! Onneksi, sillä alkuviikko on ollut suorastaan järkyttävä. En tiedä, menikö pääni sekaisin kellojen siirtämisestä vai mistä, sillä olen meinannut nukahtaa pystyyn ja muutenkin olo on ollut aika apaattinen. En ikinä nuku päiväunia, mutta tällä viikolla sekin ihme on jo todistettu.

Toki saa lähteä mukaan haasteeseen, jos rohkenee ;) Herkkulakossa on se kiva puoli, että jokainen voi itse määritellä omat herkkunsa.

Emmi

Ps. Pakko hehkuttaa, että yksi tavoitteistani on jo täytetty ja eilen meni viisi leukaa salilla, jes! Kesäkunto, täältä tullaan :D
You may also like:

4 comments

 1. Ne Maraboun munat on kuulemma LOPETETTU! :( Riittäispä minunkin itsekuri herkuttomuuteen, mutta ei, ei tällä herkkupepulla ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. VOI EI! :'( Miten voi olla, nehän ovat ihan parhaita? :D Kaikki kokevat herkut vähän eri tavalla ja itse nautin nykyisin hyvästä ruuasta huomattavasti enemmän kuin esim. karkista :) Ja hyvää ruokaahan en ole itseltäni kieltämässä, enkä esimerkiksi viinilasillista juuston kanssa ;)

   Delete
 2. Ihanaa pääsiäistä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Erika! Samoin vielä sinne! :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.