Good news and future plans

Mikä siinä onkin, että otsikko pitää kirjoittaa englanniksi, vaikka muuten kirjoittaa suomeksi? :D Jotkut jutut vaan kuulostavat luonnollisemmilta englanniksi, enkä tiedä miksi. Tämä voisi yhtä hyvin olla "hyviä uutisia ja tulevaisuuden suunnitelmia", mutta miten se kuulostaakin niin kököltä?


Kököistä kuitenkin niihin uutisiin! Vihjasinkin jo aikaisemmin, että olen kuullut hyviä uutisia useammasta suunnasta. Ensinnäkin sain hyvää palautetta dipasta, se siis etenee ja loppu oikeasti häämöttää. Diplomityö on tällä hetkellä myös täysipäiväinen työni, joten siinä menestyminen on minulle tärkeää. Voi olla, etten olisi puoliksikaan näin ahkera, jos tekisin työtä vain omaksi "ilokseni" :D 

Nykyinen työni kuitenkin loppuu toukokuun lopussa, joten olen tässä kevään aikana etsinyt töitä sen jälkeiselle ajalle. Ja tiedättekö mitä, sain töitä! Enkä ihan mitä tahansa töitä, vaan tosi mieluisia sellaisia ja vieläpä toivomastani kaupungista, Helsingistä. Kävin eilen kirjoittamassa ensimmäisen "oikean" työsopimukseni (jossa ei ole loppumispäivämäärää, iik) ja vieläkin hymyni on korvissa.


Kuulin tästä työstä jo pari viikkoa sitten, mutten uskaltanut hiiskua mitään ennen kuin nimet ovat paperissa. Oikeastaan olen tosi huono hehkuttamaan mitään hyviä uutisia tai omia onnistumisiani, sillä perisuomalaiseen tapaan ajattelen, että oman menestyksen esiin tuominen on vähän moukkamaista ja typerää. "Kell' onni on, se onnen kätkeköön" ja niin edespäin. Mielestäni Aino kirjoitti tästä hyvän jutun ja erityisesti mieleeni jäi tämä pätkä: "Mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua, jos ihmiset iloitsisivat avoimemmin ääneen onnistumisista ja saisivat toisilta kehuja ja onnen toivotuksia? Eikö se loisi positiivista ilmapiiriä ja sitä kautta parempaa yleistä fiilistä?". Tästä inspiroituneena voinkin rehellisesti todeta, että olen todella ylpeä itsestäni ja tunnen todella ansaitsevani tämän mahdollisuuden!


Tulevaisuuden suunnitelmat alkavat siis vihdoin asettua paikoilleen. Blogini "about me" -osiossa on jo jonkin aikaa lukenut näin: "Itsestäni voisin kertoa sen verran, että elän mielenkiintoista elämänvaihetta. Yliopisto-opintoni Tampereella ovat loppusuoralla ja pian olisi löydettävä se "oma juttu", jonka ympärille tulevaisuuttaan rakentaa. Tällä hetkellä en yhtään tiedä, missä olen vuoden päästä ja se vasta jännää onkin. Katsotaan, miten käy!" 

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että hyvinhän siinä käy :)

Työstäni en luonnollisesti halua täällä sen enempää puhua, mutta ainakin koen sen vastaavan hyvin koulutustani sekä henkilökohtaisia mielenkiinnonkohteitani. Tässä elämäntilanteessa lähden rakentamaan tulevaa uraani, joten minulle ei olisi kelvannut mikä tahansa työ. En halua kuulostaa siltä, etten arvostaisi jokaista mahdollisuutta, mutta olen luonteeltani aika kunnianhimoinen ja alan pikkuhiljaa ymmärtämään, millaista työtä haluan tehdä. Olen 15-vuotiaasta lähtien tehnyt paljon töitä, joissa en ole oikeasti viihtynyt, en ole päässyt kehittämään itseäni tai en ole tuntenut työtäni merkitykselliseksi. Toki nämäkin työt ovat opettaneet paljon ja antaneet arvokasta työkokemusta - ilman niitä en olisi tässä.


Sain itse asiassa parikin työtarjousta, mikä on tässä yleisessä taloustilanteessa todella hyvin. Olen toki tehnyt "pohjatyön" hyvin: menestynyt opinnoissani ja ollut aktiivinen opintojen ulkopuolellakin. Uskon kuitenkin lopullisen valinnan olleen pitkälti kiinni henkilökemioista ja haastattelutilanteiden sujuvuudesta. Haastattelut eivät olleet inhottavia piinapenkkejä, vaan mielenkiintoisia keskustelutilanteita, joissa vaihdettiin ajatuksia puolin ja toisin. Ehkäpä olen vihdoin löytänyt sen oman alani, sillä ajatusmaailmat haastattelijoiden kanssa tuntuivat kohtaavan todella hyvin. Tuntui melkein siltä kuin olisin jutellut opiskelukavereiden kanssa haastattelijoiden sijaan :)


Muistan vieläkin päivän, jolloin kävin toisessa haastattelussa tulevassa työpaikassani. Haastattelu meni mielestäni todella hyvin ja huone oli täynnä energiaa, vaikka siellä ramppasi porukkaa aina esimiehistä toimitusjohtajaan. Jouduin jopa puhumaan ranskaa, mutta sekään ei haitannut, sillä kaikki tuntui menevän niin luontevasti. Haastattelun jälkeen mietin, että jos en nyt saa töitä, niin en tule koskaan saamaankaan - tämän enempää minulla ei olisi annettavaa.

Ehdin kävellä noin sata metriä kohti ratikkapysäkkiä, kun puhelin soi. Minua pyydettiin töihin. Joskus sen vaan tuntee, kun natsaa.

Kivaa loppuviikkoa <3

Emmi 
You may also like:

36 comments

 1. Voi vitsit Emmi, onnea ihan hurjasti! Nousi hymy korviin tekstiä lukiessani ja viimeistään tuon viimeisen kappaleen kohdalla, ihan mahtava juttu :) Kyllä itsestään ja onnistumisistaan saa ja pitääkin olla ylpeä, välillä täytyy karistaa tuo perisuomalaisuus tältä saralta ja näyttää se!

  Luin myös juuri laukkuhaaveistasi, nyt jos koskaan olet onnistunut sen valmistumisen sekä työpaikan kunniaksi ;) Prada täälläkin hyvin vahvasti haaveissa, oih ja voih!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jonna! Niinhän se on, mutta joskus sitä rupeaa ujostelemaan ihan syyttä :D

   Prada olisi kyllä täydellinen valmistujaislahja! :)

   Delete
 2. Hurjasti onnea Emmi!!!! :) Aivan upeita uutisia.
  Mahtavaa kuulla, että asiat alkavat loksahtaa paikalleen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos LeAnn! :) Näinpä, on tässä jonkin aikaa jo jännättykin!

   Delete
 3. Meidän perheessä eletään hyvin samankaltaista elämävaihetta, sillä itsekkin olen juuri valmistunut ja aloittanut koulutustani vastaavassa työssä. Tuo mieheki viimeistelee dippaansa ja kirjoittipa hänkin tänään vakituisen työsopparin. Diplomi-insinööreille kyllä tuntuu olevan töitä tarjolla, sillä oikeastaan kaikki hänen opiskelukaveritkin ovat työllistyneet vakituisesti jo ennen valmistumista ja mieluisimman työpaikan on saanut valita tarjolla olevista :D Tosin ovathan nuo kaikki menestyneet opinnoissaan ja tehneet ihan hurjasti töitä... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, mahtavaa kuulla! :) Tämän takia näitä juttuja on kiva jakaa, kun saa kuulla myös muiden kokemuksia ja löytää samassa tilanteessa olevia ihmisiä! Toivottavasti olet viihtynyt työssäsi :)

   Yllättävän hyvin minunkin kaverini ovat löytäneet töitä DI-taustalla, onneksi :)

   Delete
 4. Anonymous9/4/15 21:13

  Aivan mahtavia uutisia, onneksi olkoon :)

  -H

  ReplyDelete
 5. Anonymous9/4/15 22:41

  Oi, hurjasti onnea työpaikasta! :)

  Itsellä gradu on edessä syksyllä (kauppatieteet) ja tulevaisuus työurineen tuntuu vielä kaukaiselta ajatukselta – oikeastaan en halua edes ajatella vielä niin pitkälle! Yleinen työtilanne on tällä hetkellä kurja ja siksi haluankin lähteä gradun jälkeen hakemaan työkokemusta Helsingistä, edes kesätöiden myötä.


  Loui

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia Loui :) Tsemppiä graduun! Ei siitä työelämästä kannata liikaa stressata, töitä tässä ehtii vielä tekemään aika monta vuotta...

   Itselleni oli opintojen loppupuolella jo mieluista siirtyä töihin, enkä juuri sure opintojen loppumista. Siihen voi vaikuttaa myös se, että tämä on jo kuudes opiskeluvuoteni ja parhaimmat ystäväni ovat kaikki valmistuneet :D Opintoni vähän venähtivät töiden vuoksi, mutta sekin oli arvokasta kokemusta, jota en vaihtaisi pois :)

   Delete
 6. Anonymous9/4/15 22:50

  Oi aivan huikeasti onnea sulle! Tuli itellekin todella iloinen ja positiivinen fiilis, ja kuten sanoitkin niin onnistuit ehdottomasti luomaan positiivisen ilmapiirin, ainakin tälle puolen ruutua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi! Kivaa, jos onnistuin siinä :)

   Delete
 7. Ihan mahtavia uutisia Emmi, onneksi olkoon!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Linda! :) Nyt vaan pitäisi jaksaa se dippa vääntää loppuun, jotta voidaan juhlia kesäkuussa ;)

   Delete
 8. Ihan mahtavaa!!! ONNEA!!! :)

  ReplyDelete
 9. Ihan mahtava juttu, että töitä löytyi! Suuret onnittelut <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anne! <3 Oli kyllä aika helpotus tässä vaiheessa :)

   Delete
 10. Vautsi vau miten ihania uutisia, hurjasti onnea <3 Tekstiä lukiessa myönnän kyllä pienoisen positiivisen kateuden iskeneen, oma elämäntilanne kun tuntuu vielä olevan "en viihdy työssäni" -vaiheessa. Voisinpa melkein pitää tätä pienenä potkuna takapuolelle, ja alkaa vihdoin suuntaamaan kohti haasteita, joista oikeasti nautin. Kiitos, että jaoit tämän :)

  Ja heh, onpa tosiaankin niin, että englanninkielinen otsikko kuulostaa monesti sulavammalta :D Yritän yleensä parhaani mukaan vältellä englantia kirjoittaessani suomeksi, mutta se tulee vähän liiankin luonnostaan mukaan..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Elisa! <3 Kiva, jos sait tästä tsemppiä! Itse olen ainakin sisuuntunut juuri niistä vähän tympeämmistä työkokemuksista ja potkinut sen voimalla itseäni eteenpäin. Ei tämäkään työ välttämättä ole se unelmatyöni, vaikka siltä nyt tuntuisikin. Luulin nimittäin jo edellisen työpaikkani olevan sitä, mutta se olikin kaikkea muuta :D Onneksi nykyisin on ihan hyväksyttävää vaihtaa työpaikkaa tai vaikka kouluttautua kokonaan uuteen ammattiin, jos siltä tuntuu :)

   Ja niinpä, en ymmärrä mikä pakkomielle minulla on noihin otsikoihin... :D

   Delete
 11. Aivan ihana teksti Emmi!<3 Valtavasti onnea uudesta työpaikasta, sellainen ei todellakaan ole itsestäänselvyys tänä päivänä! Ihanaa nähdä ensi viikolla niin päästään höpöttämään lissää :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia Lilli! <3 Ja niinpä, ihanaa nähdä pian! :)

   Delete
 12. Hurjan paljon onnea! :)

  ReplyDelete
 13. Valtavat onnittelut vielä tätäkin kautta, nää uutiset on aina niin mahtavia! Olet todellakin täysin ansainnut paikkasi, nauti ihan täysillä :)))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia vielä! <3 Yritetään nauttia, kunhan näistä muista hommista päästään ensin eroon ;)

   Delete
 14. Ihanaa kuulla Emmi! Tässä taloustilanteessa on kyl melkein lottovoitto saada sopimus ilman loppumispvmäärää! Itellä ei tosiaan ole kiirettää valmistua juurikin kun pelottaa työelämään astuminen ihan hurjasti kun ei tiedä mitä tuolta löytyy, vai löytyykö mitään. Kiva kuulla että joku meidänkin ikäinen pääsee tekemään alansa työtä ja vieläpä mieleistä sellaista! :) Paljon onnea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanasti sanottu, kiitos Kelli! :) Meillekin rehtori teetti juuri kyselyä siitä, kuinka moni lykkää valmistumista huonon työtilanteen vuoksi. Kuulemma tänä vuonna on valmistunut ennätysvähän porukkaa, joten jostain sekin kertoo :/ Toisilla aloilla tilanne on varmasti vielä pahempi kuin tällä valitsemallani. Onneksi voit vielä rauhassa opiskella ja tarkkailla tilannetta vähän sivusta! Pakko tämän tilanteen on tästä vielä kohennuttava :)

   Delete
 15. Voi että, tuhannesti onnea Emmi!<3 Niin työn kuin valmistumusen johdosta! Ihan huippua että oma juttu on löytynyt, ehkä minäkin vielä löydän sen joku päivä. Nyt on sentään näin muutaman (vähän turhan monen) välivuoden jälkeen selvillä mihipäin sitä tästä nyt matka voisi jatkua ja motivaatio on kova päästä opintojen pariin :) Ja harmi sinäänsä että helsinkiläistyt nyt vallan ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuhannesti kiitoksia Karoliina! <3 Valmistuminen pitää vielä viimeistellä, mutta kiitoksia jo etukäteen :) Katsotaan, kuinka oma juttu tämä nyt sitten on, mutta ainakin vielä olen innoissani :D Se oman jutun etsiminen vie aikaa, eikä sille oikein mitään voi. Itsekin luulin jo vuosi sitten aloittavani unelmatyöpaikassa, mutta loppupeleissä se ala ei ollutkaan minua varten. Minusta se on kuitenkin tärkeämpää yrittää ja erehtyä, kuin jäädä jossittelemaan tai työhön, missä ei viihdy. Tsemppiä valitsemallesi polulle <3

   Delete
 16. Superpaljon onnea! Mä en jotenkin usko lainkaan tuohon onnen kätkemiseen, sillä keneltä toisen onni ja menestyminen oikeasti on pois? Nauti siis mahtavista saavutuksistasi, oot tehnyt paljon töitä niiden eteen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Miss J! :) Niinhän se on, ja ainakin itse tulen hyvälle mielelle muiden onnistumisista! Joskus vaan suomalaisuus nostaa päätään ja ujostuttaa nostaa itseään jalustalle :D

   Delete
 17. Onnea Emmi hirmuisen paljon ja terveisiä Havaijilta ! <3 Sun ajatukset iskee ihan kympillä, huippu mimmi !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia Nelli, senkin upea Havaiji-neito! ;) <3

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.