Pikavinkki yrttien hengissä pitämiseen

Moni tuntuu tuskastelevan saman ongelman parissa kuin itsekin: miten kaupasta ostetut yrtit saa pysymään hengissä edes hetken ostohetken jälkeen? Itse ratkaisin tämän ongelman jo joitakin aikoja sitten ja nyt ajattelin vinkata samasta teillekin! :)


Uskon, että monien yrtit kuolevat kuivuuteen, sillä niitä pitäisi olla kastelemassa koko ajan. Olen huomannut esimerkiksi omien basilikojeni nuukahtavan todella herkästi, mutta sitten taas virkoavan veden voimasta. Ratkaisuna tähän jatkuvaan kasteluun ostin Chez Mariuksesta (mikä on muuten ihan loistava keittiötarvikekauppa) yrttiruukun, tarkemmin tämän version. Hinta kirpaisi vähän, mutta ruukku on ollut sen arvoinen. Se nimittäin tarvitsee täyttää vain kerran viikossa ja yrtit todistetusti pysyvät hengissä useamman viikon.


Ruukun salaisuutena on huopaiset "juuret", joilla kasvi imee alla olevasta säiliöstä juuri tarvittavan määrän vettä. Kasvi ei kuitenkaan pääse homehtumaan, sillä terrakotta hengittää sen verran. Ei siis enää yli- tai alikastelua :) En tiedä voisiko vastaavan tehdä itsekin? Tai onko näitä myynnissä muuallakin? Nyt ongelma on nimittäin se, että haluaisin näitä useamman...

Sellainen vinkkivitonen ja nyt ulos aurinkoon!

Emmi

Ps. Kuvien basilikasta on syöty useempaan otteeseen, siksi se ei ole aivan parhaimmillaan :D
You may also like:

4 comments

 1. Kiitos vinkistä! Yrttien hengissäpitäminen on ollut kyllä ihan toivotonta, joten tätä voisinkin kokeilla. :) Hinnalla saa kuitenkin tuoreutta pidemmän aikaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva olla avuksi! :) Itse olin ihan luovuttanut niiden suhteen ennen tätä! Olen niin huono muistamaan kasteluita, tosin tämänkin täyttöä varten pitää varmaan jokin muistutus laittaa... :D

   Delete
 2. Miten mulla on mennyt näin hyödyllinen postaus ohi?! Ehkä saan sittenkin oman basilikani elämään, kiitos Emmi <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa, jos tästä oli apua! Varmasti saman kaltaisia ruukkuja löytyy muualtakin, jos ei juuri tätä tiettyä halua :) Helpottaa paljon kastelua, jos tarvitsee vain kerran viikossa muistaa ;)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.