Kevyt viikko

Edellisestä kevyemmästä viikosta on kulunut jo ainakin viisi viikkoa, mikä alkoi tuntua salitreeneissä energian puutteena. Päätin siis pyhittää tämän viikon illat kevyemmälle liikunnalle ja rauhoittumiselle. Huomaan, että mitä vanhemmaksi tässä tulee, sitä enemmän pienikin stressi rasittaa mieltä ja kehoa. Stressiä kun voi henkisen stressin lisäksi aiheuttaa myös rankka liikunta, niin parempi ottaa vähän iisimminkin välillä!


Olen huomannut, etten osaa yksin kotioloissa rentoutua ja "vain olla" juurikaan, tässä siis yksi kehityksen paikka itselleni! Ihan liian helposti sitä rupeaa räpläämään jotain (kuten tätä blogia, puhelinta, iPadia, you know...) sen sijaan, että viitsisin antaa aivoille oikeasti lepoa. Tässä on kyllä aihe, josta voisin kirjoittaa oman juttunsa tai parikin, ei siis siitä tällä kertaa sen enempää. Osittain huonon keskittymiskyvynkin vuoksi olen ottanut kaiken irti Fressin ryhmäliikuntavalikoimasta ja tällä viikolla valinnut salin ja HIIT-treenien sijaan rauhallisempia tunteja. Tässä pieni yhteenveto kokeiluistani:

JOOGAflow

Fressin oma joogatunti, joka oli mielestäni mukavan haastava, mutta silti rentouttava. Jooga ei ole koskaan ollut itselleni kovinkaan mieluista, sillä kärsivällisyyteni ei riitä asennoissa pysymiseen... Tämä tunti onneksi eteni suhteellisen nopeasti. Salitreenin myötä oma liikkuvuus on sen verran kärsinyt, että nyt on pakko tehdä asialle jotain! Tunnilla sai kivasti myös venytystä ja liikkuvuusharjoitusta lihaksille.

Ugi

Ugi-pallolla tehtävä 30 minuutin toiminnallinen treeni, joka lupaa kehittää kestävyyttä, voimaa ja liikkuvuutta. Tätä oli pakko testata sanan "toiminnallinen" ansiosta - jos ei ole tullut vielä selväksi, niin rakastan kaikkea toiminnallista treeniä :D Ei ehkä ihan oma juttu kuitenkaan, ehkä osittain siksi etten viitsinyt vetää täysillä. Teen mieluummin voimatreenin kunnon voimatreeninä ja liikkuvuustreenin omanaan :)

Pilates

Harrastin muutamia vuosia sitten Pilatesta säännöllisesti ja tästä tuli ihanan nostalginen olo <3 Tosin muistan jo silloin olleeni kärsimätön tunnilla hengitysharjoituksia tehtäessä, vaikka nyt ymmärrän niiden merkityksen paremmin. Fysioterapeuttini suositteli syvien vatsalihasten vahvistamista kiukuttelevan selkäni avuksi, ja itsekin olen sitä mieltä, että vatsalihastreenistä tuskin haittaa on, etenkään istumatyötä tekevälle. Jos saisin tästä vihdoin uuden rutiinin? 

Harmittaa hirveästi, kun salini Huolto-tunti lähti ohjelmasta. Kävin siellä putkirullailemassa säännöllisesti. Tunnille menemisessä on se hyvä puoli, että sitten tulee oikeasti rullailtua kunnolla, eikä lopetettua kipeissäkään kohdissa... Nyt pitää ottaa asiakseen kaivaa se oma rulla esiin :)

Emmi

Ps. Onko vähän vanha kuva? Hassua, kuinka pieni (hyvässä ja pahassa) oon ollut vuosi sitten :D
You may also like:

4 comments

 1. Itsekin muistin kaivaa rullan esiin monen viikon tauon jälkeen. Jessus! Johan tuntui mojovasti :D On se aikamoista kidutusta, mutta toki fiilis hvyä sen jälkeen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah, se on kyllä aikamoinen kidutusväline! :D Itse huomaan, että tulee jano ja hiki rullaillessa, kai se jotain aineenvaihduntaa siis kiihdyttää ainakin... :)

   Delete
 2. Tuo rulla on kyllä tosi hyvä, vaikka aina alkuun tekis mieli kiljua kun ottaa niin kipeää! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, eikö vain! :D Onneksi siihenkin tottuu :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.