Nahkakengät kuntoon

Kukaan muu tuskin kiinnitti huomiota kiiltäviin kenkiin edellisessä postauksessa, mutta itse ihastelin niitä tovin ;) Syy on nimittäin niinkin yksinkertainen kuin kenkien lankkaus! Vaikka olen aina pitänyt (nahka)kengistä, täytyy myöntää, etten ollut aikaisemmin lankannut yksiäkään kenkiä. Jotenkin koko juttu tuntui vaan, hmm, miesten puuhalta? :D Tai sitten olin yksinkertaisesti uusavuton.


Lähtötilanne yllä olevassa kuvassa, nahan pinta on sumea ja eloton. Kyseessä on siis Dinskon jostain superalesta ostettu nilkkuripari, joka on palvellut jo vuosia. Ehkäpä paras hinta-laatu-suhde ikinä, sillä maksoin aikoinani kengistä 25 euroa!

Puhdistin kengät ensin harjalla. Mielestäni kuvissa olevat harjat näyttävät teräsharjoilta, mutta ne ovat itse asiassa todella pehmeitä. En valitettavasti osaa sanoa niistä sen enempää, sillä sain ne Tyylipäivän kuvauksista muistoksi saamassani kengänhuoltosetissä. Yllä näkyvän "kengänkiilloke"-tuubin puolestaan kaivoin poikaystävän kätköistä.


Puhdistamisen jälkeen sivelin pintaan kiilloketta ja levitin sitä myös harjalla, pyörivin liikkein. Odottelin kymmenisen minuuttia lankin kuivumista ja käsittelin pinnan jälleen toisella kuivalla harjalla. En ollut vielä täysin tyytyväinen kiiltoon, joten kiillotin lopuksi tuolla valkoisella liinalla. Sen jälkeen lopputulos olikin parempi kuin mitä olisin ikinä uskonut!


Tadaa, kengät ovat jälleen elossa! Kuluneet ne kyllä ovat edelleen, mutta tuo pinta - ah niin kaunis :) Jos haluat lukea aiheesta oikeasti asiantuntevan tekstin, niin tämä vaikutti lupaavalta. Itsehän luin tuon tekstin aivan liian myöhään, enkä tajunnut laittaa kosteussuojasuihketta ennen lankkausta. Suihkuttelin siis kengät tyytyväisenä vasta lankkauksen jälkeen :D


Tekstin mukaan kengät tulisi lankata jopa kerran kuussa. Epäilen vahvasti omaa kykyäni ihan noin aktiiviseen lankkaukseen, mutta jos edes muutaman kerran vuodessa... :) Kengät on huomattavasti kivempi laittaa esimerkiksi talvisäilöön hyväkuntoisina!

Onko teillä muita hyviä kenkienhoitovinkkejä?

Emmi
You may also like:

4 comments

 1. Mä kyllä lankkaan silloin tällöin kenkiäni. Kai se on vähän pakko, kun isä on kenkäalalla... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, sua on vaan koulutettu tässä asiassa ;) Mutta vanhanakin oppii!

   Delete
 2. Treenaatko missä tällä hetkellä? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Treenailen Fressillä :) Kovasti houkuttaisi joku toiminnalliseen treenaukseen keskittynyt paikka, mutta pitää vielä hetki odotella elämäntilanteen tasaantumista :D Fressikin on kyllä tosi kiva ja löysin sieltä myös toiminnallisia treenejä, plussaa hyvästä sijainnista molemmissa kaupungeissa (Hki & Tre) :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.