Pari kivaa Turussa

Huh, vihdoin kotona Helsingissä! Koko joulu-uusivuosi-loppiainen-väli ollaan kierrelty ympäri Suomea sukulaisten ja ystävien luona. Laskinkohan yhteensä seitsemän kyläpaikkaa? Ihana nähdä kaikkia rakkaita, mutta nyt on myös ihana olla kotona. Kunnes taas illalla suuntaan kohti Tamperetta...

Turku on itselleni tärkein kaupunki heti Tampereen ja Helsingin jälkeen. Minulla asuu sekä sukua että ystäviä Turussa, joten kaupunki on tullut tutuksi vuosien varrella. Parhaimmillaan Turku on mielestäni kesällä tai joulukaupunkina. Tällä kertaa meille sattui aika karseat kelit ja taivaalta putosi niskaan vettä ja loskaa. Kiertelin kaupungilla alennusmyynneissä, mutten löytänyt mitään tarpeeksi mieluisaa. No, ainakin lompakko kiittää.


Viime vuosina olen alkanut arvostamaan enemmän laadukkaita kahviloita ja ravintoloita. Vielä opiskelujen alkuaikana tiukalla opiskelijabudjetilla eläessäni en olisi voinut kuvitellakaan tuhlaavani pieniä pennosiani hyvään kahviin tai ruokaan. Ehei, mieluummin shoppailin niilläkin rahoilla jotain turhia vaatteita, jotka sitten vuoden tai parin päästä myin kirpparilla. Tai tuhlasin ne erilaisiin opiskelijamenoihin... No, se ehkä kuului siihen elämänvaiheeseen, mutta nykyisin panostan mielelläni näihin pieniin nautiskeluhetkiin viihtyisässä ympäristössä :)

Ajattelinkin, että voisin ruveta täällä blogissa jakamaan enemmän kahvila- ja ravintolavinkkejä. Itse nimittäin kyttään aina blogeista juurikin vinkkejä kivoihin paikkoihin! Loin tätä varten nyt oman tunnisteenkin "kahvilat ja ravintolat". Itselläni kahviloissa ja ravintoloissa käyminen menee vähän aalloittain ja välillä saattaa olla kausia (kuten viime kesä), jolloin fokus on jossain muualla. Kivoja kokemuksia on kuitenkin mukava aina jakaa eteenpäin :)


Huh, sainpa taas jauhettua tästäkin aiheesta, mutta nyt asiaan! Tällä kertaa suosittelen Turusta paria kivaa paikkaa, joista toinen on anniskelukahvila ja toinen kahvila ja brunssipaikka. Anniskelukahvila Tiirikkala on todella viihtyisästi sisustettu ja loistavalla paikalla sijaitseva hyvänmielen kahvila (ja baari). Kävimme täällä ystävän kanssa kahvilla, joten ruoka- ja juomapuolesta en osaa sen enempää sanoa. Tunnelmasta ja kahvista (sekä munkista) kuitenkin suuri peukku!


Toinen suositus menee Aula Cafen Jazz Brunssille. Aula Cafe sijaitsee historian ja nykytaiteen museon Aboa Vetus & Ars Novan tiloissa sekin Aurajoen rannassa. Museo on itselleni on lapsuudesta tuttu, mutta brunssilla olin nyt ensimmäistä kertaa. Brunssin kohokohta oli ehdottomasti todella runsas salaattipöytä, josta löytyy varmasti jokaiselle jotakin! Ainoa, mitä jäin kaipaamaan, oli tuore leipä ja kenties jotain leivosta jälkkäripöytään. Tosin vertaan brunssia helposti omaan lempparibrunssiini, joka sijaitsee kahvila-leipomossa, joten lähtökohta ei taida olla kovin reilu ;) Jazz-musiikki tuo oman tunnelmansa brunssiin, joten kokonaisuus on onnistunut. Hintaa brunssilla oli 18 euroa, eli aika lailla Helsingin tasoa. 

Lisää vinkkejä myös Turun suuntaan otetaan vastaan! Mukavaa loppiaista teille :)

Emmi

Ps. Pahoittelut kuvanlaadusta, kamera on edelleen Tampereella...
You may also like:

4 comments

 1. Kannattaa kokeilla Turussa myös jokilaivaravintola Bruno 2:sta! On vähän kallista ruokaa, mutta ihan uskomattoman herkullista! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vinkistä! Jokilaivat taitavat olla enemmän kesän juttu :)

   Delete
 2. Anonymous6/1/15 20:37

  Saiko noita pannukakkuja Tiirikkalasta? Nam!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aula Cafen brunssiin kuuluivat pannarit! Olivat hyviä, vaikkakin aika "höttöä" :D

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.