Hong Kong top 5

Täytyy sanoa, että tykästyin Hong Kongiin melkoisesti! Vaikka Singapore oli itselleni alunperin se ykköskohde, niin en enää osaa sanoa, kummasta tykkäsin enemmän. Singaporea kohtaan minulla taisi olla liian suuret etukäteen, sillä Hong Kong oli kyllä positiivisempi yllätys :)


Hong Kongista tekee mielestäni hienon kaupungin pinnanmuodot eli kaupunkia reunustavat vuoret, vihreänä loistavat sademetsät ja saarea ympäröivät (ei niin puhtaat) vesistöt. Korkeat kerrostalot ja miljoonakaupungin tuntu on hauskaa kontrastia ympäröivälle luonnolle.  

Matkaraportin sijaan kokosin viisi lempparipaikkaani tai juttuani Hong Kongista:

1. Lentokentältä kannattaa ottaa bussi, mielellään kaksikerroksinen ja tyhjä sellainen, niin pääset ihastelemaan kaupunkia heti paraatipaikalta. Meidän hotellimme sijaitsi Hong Kongin saarella, joten ehdimme nähdä matkalla paljon jokaiselta keskeiseltä alueelta.


2. Victoria Peak on ehdoton kohde, jos haluaa katsella kaupunkia "ylhäältä käsin". Itselleni tällaiset näköalapaikat ovat melkeinpä matkailun parasta antia. Jotenkin näissä tulee aina sellainen fiilis, että maailma on ihmeellinen paikka... 


3. Toinen lähes yhtä huikea maisemienkatselupaikka on Avenue of Stars, jonka tuntumasta voi hypätä legendaariseen Star Ferryyn ja jatkaa maisemien ihastelua vesiltä käsin. Suosittelen käymään täällä erityisesti illalla, kun kaupungin valot ovat upeimmillaan. Katsoimme myös valoshown, joka oli ihan jees, muttei niin must-see kuin paikka itsessään. 


4. Shoppailuun kaupungin keskusta ja Queen's Road Centralin ympäristö vaikutti lupaavalta luksusliikkeineen sekä ketjuliikevalikoimineen. En tosin ostanut mitään, joten älkää minua uskoko :D 


5. Paikallista elämänmenoa pääsee mielestäni aistimaan hyvin kaupungin puistoissa. Hong Kong Park on ennemminkin nähtävyydeksi tehty, mutta Victoria Parkista löytyy piha- ja liikunta-aktiviteetteja myös paikalliseen makuun. Lisäksi vietimme muutaman tunnin kuuluisalla Happy Valleyn laukkakisaradalla - ei tosin laukkakisaa vaan jalkapalloa katsellen.


Kuvat kertovat vain osan totuudesta, sillä kaupungin tunnelma pitää ehdottomasti itse kokea. Jokin Hong Kongin hengessä vain kiehtoi suuresti ja voisinpa joskus kuvitella vielä palaavani kaupunkiin. Apua, tuli ihan hirveä ikävä näihin maisemiin!

Emmi
You may also like:

2 comments

© Me Time. Design by MangoBlogs.