Hangzhoun järvikaupunki

Ensimmäinen varsinainen kohde reissullamme oli Hangzhou-niminen kaupunki, joka sijaitsee noin tunnin junamatkan päässä Shanghaista. Kaupunki on suosittu kohde kiinalaisille turisteille kauniin järvimaiseman vuoksi, sillä Kiinassa järvi on hieman harvinaisempi näky kuin täällä tuhansien järvien maassa. Huhun mukaan myös Suomesta järjestetään matkoja Hangzhouhun, joten jotain erikoista tässä kaupungissa täytyy olla!


Matkustimme maahan jälleen kiinalaiseen loma-aikaan, jotta sain viettää mahdollisimman paljon aikaa Kiinassa työskentelevien vanhempieni kanssa. Muussa tapauksessa en voi mitenkään suositella loma-aikaan matkustamista, sillä suuremmat kaupungit ovat sulloutuneet täyteen kiinalaisia ja hieman väljempään ympäristöön tottunut suomalainen voi hetken ihmetellä sitä ihmismassaa, mikä kaduilla velloo. Siinä kyllä minimalisoituu nopeasti käsitys omasta ihmisarvosta, kun tunnet konkreettisesti olevasi yksi miljardista. 


Itse päänähtävyys, Xihu-järvi, oli näin suomalaisin silmin katsottuna ihan vain järvi. Ranta-alue oli kyllä kaunista, mutta vesikin vähän likaisen väristä ja ilma sumuista, kuten Kiinassa yleensä. Kelit taas sinänsä suosivat meitä, että harvemmin Kiinassa saa edes nauttia auringonpaisteesta. Meidän reissulla aurinko näyttäytyi kuitenkin lähes päivittäin, samoin kuin aikaisemmillakin reissuilla samaan vuodenaikaan. Lokakuun alku on siis omasta mielestäni hyvää aikaa vierailla Shanghain lähistöllä ilmaston ollessa vielä mukavan lämmin ja tuurilla jopa aurinkoinen!


Vaikkei järvi erityisesti säväyttänyt, oli mukava nähdä taas uusi puoli Kiinasta. Vietimme päivän leppoisasti kävellen järven rantaa, seilaten pienellä laivalla ja ihmetellen hassuja kiinalaisia, jotka ovat muun muassa fanaattisia älypuhelimella kuvaajia ja varsinaisia selfie-mestareita. Suomen somettajat eivät vedä mitään vertoja näille! ;)


Iltaa kohti tunnelma järvellä muuttui hyvin rauhalliseksi ja seesteiseksi. Tai no niin seesteiseksi kuin tuossa ihmismäärässä nyt vain voi muuttua...


Kävimme seuraavana päivänä vielä tsekkaamassa kaupungin "silkkikadun", joka oli ennemminkin polyesterikatu myyntivalikoimansa puolesta. Edullisesti olisi lähtenyt, mutta minulla ei tällä hetkellä ole tarvetta sateenkaarenvärisille vaatekappaleille. Omaan "less is more" -mieltymykseeni Kiinan "more is more" -tyyli ei oikein taivu, joten ostokset jäivät tällä(kin) kertaa tekemättä. 


Kiitos Hangzhou mukavasta muutaman päivän visiitistä!

Emmi

You may also like:

4 comments

 1. Waau! Varmana hieno reissu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä, tuli nähtyä kaikenlaista :)

   Delete
 2. Haha! Kiinalaisten lisäksi japsit ovat kuvia kuvaamaan. Ainakin lomaillessani Santorinilla näin kauhean joukon japseja, jotka ottivat kuvia toisistaan, itsestään ja maisemista. :D

  Ihan uteliaisuuttani muuten kysyn; osaavatko vanhempasi kiinaa? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, totta! :D Mites teidän reissu meni? :) Vanhempani puhuvat vähän kiinaa, mutta työssään englantia. Kiinalaiset eivät kovin kielitaitoisia ole, joten esimerkiksi ravintoloissa mennään aika usein viittomakielellä :D

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.