Ajatuksia nettivalmennuksestani

Äkkiä se puoli vuotta vain hurahti ja nyt on aika vetää yhteen fiiliksiäni BodyCampin Ms. Fitness -nettivalmennuksesta. Alkufiiliksiäni voit lukea vaikkapa täältä tai lisää valmennuksen faktoista BodyCampin omilta nettisivuilta täältä. Valitettavasti mitään ennen-jälkeen-kuvia en kehtaa täällä näin julkisesti esitellä, vaikka suosittelen kyllä kuvien ottamista kaikille kehonmuokkausprojektia suunnitteleville - vaaka kun ei kerro juuri mitään ja välillä oman kehityksen huomaa vasta "ulkopuolelta" tarkastelemalla.

Valmennus alkoi 11.4. ja kesti omalla kohdallani kuusi neljän viikon jaksoa. Sain profiiliini joka neljäs viikko uudet ruokavalio-ohjeet ja kuntosaliohjelmat, ja joka kerta ohjelmat tulivat tismalleen ajoissa, joten homma toimi niin kuin pitikin :) Ohjelmat oli räätälöity omien tavoitteideni mukaan ja koin ne ihan toimiviksi paketeiksi. Tässä vaiheessa pitää kuitenkin muistaa, että kyseessä on suhteellisen edullinen nettivalmennus, joten ihan mahdottomia ei mielestäni tähän hintaan kuulu vaatia. Jos tarvitset hyvin henkilökohtaista suunnittelua ja erikoistoiveiden täyttämistä, kääntyisin henkilökohtaisen valmentajan / personal trainerin puoleen.

Ne omat tavoitteeni sitten, nehän olivat patin kasvatusta. Alkuun koinkin lihasten kehittyvän vauhdilla ja painokin siinä sivussa kipusi korkeammalle. Tunsin oloni vahvemmaksi kuin koskaan, kuntosalilla painot nousivat ja treeni sujui kuin rasvattu. Kyllä se niin vaan on, että kehitykseen tarvitaan sitä polttoainetta, jota tässä ruuaksikin voisi kutsua :) Söin siis reippaasti, voin hyvin, treenasin hyvin, kehityin ja kasvoin.


Siinä kolmannen päivityksen paikkeilla sain kuitenkin päähänpinttymän siitä, että haluan valmennuksen loppuun näkyviä tuloksia, eikä ne kasvatetut lihakset sieltä rasvakerroksen alta näy, jos en siirry miinusaloreille. Tässä vaiheessa rasvaprosenttini oli siinä 22 % paikkeilla, joten mistään älyttömästä bulkkikunnosta ei kuitenkaan ollut kyse, vaikka puntari kylläkin näytti suurempia lukuja kuin koskaan aikaisemmin. Tämä oli siis se käännepiste valmennuksessani, jossa vaihdoin tavoitetta ja siirryin miinuskaloreille. Näin jälkeenpäin ajateltuna hätäilin hieman ja kaloreitakin pudotettiin liikaa kerralla, mutta silloin se tuntui hyvältä ratkaisulta. 

Loppuajan siis kiristelin, mikä oli tietysti henkisesti myös hieman rankempaa aikaa. Enää treenipainot eivät nousseetkaan, vaan välillä piti jopa taistella itsensä salille. Periksiantamattoman luonteeni vuoksi en kuitenkaan jättänyt treenejä välistä vaan jatkoin hammasta purren. Kroppa kyllä tottui vähäisempään kalorimäärään ja vitosjakso oli minulle vielä yllättävän helppo. Vasta kutosjaksolla alkoi hermo tosissaan kiristyä, kun siirryttiin vähäisiin hiilareihin ja treenitehot laskivat kuin lehmän häntä. Tälle jaksolle sattui myös flunssaa ja pyöräilyonnettomuus, joten en päässyt treenaamaan täysillä. Ehkä hyvä niin, sillä energiaa ei juurikaan ollut!


Vaikka lopun vastoinkäymiset hieman laskivat mielialaa, olen silti erittäin tyytyväinen valmennukseen! Kaikki ryhmästä saamani tuki tuli todella tarpeeseen ja yhteistreenit olivat aivan huikeita :) BodyCampilla on osaavaa porukkaa, vaikka välillä käytännön järjestelyissä (kuten esimerkiksi sähköpostiin vastaamisessa) olisi parantamisen varaa. Se, että halusin alkaa lopussa kiristelemään, oli ihan oma päätökseni. Nyt jos saisin päättää, niin olisin voinut vähentää kaloreita hillitymmin tai jopa jatkaa vielä plussakaloreilla pidempään. No, ainakin tiedän taas paremmin, mikä taas sopii kropalleni ja mikä ei, ja ensi kerralla olen taas vähän kärsivällisempi.

Onneksi näiden omien virheiden lisäksi koin myös onnistumisen iloa ja tiettyjen (hölmöjenkin) tavoitteiden saavuttamista. Teitä kuitenkin kiinnostaa faktat, niin lähtihän niitä kiloja kuusi kesäkuun huippulukemista, yhteensä kymmenessä viikossa. Rasvaprosenttikin oli loppumittauksessa 19%, mikä on alempi kuin minulla koskaan. Huomasin myös lihasmassan vähentyneen hiukan (600g) kesäkuun lukemista, mutta minusta se on aivan luonnollista, kun noin rajusti dietataan. Ensi kerralla sitten hillitymmin, niin pysyvät ne lihaksetkin mukana ;)


Mitäpä sitten seuraavaksi? En rehellisesti sanoen tiedä vielä. Nyt puoli vuotta yksin töitä tehneenä tämä tuntuu välillä aika yksinäiseltä hommalta, vaikka minulla se ryhmän tuki onkin tarvittaessa. Olen harkinnut nyt eri vaihtoehtoja, joihin sisältyisi hieman henkilökohtaisempaa valmennusta tai ryhmässä treenaamista. Ruokavaliota jatkan edelleen, sillä makuaistinikin on kehittynyt jo siihen suuntaan, että yksinkertaisesti nautin puhtaista mauista ja hyvästä olosta, jonka säännöllinen ja fiksu ruokavalio tuo tullessaan. Hölmöintä, mitä nyt voisin tehdä, olisi siirtyä suoraan hulluihin plussakaloreihin, sillä saisin varmasti kadotetut kilot takaisin nopeasti pelkkänä rasvana. Aionkin lisätä kaloreita pikkuhiljaa, niin kroppakin pääsee taas kärryille ja aineenvaihdunta toivottavasti aktivoituu. Kunhan pääsen takaisin plussalle, kasvatellaan sitä pattia taas hitusen ;) Vitsi, että odotan sitä vaihetta, kun treeni taas sujuu ja tunnen itseni oikeasti vahvaksi!

Emmi
You may also like:

Post a Comment

© Me Time. Design by MangoBlogs.