Vanha laji uudelleen löydetty

Ennen kuntosali-innostustani minulla oli tapana käydä paljon ryhmäliikuntatunneilla. Koska nykyisellä kuntosalillani järjestetään myös ryhmäliikuntaa, olen aina välillä käynyt testailemassa uusia tunteja saliharjoittelun vastapainoksi. Varsinkin kehonhuolto on sellainen juttu, mitä en koskaan saa omatoimisesti aikaiseksi, joten onneksi sitäkin varten on omat tuntinsa! 


En ole kuitenkaan saanut tunneista enää samanlailla irti kuin ennen. Jos tuntiin kuuluu lihaskuntoliikkeitä, tulee vähän sellainen "blääh"-fiilis (lainasin tämän termin Caralta), koska lihaskuntoa tulee tehtyä salin puolella jo sen viisi kertaa viikossa enkä kaipaa sitä näin ollen yhtään lisää. Olenkin hakeutunut mieluummin aerobisille tunneille - sellaisille, joissa syke nousisi mahdollisimman korkealle. Aerobisistakin zumbat ja muut tanssilliset tunnit ovat automaattisesti nounou, vaikka olen joskus jopa käynyt tanssitunneilla. Nykyään musiikin tahtiin keikuttaminen ei vaan jotenkaan iske, enkä edes osaa sanoa miksi ei.

Nyt olen kuitenkin taas löytänyt sen oman tuntini uudelleen, nimittäin BodyCombatin! Muistan, kuinka tämä oli suosikkini jo silloin jumppa-aikoinani, mutta nyt tarvitsin taas pienen lämmittelyn ennen kuin olin myyty lajille. Viimeistään uusi ohjelma (joka on ihan huippu, menkää vaikka testaamaan!) sai taas pääni kääntymään ja eilen heiluin kuin hullu endorfiinihumalassa. Lajissa on kaikki mitä nyt tarvitsen saliharjoittelun tueksi: syke nousee, hiki valuu ja samalla erityisesti vatsa- ja yläkroppa saavat hyvää treeniä. Lisäksi vielä hyvät musiikit ja ohjaajat sekä huikea fiilis!


En tiedä, pohjautuuko rakkauteni tähän lajiin siihen, että olen harrastanut myös itsepuolustuslajeja ja lyönnit ja potkut tulevat jostain syvältä selkärangasta. Tai sitten minun pitää vaan päästä välillä vähän purkamaan aggressioita :D Joka tapauksessa ajattelin nyt käydä tunnilla viikoittain, sillä saan sieltä niin paljon energiaa. Olen myös huomannut tunneilla, että valitettavasti liikkuvuuteni on vähän kärsinyt tästä kaikesta bodailusta, eikä esimerkiksi jalka nouse enää niin kepeästi kuin ennen. Saan siis tunnista varmasti myös hyvää liikkuvuusharjoitusta.

Oletteko te kokeilleet nyt syksyn tullen jotain uutta lajia tai löytäneet vanhan uudelleen? :)

 Emmi
You may also like:

2 comments

 1. Haha, blääh-fiilistä pitää kyllä välttää kaikin keinoin! :D
  Pitäisiköhän munkin mennä testaamaan combat... En ole käynyt siellä vuosikausiin, mutta itseasiassa nyt muistan, että tykkäsin siitä joskus vuosia sitten. Tosin mun tanssitaidoilla toi combatkin on koreografinen tunti. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen! "Koreografia" voi olla aluksi haastava, kun tempo on niin nopea, mutta äkkiä siihen pääsee taas kärryille :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.