Travel plans

Matkajuttuja täällä blogin puolella ei ole ollut aikoihin - varmaan viimeksi noin vuosi sitten Kiinan reissulta! Tuon viime syksyn jälkeen en ole tainnut Suomesta poistua kuin kerran, viikonlopuksi Tukholmaan. Koko kesä on tullut pyhitettyä työnteolle enkä ole pahemmin lomaakaan pitänyt sitten viime joulun... Jokohan tässä tuli tarpeeksi syitä sille, miksi olen oikeutettu pieneen matkakuumeeseen? ;)

Nykyinen työni loppuu syyskuun loppuun ja "hieman" innokkaana maastakarkaajana varasin lentoliput heti lokakuun ensimmäiselle päivälle. Suuntana on jälleen Kiina, sillä pitäähän sitä nyt vielä ottaa ilo irti siitä, että vanhempani asuvat toisella puolella maapalloa. Tällä kertaa mukaan lähtee myös poikaystävä ja varasimme vähän pidemmän reissun - yli kaksi viikkoa! Tuossa ajassa olisi tarkoitus käydä Kiinan lisäksi myös muutamassa muutta Aasia kohteessa, sillä Aasian sisäiset lennot halpalentoyhtiöillä ovat todella edullisia.

Kuvat lainattu Googlesta (hukkasin osoitteet :( )

Olen vasta varaamassa Aasian sisäisiä lentoja, sillä matkakohteet ovat tässä vähän eläneet. Tällä hetkellä olemme päätymässä kahteen kohteeseen: Hong Kongiin ja Singaporeen. Nuo kaksi kohdetta ovat kiehtoneet jo pitkään ja itse asiassa luulin joskus lähteväni vaihtoon jompaan kumpaan. Kun nyt kuitenkin kävi niin, että perheemme on jo hyvin edustettuna tuolla Aasian päässä, niin päädyin lopulta vaihtoon Eurooppaan ja Aasiaa on sen sijaan tullut valloitettua lomamatkojen muodossa pariinkiin otteeseen.

Varsinkin Singapore on minulle must-see. Hong Kong on ehkä enemmän samanlainen kuin Kiina, mutta sielläkin olisi hienoa käydä. Olisihan tuolla Kaakkois-Aasiassa vaikka mitä muita hienoja kohteita, mutta näihin kahteen lennot Shanghaista olivat vielä todella edullisia ja suhteellisen lyhyitä. 

Siskoni reissasi juuri kesällä tuolla Kaakkois-Aasiassa ja kävi mm. Balilla. Ihan niin pitkälle en kuitenkaan näe järkeväksi mennä, sillä kahden viikon reissustamme viikon vietämme perheeni parissa Kiinassa ja lisäksi Kiinassakin on muutama paikka, jossa haluamme käydä. Aika ei siis riitä ihan kaikkeen, vaikka siskoni tarinat lähes turistittomista paratiisisaarista kuulostivatkin mahtavilta...

Nyt kysyisinkin teiltä, oletteko reissanneet tuolla suunnin ja mitä suosittelette Kaakkois-Aasian omatoimimatkailijalle? :) Kaikki vierailukohteet ja majoitusvinkit otetaan tietysti myös avosylin vastaan!

Apua, tähän matkaan on alle kuukausi!

Emmi 
You may also like:

10 comments

 1. Singapore, joo! Oot varmaankin lukenut meidän Singapore-postauksia - tykättiin siitä Studio M -hotellista myös, eikä ollut kovin kallis. Vähän lähempänä keskustaa se olisi saanut ehkä olla, mutta hyvä oli näinkin, bussi kulki ja kävellen pääsi jos jaksoi kävellä :) Mr. on muuten käynyt Hong Kongissa myös muutaman kerran, ja kuvailee sitä ennemminkin "englantilaiseksi", tokihan enemmän kiinalainen kuin Singapore. Mua kiehtoo Hong Kong tosi paljon, ollaankin mietitty seuraavaksi reissuksi jotain HK-Macao -juttua, ehkä myös Malesia - Kuala Lumpur... Balillekaan ei Singaporesta tosiaan ole kuin parin tunnin lento, mutta ehkä tuohon kahteen viikkoon turhan tiukkaa jos ja kun vielä siellä Shanghaissakin tietysti olette :) Voi ihanaa matkaa, vähänkö se tulee jo äkkiä! Nähdäänkin kohta, hih :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, arvaa vaan oonko lukenut! :D Täytyy lukea ne vielä ekstrahuolella läpi ;) Tuo Macao on myös mahdollinen vierailukohde, katsoo mitä keksitään! Nyt on lennot jo Honkkariin ja Singaporeen, homma etenee ;) Melkein nauroin, kun sain alle 100e / hlö nuo lennot, ei tosiaan kallista puuhaa tuo Aasian sisäinen matkustaminen! Balillakin olisi ihana käydä, vaikka siskon mielestä se olikin vähän liian turistimesta. Sieltäkin varmasti löytyy niitä rauhallisempia saaria, mm... :)

   Jep, oli ihana nähdä taas! <3

   Delete
 2. Niin se vielä piti vinkata, että Julia Toivola oli samoihin aikoihin viime vuonna Singaporessa kuin mekin - hänellä tosi hyviä vinkkejä varmasti myös! Mun vinkkeinä Raffles Hotel, shoppailemaan Orchard Roadille ja Marina Bay Sandsiin, illalliset ja bileet Clarke Quaylla ja yhtenä iltana metrolla sinne yöeläintarhaan! Myös orkideatarhoille teki mieli mutta ei ehditty. Älkää tuhlatko aikaanne Fort Canningin puistoon tai China Towniin ainakaan (Kiinaa olette jo nähneet), Little Indiaan voi olla kiva piipahtaa jos aikaa jää. OI VOI Singapore on ihana! Mun postauksissa Singaporella oma tagi, joista lisää juttuja :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei joo, muistankin lukeneeni noita juttuja! Kiitos vielä vinkistä :)

   Delete
 3. Bestikseni kävi Singaporessa vuosi sitten; voi niitä kuvia ja maisemia! <3 Kateus iski!

  Minäkin olen lähdössä lokakuussa reissuun. En tosin Aasiaan, vaan Kreikkaan, Santoriniin! :) Olen viimeksi käynyt ulkomailla kaksi vuotta sitten, joten odotan tätä matkaa jo kuin kuuta nousevaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että, sieltä kyllä varmasti löytyy vaikka mitä maisemia! :) Sinunkin reissusi on varmasti ihana, kyllä se vaan palkitsee päästä reissuun pitkän odotuksen jälkeen <3

   Delete
 4. Apua oon niiiin kateellinen!! Ja ite kun kiljun riemusta jo siitä kun tuona samaisena lokakuun ensimmäisenä lähden siskoni luokse Saksaan, mutta jos jotain tuon kaltaista olis tiedossa hyppisin varmaan pitkin seiniä :D Toivottavasti teille tulee aivan mahtava reissu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kyllä tässä alkaa reissu jo polttelemaan ;) Ja Saksassakin on varmasti upeaa, ai että! Reissu kun reissu, pääasia että pääse hetkeksi "loma-moodille" :)

   Delete
 5. Matkakuume on musta aina oikeutettu. :D Kärsin samasta taudista, vaikka justhan mä olin Lontoossa. Osasyyllisenä tähän on kyllä Ninnumaarian mielettömät USA-postaukset. Mielenkiinnolla odotan mihin päädytte ja tulevia postauksia idän suunnalta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, totta :D Voi ei, kylläpäs se tauti sinua kiusaa nyt ;) USA-postaukset eivät kyllä lainkaan lieventäneet tätä! Kohteet on nyt aikalailla lukittu (Singapore & Hong Kong it is), mutta mitään matkasuunnitelmaa ei sen tarkemmin vielä ole... Toisaalta ei sitä liian tarkkaan kannatakaan etukäteen suunnitella :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.