Pohdintaa blogista ja elämästä

Olin kirjoittanut tänne luonnoksiin jo tekstin blogikriisistäni (kyllä, taas), kunnes jotain pysäyttävää tapahtui. Jos joku ei vielä Instagrammista huomannut, jouduin pieneen onnettomuuteen keskiviikkona. Tai no, omassa mittakaavassani aika suureenkin onnettomuuteen, johon ei onneksi liittynyt muita sivullisia. Aluksi ajattelin, etten mainitse tästä blogissa lainkaan, mutta yksi asia johtaa toiseen ja lopulta päätinkin avata sekavia ajatuksiani hieman enemmän :)


Ensimmäinen pointti: Se on pienestä kiinni - muutama sentti styroksia tekee ihmeitä.

Keskiviikkoaamuna lähdin normaaliin tapaani pyörällä töihin. Hississä huomasin, että jätin kypäräni kotiin ja hetken jo mietin jaksanko sitä hakea. Tähän väliin todettakoon, että periaatteeni on pitää aina kypärää työmatkoilla, mutta muutaman kerran se on yksinkertaisesti jäänyt kotiin tai työpaikalle. No, lopulta käännyin hakemaan kypärän, joka lopulta luultavasti pelasti henkeni tai vähintäänkin minut suuremmilta vammoilta.

Teitä kuitenkin kiinnostaa onnettomuuden yksityiskohdat, mutta minun on huono selittää tapahtumia, joita en muista. Ilmeisesti kaaduin töistä tullessani pyörällä kovassa vauhdissa, tiukassa alamäessä. Kuljen joka päivä samaa reittiä, joten kaatuminen ilman syytä kummastutti hieman. Ehkäpä alusta oli liukas, jarrutus liian jyrkkä tai väistin jotain äkillisesti. Tuskin saan koskaan tietää tarkemmin tapahtuneesta, mutta lopputuloksena olin tajuttomana yli puoli tuntia, kunnes heräsin elokuvamaisesti ambulanssista. Voin kertoa, että ambulanssissa herääminen on aika karmaiseva tunne - etenkin kun siinä vaiheessa en tiennyt, mikä vuodenaika ulkona on tai mistä olin ylipäänsä tulossa.


Muisti palautui lopulta nopeasti, mutta päivystyksessä minulta kuvattiin vielä pääkoppaa varmuuden vuoksi. Pääsin myös poikaystävän valvontaan ja tentatattavaksi ensimmäiseksi yöksi. Sen jälkeen minua ovat onnettomuudesta muistuttaneet lähinnä jomottava pää- ja niskasärky sekä pienet ruhjeet kropassa ja poskessa. Kaikki tämä on kuitenkin niin mitätöntä verrattuna siihen mitä olisi voinut käydä - ei siis varmaan tarvitse erikseen kehottaa teitä käyttämään kypärää?

Toinen pointti: Jos jotain huonoa, niin jotain hyvääkin.

Joskus sitä tarvitsee pientä ravistelua tajutakseen kuinka onnekas oikeasti on. Kun heräsin ambulanssista ja pääsin vihdoin tilanteen tasalle, tuli minulle vaan ihan hirveän kiitollinen olo. Kiitollinen siitä, että olen hengissä, kiitollinen sitä, että tajusin hakea sen kypärän aamulla, kiitollinen siitä, että tuntemattomattomat ihmiset ovat auttaneet minua ja soittaneet apua, kiitollinen siitä, että Suomessa on mahdollista saada asiantuntevaa apua, kiitollinen siitä, että minulla on läheisiä tukena ja kiitollinen siitä, että olen vielä täysin toimintakuntoinen.


En tiedä, mikä karma tähän liittyy, mutta kiitollisena elämäkin tuntuu olevan paljon helpompaa, mukavampaa ja jännempää. Minulle on tapahtunut paljon mahtavia juttuja viime päivinä ja ennen kaikkea olen osannut olla niistä kiitollinen. Pienetkin asiat, kuten kävelylenkki oman koiran kanssa, muuttuvat hetkellisesti maailman hienoimmiksi asioiksi ja palaset tuntuvat vain loksahtelevan paikoilleen. Kuinka sitä vaan muistaisi olla kiitollinen ilman tällaisia ilkeitä herätyksiäkin?


Kolmas pointti: Kun nyt pääsin vauhtiin, niin blogikin muuttuu.

Palaan takaisin alkuun, sillä minulla tosiaan oli luonnoksissa kirjoitus blogikriisistä ja siitä, kuinka bloggaaminen ei oikein enää tunnu samalta kuin ennen. Olen todennut, että näitä blogikriisejä tulee satunnaisin väliajoin ja aika moni niistä on liittynyt blogini identiteettiin. Nyt kun mietin asiaa vähän toiselta kannalta, niin miksi ei tehdä jotain asialle, joka häiritsee? Miksi sitä ei vain korjaa sen sijaan, että asiasta kriiseilee säännöllisin väliajoin? Miksi lykätä aina jotain, minkä voi tehdä nyt?

Päätin näin alkajaisiksi vaihtaa blogin nimeä. A French Daydream on häirinnyt minua pitkään - koko nimihän on perua vaihto-opintoajoilta, joista nyt on jo kuljettu aika paljon eteenpäin. En koe ranskalaisuuden enää määrittävän itseäni tai blogiani. Daydream voisi vielä mennä, sillä onhan täällä paljon haaveiluakin, mutta jotenkin tuosta nimestä tulee liikaa mieleen vaaleanpunaiset päiväunet ja tyttömäiset, ruusuiset unelmat - niin ei minua. Onhan tuo nimi ollut pitkään osa blogi-identiteettiäni, mutta uskon pärjääväni jo ilman sitä.


Tämä on siis viimeinen kirjoitukseni A French Daydream -nimisessä blogissa ja blogi löytyy jatkossa uudesta osoitteesta, johon blogin pitäisi nyt jo ohjautua: www.metimeemmi.com. Aikamoinen sanahirviö vai mitä? Avataanpa hieman.

Osoitteen alkuosasta paljastuu nimi, jota kaavailin blogini nimeksi jatkossa: Me Time. Ihan näin yksinkertaisesti, kuudella kirjaimella kirjoitettuna. Huomattavasti helpompi kuin aikaisempi? Valitettavasti metime.com -osoitteita ei ollut saatavilla, joten lisäsin nimeni tuonne perään. Ja vanhalla osoitteella tosiaan pääsee vielä toistaiseksi oikeaan paikkaan automaattisesti. Päivitän osoitetta kyllä myös Blogloviniin ja muihin kanaviin, joten kyllä te tänne jatkossakin toivottavasti löydätte :)


Photo credits: Ninnumaaria

Mistä sitten tämä nimi? En oikeastaan tiedä. Minussa asuu sisälläni pieni intuitio, joka välillä vain sylkäisee näitä ulos. Moni on minulta kysynyt esimerkiksi miten päädyin koirani nimeen. No en minä tiedä, se vain iski päähän? Samalla tavalla iski aikoinaan French Daydream ja nyt tämä. Näin nämä jutut tulevat ja menevät.

Jos nyt asiaa kuitenkin järkeilee, Me Time tarkoittaa omaa aikaa, jota käytännössä blogi minulle on. En oikeastaan voisi kuvaavampaa nimeä enää keksiä. Blogijutut ovat juurikin sitä omaa juttuani, omaa aikaani, joka on vain minua varten. Välillä nimittäin tuntuu, että tämä bloggaaminen on aika itsekästä hommaa ja niinhän se onkin. Nyt on sitten nimikin muistuttamassa tästä, haha. Hauska sattuma vielä, että tuosta nimestä löytyvät usein käyttämäni nimimerkin, emmite, kirjaimet, vähän vaan uudelleen järjestettynä.

Blogi jatkaa muuten tutulla linjallaan, tosin eläen aina muun elämän mukana. Uusi banneri tulee jossain vaiheessa, sähköpostin vaihtamisesta en ole vielä varma. Toistaiseksi tavoittaa samasta vanhasta!

Tässäpä siis tämä pohdinta tällä kertaa. Yksi juttu johtaa toiseen ja lopulta tajusin, ettei asioiden kanssa auta jäädä voivottelemaan, jos niille haluaa oikeasti tehdä jotain. Välillä sitä tarvitsee vain vähän ravistelua, jotta osaa laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Ja ei, tämä blogi ei ole siellä kärkipäässä, ei lähelläkään. Jotenkin vain sain hirveästi virtaa taas asioiden eteenpäin viemiseksi ja sattuipa tämäkin siihen samaan flowhun. 

Emmi
You may also like:

27 comments

 1. Onneksi sulla oli pyöräilykypärä!! Itse kaaduin viimekesänä pyöräillessä kun toinen pyöräilijä tuli aivan täysiä mua päin pyörällä ja lensin maahan tosi inhottavati monta metriä eteenpäin. Silloin ei ollut kypärää, mutta jälkeenpäin olen sitä käyttänyt. Yksi tyttö myös jäi meidän vuosikurssilta pyöräillessä auton alle, ilman kypärää, ja selvisi onneksi vain tosi pienillä ruhjeilla ja aivotärähdyksellä.

  Nyt kun me ollaan opiskeltu ihmisen elimistöstä ja toiminnasta lääkiksessä tosi paljon, niin mua on oikeesti alkanut vähän ahdistaa se, kuinka joku pienikin asia jonka jättää tekemättä (esim. just sen pyöräilykypärän kotiin jättäminen), voi hajottaa kehosta monia asioita ja saada aikaan jotain tosi peruuttamatonta. vaikkapa halvauksen josta ei sitten parannuta.

  Mutta jotta viestini ei menisi pelkäksi synkistelyksi, niin tosi kauniita kuvia susta! :) Ja blogin nimen vaihdos on tosi jees, vaikka ensiksi meninkin ihan hämilleni, että mille ihme sivulle olenkaan päätynyt.... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Vk! Onneksi minä en ole opiskellut tarkemmin aihealuetta, sillä ahdistuisin aivan liikaa :D Jo se, että olen tätä onnettomuutta selittänyt monille (nyt viimeisimpänä töissä), saa vilunväreitä aikaan. On se kyllä käsittämätöntä, miten pienestä se voi olla kiinni, mutta pitää olla onnellinen kaikesta hyvästä tuurista, mikä tähän liittyi :)

   Ihanaa saada hyvää palautetta blogin nimestä, sillä asia on häirinnyt pitkään, mutta toisaalta muutos on aina uutta ja pelottavaa :D Enkä ole vielä itsekään oikein tottunut tähän, mutta eiköhän se siitä :)

   Delete
 2. Anonymous13/9/14 19:24

  Ihana kirjoitus <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos palautteesta :) <3 Jännitti hieman kirjoittaa koko aiheesta, mutta onneksi se on otettu hyvin vastaan!

   Delete
 3. Pitikin jo Instagramissa kommentoida, mutta jäin sanattomaksi ja piti hetki pohtia, miten tällaista voi edes kommentoida. Ensimmäisenä tuli helpotus siitä, että olet kunnossa! <3 Et uskokaan, millaisen saarnan pidin poikaystävälleni pyöräilykypärän käytöstä.

  Mutta mukavampiin asioihin - ihania kuvia ja hei, onpa loistavan kuvaava uusi nimi blogille. Sitähän nämä tuppaavat juuri olemaan, omaa aikaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Elisa! Ihan mahtavaa, että olet levittänyt sanaa eteenpäin :) Jos tälläkin onnettomuudella oli jokin tarkoitus, niin ainakin olen saanut kaikki tuttuni käyttämään kypärää! :D

   Nimenvaihdos jännitti suuresti, mutta onneksi siitä on tullut positiivista palautetta - kiitos vielä :)

   Delete
 4. Isot halit vielä Emmi, mulla meni ihan kylmät väreet kun luin sun ikävät uutiset Instagramista! Onneksi selvisit säikähdyksellä ja pienillä ruhjeilla!<3 On kyllä ihan kamalaa miten sitä tajuaakin elämän hienouden ja siitä nauttimisen vasta kun jotain noin pysäyttävää tapahtuu..:/ Uudet blogijutut kuulostaa tosi hyviltä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos lili! :) Onnettomuus oli kyllä hyvä herätys itselleni ja muistutus siitä, ettei aina tarvitse painaa täysillä :D Vieläkin jaksan ihmetellä sitä, kuinka hyvä tuuri loppupeleissä kävi!

   Delete
 5. Anonymous14/9/14 09:10

  Hyvä kirjoitus ja toivoisin näkeväni tämän myös jollain suremmmalla foorumilla,sillä asia on tärkeä. Sinulla on suojelusenkeli todella mukana,sillä itse työskentelen neurologisella osastolla ja näen niitä,joille on vastaavanlaisissa onnettomuuksissa käynyt erittäin huonosti,kun kypärää ei ole ollut.
  Tälläiset ikävät kokemukset voivat kääntyä hyviksi,kun niistä ottaa opiksi ja yleensä ne auttavat meitä näkemään ,mikä oikeasti on tärkeää. Oikein ihanaa ja turvallista syksynjatkoa sinulle ja läheisillesi
  -kirsi-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kirsi viisaista sanoistasi! Näinhän se on, että niinkin yksinkertaisella asialla kuin pyöräilykypärän käytöllä saa ihmeitä aikaan. Ja totta puhut - näen jo selvästi, mitä hyvääkin onnettomuus on tuonut tullessaan. Vähintäänkin uutta elämäntahtoa itselleni ja varoittavan esimerkin läheisilleni :)

   Kiitos vielä kommentistasi ja mukavaa syksynjatkoa myös sinulle!

   Delete
 6. Tässä oli nyt onni onnettomuudessa, ihana kuulla, että mitään pahempaa ei kuitenkaan sattunut <3 Hurjaa kyllä ajatella, miten pienestä asiat ovat lopulta kiinni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näinhän se on! Vaikka olen tunnettu surkeasta tuuristani, niin tämän pistän nyt enemmän hyvä onnen piikkiin :) Kiitos vielä Niina! <3

   Delete
 7. Mahtava Emmi, hieno kirjoitus, loistavia ajatuksia. Olen ajatellut sua monta kertaa nyt, ja viimeksi perjantaina pakotin isäni käyttämään kypärää kun lähdettiin pyörälenkille kotona ja kerroin sun tarinan.

  Mäkin olen viime aikoina monesti miettinyt tän elämän kulkua, monienkin asioiden yhteydessä, yrittänyt ja onnistunutkin nauttimaan siitä jotenkin ihan eri tavalla. Onnenpotkujen aikaan se on tosin helpompaa kuin epäonnistumisten..

  Blogin nimen vaihto on tosi hyvä juttu, kuulostaa jotenkin ihan heti sulta! Niin just, miksi tehdä mitään mitä ei halua tai puolivaloilla. Nähdään joskus pian! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Ninnu! Hienoa kuulla, että olet isäsi saanut käyttämään kypärää - näitä juttuja kun ei voi koskaan painottaa liikaa :) Ja tottahan tuo on, että onnenpotkujen aikaan siitä elämästä löytää helpommin niitä uusia ulottuvuuksia. Kun vaan muistaisi joskus arjessakin iloita näistä pienistä jutuista samalla tavalla :)

   Kiitos palautteesta nimeä koskien, sillä se tuntui jotenkin suurelta kynnykseltä, vaikkei sitä ehkä olekaan. Toivottavasti nähdään pian! <3

   Delete
 8. Oho! No, onneksi "loppu hyvin, kaikki hyvin"! Ja seuraan perässäsi uuteen blogiisi! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, onneksi tämä jäi varottavaksi esimerkiksi :) Kiva kuulla! :)

   Delete
 9. Anonymous14/9/14 22:13

  Onneksi palasit hakemaan kypärän eikä käynyt pahemmin!

  -M-

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! En vieläkään ymmärrä, kuinka hyvä tuuri tässä kävikään :)

   Delete
 10. Hui että! Onneksi selvisit säikähdyksellä ja oli enkeleitä matkassa <3 sitä helposti unohtaa miten pienestä se voi olla kiinni, varsinkin liikenteessä saisi olla kokoajan 100% skarppina.

  Ja täällä tykätään tuosta uudesta nimestä hiruisesti! Me time, sitähän tämä kirjoittelu parhaimmillaan on. Omien ajatusten kokoamista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Pauliina! Tuo "skarppina liikenteessä" pääsee helposti unohtumaan, mutta tässä oli taas hyvä muistutus asiasta!

   Ja kiitos palautteesta :) Huokailen täällä helpotuksesta, sillä vähän jännitti, miten uusi nimi otetaan vastaan!

   Delete
 11. Anonymous16/9/14 16:05

  Voi apua, tosiaan onneksi hait kypärän ja kaikki on nyt hyvin! Myös ajatukset blogista kuulostavat hyviltä. Mistä nuo revityt farkut ovat, näyttävät nimittäin tosi kivoilta kauluspaidan kanssa?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla ja kiitos kommentista! :) Farkut ovat Zarasta peräisin ja pidän kyllä itsekin revityn farkun ja siistimmän kauluspaidan yhdistelmästä :)

   Delete
 12. Jesta sentään mitä jouduit kokemaan! Onneksi se kypärä sitten kuitenkin oli päässä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, mitä tahansa voi sattua! Kyllä sitä on tullut kiiteltyä mielessäni moneen kertaan :)

   Delete
 13. onneksi oli kypärä päässä. menikö rikki? kuva kypärästä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sanos muuta! Kypärä ei mennyt palasiksi, mutta siinä kyllä näkyi "halkeamia". Osuman saanuttaa kypärää ei kuitenkaan saa enää käyttää, joten ostin jo uuden :) Kuvia ei valitettavasti ole ja vanha kypärä taitaa olla jo hävitetty.

   Delete
  2. ok, no onneksi oli kypärä päässä. kuva uudesta kypärästä?

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.