Ohi on

Aika mahtipontinen otsikko, jolla viittaan siihen, että yliopisto-opintoni olivat nyt siinä. Lukuun ottamatta semmoista pientä diplomityötä, joka odottaa jossain tulevaisuudessa, toivottavasti ensi syksyssä. Nyt en kuitenkaan suostu antamaan ajatustakaan sille, se hoituu sitten aikanaan ja omalla painollaan.


Parasta kouluhommien loppumisessa on se, että minulla on vihdoin myös vapaa-aikaa. Ei tarvitse miettiä, hoidanko sen rästihomman nyt lounastauolla vai illalla silmät ristissä. Heräänkö aamulla salille vain, jotta voin illan viettää nenä kiinni kirjassa. Tai voinko hyvällä omalla tunnolla nukkua pitkään viikonloppuisin, koska olisi ne tenttimatskut. Huh.


Olen luonnostani aika kova stressaaja ja tämä loppukevät on ollut minulle paljon rankempi kuin mitä etukäteen ajattelin. Kun otin vastaan uuden huhtikuussa alkavan työpestin, tiesin, että loput kouluhommat jäävät siihen sivulle. Ajattelin, että hoidan ne alta pois vaikka vähän vasemmalla kädellä, koska hinku töihin oli niin kova. Unohdin vaan, etten ole ihminen, joka hoitaa asioita vasemmalla kädellä.


Ensimmäistä kertaa olen joutunut tekemään myönnytyksiä omissa suorituksissani, koska ei vaan ole yksinkertaisesti ollut aikaa. Ehkä koulustressiäkin kovempi pala on ollut se, etten ole vain voinut lukea tenttiin niin paljon kuin aikaisemmin. Kun tekee kahta työtä, muuttoa ja pientä kuntoprojektiakin, ei kaikkeen taivu, mikä on ollut tällaiselle suorittajale todella kova paikka. Aikaisemmin kun olen stressannut siitä, tuleeko tentistä nelonen vai vitonen, jouduin nyt ensimmäistä kertaa elämässäni stressaamaan siitä, meneekö tentti läpi vai ei. Onneksi kaikki järjestyi kuitenkin parhaiten päin, enkä ole vieläkään yhtään tenttiä koko yliopistoaikanani reputtanut :)


Vaikka jouduin nyt viikonloppuna tekemään vielä viimeistä harjoitustyötäni, on olo silti todella relannut. Olimme mökillä ja yritin noudattaa mahdollisimman pitkälle Vilman antamia stressinhallintaneuvoja. Ehkä se on se taakka, mikä on vihdoin pois harteilta. Tästä alkaa minun "kesälomani", vaikka huomenna starttaakin jälleen uusi työviikko.

Mahtavaa viikkoa!

Emmi

Ps. Kuvat ovat viime viikonlopun häistä. Jotenkin koin ne tähän kivemmiksi kuin kuvat pölyttyneistä koulukirjoista :)
You may also like:

18 comments

 1. Suuret onnittelut, niin ja onnea myös uuden suloisen perheenjäsenen johdosta!! <3

  Upeana olet ollut juhlissa :)

  ReplyDelete
 2. Onnea kouluhommien loppuun saattamisesta ja nautihan vapaasta sekä kesästä! :)

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. Kiitoksia, vaikka tuntuukin vähän hölmöltä saada onnitteluja, koska en ole vielä valmistunut :D Enemmän tämä oli sellainen itselle tärkeä etappi ja kiva, että minulla on näin ihania lukijoita <3

   Delete
 4. Onneksi olkoon ihana Emmi! <3

  ReplyDelete
 5. Oikein paljon onnea kaunokainen <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos aina aurinkoinen Elisabete! :)

   Delete
 6. Hienoa, että opinnot ovat noin hyvin pulkassa. :-) Omasta ajasta nauttii ihan eri tavalla.
  Aivan upealta näytät kuvissa. ♡

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, tässä alkaa opintokiintiö olla aika täynnä, vaikka olenkin aina opinnoistani pitänyt :) Nyt on vaan uusien tuulien aika! Kiitoksia hurjasti! <3

   Delete
 7. onnea onnea onnea ja iso hali ! xx kuvailit kyllä tossa samalla myös mun loppukevään fiilikset....oon niin huono sanomaan 'ei' että taisi koko kevät mennä enempi tai vähempi zombina: koulussa fyysisesti käyminen, kotona tehtävät koulu hommat, 4-5 päivää viikossa töissä, treenit.... kyllä siinä tais olla kokoajan vähän liikaa yhelle ihmiselle, mutta hei me selvittiin molemmat !:p voittajan on helppo hymyillä ;-)<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihana Siiri ja halit sinne myös <3 Zombius kuulostaa erittäin tutulta, mutta lopussa kiitos seisoo ja nyt päästään molemmat nauttimaan kesästä! :)

   Delete
 8. Onnea, tuo on ihan huipputunne! :) Rentoja, kauniita tunnelmia kuvissa myös, oi että... <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän se on - päivä, jota olen aika pitkään odottanut ;) Kiitos kaunis! <3

   Delete
 9. Aivan ihania kuvia, ja hirveästi onnea!! <3 :)

  ReplyDelete

© Me Time. Design by MangoBlogs.