Farang

Hieman yli viikko sitten vietimme tosiaan vuosipäiväämme Farangissa. Ravintola on teemaltaan aasialaishenkinen ja kuuluu Tomi Björckin ja Matti Wikbergin suosittuun ravintolakonseptiin. Muista BW-ravintoloista olen ehtinyt vierailemaan Gaijinissa ja Boulevard Socialissa, joissa molemmissa olen viihtynyt erinomaisesti. Mielestäni ravintoloissa yhdistyvät hyvin tyylikkyys, viihtyisä ympäristö ja erinomainen ruoka.


Ruoka Farangissa oli hyvin samantyyppistä kuin Gaijinissakin, eli erittäin hyvää! Mitään kovin uusia makuelämyksiä en kuitenkaan kokenut, vaan ruoka oli tuttua ja turvallista linjaa. Olisin jopa kaivannut hieman enemmän vaihtelevuutta menuuseeni, sillä tuntui, että jokainen ruoka sisälsi kookosta, chiliä, limeä, korianteria ja ruokosokeria. Eipä sillä, kyllähän nuo aasialaisen keittiön luottoainekset ovat kovasti mieleeni. Silti jokin pieni uusi ja ihmeellinen juttu olisi vielä kruunannut menuun. Ruokalajit olivat siis pikkuisen liian turvallisia ja vou-elämykset jäivät puuttumaan.


Ja se viini. Olen viinien ystävä ja tässä on tullut maistettua yhtä sun toista sorttia. Vaikka itse kehunkin, alan olla melkein asiantuntija sarjassa "Alkon paras hinta-laatu-suhde". Näissä Farangin viineissä oli hintaa, muttei laatua - ainakaan omaan makuuni. Ainoa positiivinen ylläri oli jälkkäriviini, mikä on aina ollut hyvää BW-ravintoloissa. Pitäisi joskus ostaa kotiinkin jälkkäriviiniä!


Gaijiniin ja Boulevard Socialiin verrattuna pidin Farangissa kovasti siitä, ettei tarvinnut istua aivan kiinni viereisessä pöydässä. Vaikka konsepti onkin social dining, nautin kahdenkeskeisen illallisen mieluiten ihan vain kahdestaan. Nyt saimme pöydän vähän syrjemmästä, mistä olin iloinen. Ei tarvinnut koko ajan murehtia siitä, pitääkö vahingossa kyynerpäätään naapurin pöydällä vai ei.


Paria ensimmäistä annosta lukuun ottamatta tahti oli sopiva, eikä niin hätäinen kuin Gaijinissa. Tosin olimme Gaijinissa pahimpaan pikkujouluaikaan, jolloin ravintola oli vähän turhan buukattu ja osan elämyksestä vei kiireinen, melkein hermoja kiristävä, ilmapiiri. En minä halua mennä ravintolaan hosumaan ja ahmimaan, vaan rauhassa nauttimaan illasta! Siinä mielessä Farangin palvelu oli siis onnistunutta ja tarjoilijatkin ystävällisiä. Tuttuun tapaan tarjoilijapöydässä vaihtuu tiuhaan ja osa oli tietysti hieman puheliaampia kuin toiset. Varsinkin viimeisenä meitä palvellut tarjoilija vaikutti aidosti ystävälliseltä ja palveluhenkiseltä, joten pointsit sinne.


Kokonaisuudessaan ilta ja ravintolaelämys olivat oikein onnistuneita. En tosiaan yllättynyt makumaailmasta ihan niin paljoa kuin olisin toivonut, mutta varmasti hyvä ruoka on silti parempi kuin epämiellyttävät yllätykset. Kouluarvosanaksi Farangille voisin antaa ysin, josta suurin kiitos menee hyvälle paikkavalinnalle ja mukavalle ilmapiirille, sekä tietysti aina varmaan BW-laatuun ruuan suhteen.

Emmi
You may also like:

6 comments

 1. Oi mitä taideteoksia! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, ja vielä herkullisiakin! Silmät ja makuhermot kiittävät ;)

   Delete
 2. Anonymous3/6/14 11:59

  Tulipas vesi kielellä katsellessani kuviasi-Farang kuuluu ehdottomasti lempiravintoloihini Helsingissä, Social Bulevardin ja Gaijingin ohessa! Kävimme keväällä testaamassa myös BW-ravintoloiden uusinta tulokasta, Brondaa, ja täytyy sanoa, että ravintola on kokemisen arvoinen! Mielettömiä ruokalajeja, jotka suorastaan sulivat suuhun :)

  Kiitokset kivasta blogistasi! Olisi mukava kuulla enemmänkin treeniin ja ruokavalioon liittyvistä asioista! Mukavaa alkanutta kesää :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bronda onkin heti seuraavana listallani! Oikeastaan meidän piti nyt jo mennä sinne, mutta minun teki jostain syystä enemmän mieli aasialaista :D Ihana kuulla siitäkin paikasta positiivista palautetta :)

   Voi kiitos itsellesi, kun olet täällä käynyt :) Treeni- ja ruokajuttuihin on tulossa päivitystä piakkoin, sillä aihe on myös itselleni tärkeä. Mahtavaa kesää sinnekin! :)

   Delete
 3. Voi että kun alkoi taas tehdä mieli noita ruokia, apuaah..! Brondaa tosiaan suosittelen minäkin, mutta edelleen säilyy Gaijin ykkössuosikkinani! Ovat niin harvoin saavutettavissa olevia herkkuja vaan että oikein harmittaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No älä!! Voisin syödä noita joka päivä, jos vaan lompakko ja maha antaisivat myöten ;) Gaijinin ruuista minäkin ehkä pidin eniten, mutta Farangissa oli taas parempi palvelu tällä kertaa :) Seuraavaksi tosiaan Brondaan!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.