Liitutauluhulluutta

Olen pitkään halunnut liitutaulun. Mietin hetken jopa maalaavani kokonaisen seinän liitutaulumaalilla, mutta sopivaa seinää ei oikein löytynyt ja muutenkin maali on suhteellisen arvokasta. Poikaystävä on vaan naureskellut liitaulupakkomielteelleni, mutten antanut sen häiritä. Olen suhteellisen nirso tarjolla olevien liitutaulujen suhteen, joten lopulta päätin itse askarella sopivan taulun. Lopputulokseen olen tyytyväinen ottaen huomioon, että minulla on näissä asioissa yleensä peukalo keskellä kämmentä...


Liitutaulusta ei lopulta tullut liitutaulu alkuunkaan. Olen ostanut jo aikoja sitten valkoisen kynän Granitista askartelua varten. Kävin Granitissa etsimässä liitutaulua, mutta kiinnitin huomioni mustiin tauluihin, joihin voi tehdä merkintöjä valkoisella kynällä - varsin kätevää! Valitettavasti mikään valmiista tauluista ei ollut hyvän kokoinen sille suunniteltuun paikkaan, joten päädyin ostamaan taulun sijaan A5-kokoisia tarra-arkkeja tuota mustaa taulupintaa.

Kotona minun piti liimata tarrat seinään, mutta keksinkin kokeilla niitä vanhaan taulukehykseen. Itse kehys on aika diy sekin, koska muistaakseni se oli alunperin sininen (?) ennen kuin olen sen aikoinaan maalannut spray-maalilla mustaksi. Kaksi tarra-arkkia meni juuri sopivasti tuohon kehykseen ja tadaa - valmis ja juuri sopivan kokoinen taulu koreilee nyt eteisessä kenkäkaapin päällä. Itse taulun sisältö tulee varmasti useasti muuttumaan, sillä kyllästyn tunnetusti aika helposti ;)


Tarra-arkkeja on paketissa yhteensä viisi, joten kolme jäi vielä "liitutaulun" jälkeen käyttämättä. Minulla sattui olemaan toinen samanlainen kehys ja ennen kuin huomasinkaan, olin jo etsinyt Pinterestistä inspiraatiota sen koristeluun. Tällainen siitä tuli ja nyt se odottaa vain tauluhyllylle pääsemistä... Tauluhylly on nimittäin seuraava pakkomielteeni, joka toteutuu heti kun vaan saadaan iskuporakone kylään.


Tauluun meni jälleen kaksi arkkia, joten yhdestä jäljelle jääneestä päätin askarrella etikettejä säilytysastioihin. Viimeinen pala päätyi väliaikaisesti jääkaapin ovea koristamaan. Poikaystävä ei tosin arvostanut sen sanomaa, sillä minä olen meistä se laiskempi tiskaaja ;) Jouduin muuton yhteydessä luopumaan astianpesukoneesta, joten katsotaan, miten tästä selvitään.


Huhhuh, aikamoinen liitutauluhullaannus siis pääsi valloilleen, mutta paljon sai aikaiseksi yhdellä tarra-arkkipaperilla ja valkoisella tussilla! Tarvikkeet maksoivat yhteensä noin 20 euroa, joten uuteen ilmeeseen ei aina suuria investointeja tarvita :)

Emmi
You may also like:

12 comments

 1. Oooh, kiitos vinkistä! Itsekkin olen haaveillut jo ties kuinka kauan liitutaulusta mutta sitä sopivaa ei ole tullut vastaan. Nyt täytyykin seuraavalla Hesan reissulla piipahtaa (jälleen) Granitissa! Eteiseni oikein huutaa tuollaisen perään :--D Ja super ihana on tuo taulukin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, kiva kuulla, että näistä oli iloa! Nyt iski tällainen liitutauluinspiraatio ;)

   Delete
 2. Vitsit, miten kekseliäs oot! Hyviltä näyttää kaikki :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Heidi! En pidä itseäni kovinkaan kekseliäänä, onneksi on Pinterest apuna ;)

   Delete
 3. Hei ihan mahtava ajoitus tällä! Ostin tuota samaa "liitutaulutarraa" hetki sitten ja juuri koristelin yhden tarran keittiöön. Tästä sainkin loistavia ideoita loppuja tarroja varten, en ollut ajatellutkaan, että sitä voisi leikata ja käyttää vaikka etiketteinä :) Iso kiitos!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, hauska kuulla, että joku muukin on iskenyt silmänsä siihen! Ja kiva kuulla, että ideoille on käyttöä :)

   Delete
 4. Oi ihanat! Kiitos vinkistä, ehdottomasti tutustumisen arvoinen! :)

  ReplyDelete
 5. Onpa kiva idea ja tosi onnistuneesti toteutettu :) Ehkä uskaltaudun kokeilemaan kans jotain diy-juttuja vaikken mikään innokas (=taitava) askartelija ookkaan..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos Elisa! Voi kuule, en minäkään ole mitään askartelija, mutta tämä onnistui tältä rähmäkäpälältäkin :D Joten rohkeasti vaan yrittämään!

   Delete
 6. Aivan super kivoja diy juttuja! Varsinkin nuo itse tehdyt taulut :) Täälläkin on meneillään "tauluseinä"-projekti ja ei ole tullut edes ajatelleeksi että sitä voisi itsekin askarrella tuollaisia teksitauluja. Kiitos vinkistä! Täytyykin suunnata Granitiin kun tulen viikonlopuksi sinne pääkaupunkiseudulle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ihailinkin jo sitä sinun diy-taulua ja voisin varastaa idean ;) Joten ideat kiertoon, kiva vaan, jos näistä oli apua! :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.