Keittiön uusi ilme

Olen valmistellut tätä postausta pitkään, sillä olen melko ylpeä koko prosessista! Asumme tosiaan vuokra-asunnossa, mutta tänne muuttaessamme saimme vuokraisännältä luvan pintaremontoida asuntoa. Innostuin tästä asuntoprojektista, sillä asunnon ilme oli paikoittain aika mielenkiintoinen. Vai mitä sanotte vihreistä olohuoneen seinistä ja pinkki-ruskeasta keittiöstä?

Eniten haastetta aiheutti keittiö - jos sitä nyt keittiöksi voi kutsua. Ensin muutama kuva vanhasta "komeudesta":


Keittiöstä löytyi elementtejä, joista en niin välittänyt, kuten edellä mainittu pinkki seinä ja ovien päälle liimatut kultaiset "tarrasuirut". Joku on selvästi päässyt toteuttamaan itseään! Puiset vetimet olivat kuluneet ja kaakelin tumma sauma häiritsi silmääni. Lisäksi alakaappien maalipinta oli kulunut ja yläkaapitkin kellersivät, vaikkei se kuvien kautta niin välitykään.  

Lähdimme liikkeelle seinien maalauksella, sillä pistimme koko asunnon seinät uusiksi. Väriksi valikoitui yllättäen valkoinen, joka käy aina ja kaikkeen. Myös katto sai uuden maalipinnan, mutta lattialle ei onneksi tarvinnut tehdä mitään. Kirkkaat seinät vaativat peräti kolme maalikerrosta, joten maalia ja maalaustunteja kului jonkin verran.


Maalauksen yhteydessä myös kaakelin saumat saivat uuden käsittelyn. Ostin siihen tarkoitukseen saumauskynän, mutten ilmeisesti osannut käyttää sitä, sillä käytin kaikki vaihtopäät hetkessä loppuun. Liikaa voimaa vai? ;) Lopulta poikaystävä halkaisi tussin ja levitin sisällön pienellä pensselillä laattojen saumoihin. Tätäkin piti tehdä kaksi kerrosta, jotta lopputuloksesta tuli peittävä, mutta oli kyllä vaivan arvoista. Valkoiset saumat ovat vaan niin paljon raikkaammat!


Sitten se suurin murheenkryyni eli kaapisto. Tiesin haluavani rosteriset vetimet ja löysin pienen googlettelun tuloksena sopivat eBaysta. Hintaa oli huimat yksi euro per kappale, mutta huonona puolena voin mainita pitkän toimitusajan, joka lähenteli kuukautta.

Vetimiä enemmän päänvaivaa tuotti kaappien pinta, joka tosiaan näytti likaiselta ja kellertävältä vastamaalattua seinää vasten. Lisäksi tarrat jättivät oviin ilkeät liimajäljet. Ratkaisu löytyi sekin Internetin ihmeellisestä maailmasta, ja päädyin lopulta päällystämään kaapit mattavalkoisella DC-Fix-kalvolla. Toimintaperiaate on kuin perinteisessä kontaksimuovissa, mutta meitä neuvottiin kastelemaan ovi aina vedellä ennen muovin levitystä. Näin muovin saikin pinnalle huomattavasti helpommin ilman ikäviä ilmakuplia.


Alakaapiston maalasin ihan vain seinämaalilla, joten saa nähdä, kauanko se kestää. Käytimme DC-Fixiä myös kuvissa näkyville puutasoille, joiden pintaan oli roiskunut jo edellisen maalauskerran maalit. Vielä uudet tekstiilit ja tutut keittiöpurnukat viimeistelemään lookkia ja valmista tuli :) Pintaremontti ei valitettavasti tuonut lisää neliöitä keittiöön, mutta ainakin valoa tuntuu nyt olevat tuplasti enemmän!


Mitäs tykkäätte? Unohdin varmasti puolet asioista, joten kyselkää vinkkejä, jos jotain jäi vielä epäselväksi :)

Emmi
You may also like:

14 comments

 1. Vau mikä muutos, tykkään kovasti uudesta ilmeestä! :)
  Vetimien vaihto tekee jo paljon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia Jennifer! Minullekin se on mieleen, etenkin kun miettii, millainen se ennen oli :D Pienilläkin jutuilla voi saada ilmettä muutettua :)

   Delete
 2. Onpa ollut.. mielenkiintoinen tuo keittiö ennen remppaanne. :D Nuo jälkeen-kuvat on kyllä ihan mun maun mukaisia ja tosiaan valoisuus muutti ton pienen tilan paljon avaramman oloiseksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, mielenkiintoinen tosiaan :D Etenkin tuo tarraratkaisu! Onneksi nyt pystyn jo elämään keittiömme kanssa ;)

   Delete
 3. Anonymous27/5/14 11:19

  Siis aivan kammottavat nuo kulta härpäkkeet. Miten jollekkin on tullut edes mieleen laittaa tuollaiset. Ja aika hurjan väriset seinät. Todella hyvää työtä olet tehnyt :) ei meinaa edes samaksi keittiöksi tunnistaa. Upea muodonmuutos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, en oikein itsekään ymmärtänyt kultaisten "härpäkkeiden" ideaa :D Mutta ihana kuulla, että muutos on onnistunut!

   Delete
 4. Tykkään kyllä tuosta muutoksesta, mutta mielestäni noi pinkit seinätkin oli ihan jees! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia :) Pinkki varmasti sopii moneen yhteyteen, muttei oikein omaan pelkistettyyn ja värittömään sisustusmakuuni :)

   Delete
 5. Anonymous28/5/14 11:32

  Vau mikä muutos! Aika mielenkiintonen on kyl toi lähtötilanne, ei ihan heti tulis itelle mieleen esim noi kultaset suirut :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia kovasti! Heh, ne ovat kieltämättä aika erikoinen ratkaisu :D

   Delete
 6. Tulipas siitä kivan näkönen :) !

  -Maria

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Maria! Tykkään itsekin kovasti :)

   Delete
 7. Oliko kallista tuo kontaktimuovi? Pitäs itsekkin ostaa ja rempata keittiönkaapit! Ja nuo vetimet! Tarvitsen kans, millä hakusanalla löysit?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apua, kun en muista yhtään! Olisiko se ollut kympin rulla, ei todellakaan mitään kallista :) Mutta sai tähän ainakin kolme rullaa menemään, meillä tosin noita kaappejakin on aika monta. Vetimien nimeä tai mallia en valitettavasti muista, mutta jotkut ihan perusmallit tilasin eBayn kautta Kiinasta :D Muista vaan ottaa mitat tarkasti, että sopivat sitten!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.