Flunssankarkoittajat

Bongasin uusimmasta FitBody-lehdestä hyvän artikkelin, jonka itsekin allekirjoitan ja päätin vinkata jutusta myös teille! En tiedä, tuntuuko vain minusta siltä, että moni on sairastanut flunssaa viime aikoina? Varsinkin treenien kannalta flunssat ovat raivostuttavia, sillä kipeänä ei kannata kuntosalilla rehkiä. Itse olen kokenut pari juttua flunssanehkäisyn kannalta hyvinä keinoina, nimittäin C-vitamiinin ja sinkin.


C-vitamiinia nautin runsaasti, sillä kyseessä on vesiliukoinen vitamiini. Artikkelin mukaan vuorokauden maksimiannos olisi hyvä 1000 mg, mutta itse olen välillä ottanut tuon annoksen tuplanakin - sekä aamulla että illalla. Vitamiinit olen tankannut joko pillereistä tai poretabletista. Seuraavaksi haluaisin kokeilla suihkemuodossa myytäviä vitamiineja!


Sinkkiä nyt vaan rakastan muutenkin, sillä olen huomannut sen vaikutuksen ihoni kuntoon. Iho voi huomattavasti paremmin sinkkilisän kanssa. Lisäksi minulla on todettu sinkinpuutosta, joten tätäkin tulee otettua vähintään kaksi tablettia päivässä. 

Vitamiineista puheen ollen, kävin hakemassa uudet monivitamiinit Kampin Life-myymälästä, sillä edelliset pääsivät hieman salakavalasti loppumaan. Tosin näiden väri oli aika järkytys, apua :D Uskon, että tasapainoisella ruokavaliolla ja muutaman lisäravinteen voimalla voi jo vaikuttaa vastustuskykyyn. Tietenkään riittävää lepoa ja unta unohtamatta :) 


Miten te torjutte flunssaa? 

Emmi

You may also like:

10 comments

 1. Täällä on toinen, joka liputtaa C-vitamiinia ja sinkkiäkin syön. Eipä ole flunssia ollut *kop, kop*. Työpaikalla taidan olla ainoita, jolla ei tälle vuodelle ole yhtään poissaolopäivää... :-) Hyvä niin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että sielläkin on huomattu näiden hyödyt :) Eipä ole tosiaan tarvinnut olla poissa töistä, hyvä niin!

   Delete
 2. Tykkäätkö asua helsingissä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen viihtynyt täällä hyvin, kiitos kysymästä! :) Arki on ollut vielä sen verran kiireistä, etten ole juuri ehtinyt Helsingin antia hyödyntämään... Siitä kertoo jotain se, etten ole edes Zaraan ehtinyt (vaikka pyöräilen sen ohi joka päivä töihin) :D

   Delete
 3. Mä olen aivan varma, että en ole saanut miehellä jyllännyttä flunssaa siksi, että syön sinkkiä. :D Aloin syödä sinkkiä jo Malesian vaihdon aikana ihon kunnon huononnuttua enkä ole nyt vuoden aikana flunssasta kauheasti kärsinyt. Ihon kuntokin tuntui ehkä hieman kohentuvat sinkin myötä ja nyt en sen syömistä uskallakaan enää lopettaa. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep, vaikutus tai lumevaikutus - ei sen niin väliä, kunhan toimii ;) Itse huomaan ihon kunnossa heti, jos jättää muutaman päivän syömättä... Tein "kokeen" edellisen purkin loputtua ja ostin uuden vasta joitakin päiviä myöhemmin. Tuossa ajassa ehti jo iho kukkia mukavasti :D

   Delete
 4. Mulla on C-vitamiinia kaapissa, mutta valitettavasti sen nauttiminen on unohtunut.. Mulla on tällä hetkellä siitepölyallergia, maailman ärsyttävintä! Taas piti aamulla turvautua allergialääkkeisiin, koska silmiä kutitti ja aivastutti koko ajan..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt kaivat ne vitamiinit esiin sieltä ;) Äh, uskon, että allergia on ärsyttävää... Minulla ei ole todettu mitään allergiaa, mutta aivastelen aika usein varsinkin töissä - en sitten tiedä, onko siellä niin pölyistä vai mitä :D

   Delete
 5. Anonymous15/5/14 16:35

  Tykkätkö asua helsingissä? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vastasinkin samaan kysymykseen juuri tuossa pari riviä ylempänä :) Mutta hyvin olen viihtynyt! Jaksan ihastella vielä uusia maisemia ja varsinkin työmatkalla tulee ihastelua yhtä jos toista. Harmi, ettei ole vielä ollut aikaa vaan ottaa ja kierrellä täällä :/ Viimeisten tenttien ja harkkatöiden jälkeen sitten!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.