FF - Kuntosali hakusessa

Helsinkiin muuttaessa minulla oli luonnollisesti hirveä hätä etsiä kuntosali itselleni. Työpaikallani on kyllä kuntosali, mutta haluaisin lisäksi käydä iltaisin ja viikonloppuisin salilla mieluusti keskustan tuntumassa. Kävin tällä viikolla testaamassa kahta kuntosalia ja voisin kertoa lyhyesti kokemuksiani, jos joku muu vaikka on samassa tilanteessa :)

Kuntosalin pitää tuntua omalta, sillä vietän siellä kuitenkin suhteellisen paljon aikaa. Olen kyllä valmis maksamaan kunnon kuntosalista, mutta esimerkiksi monien Crossfit-salien hinnat ovat mielestäni aivan järkyttäviä! Tykkään treenata vapailla painoilla ja lisäksi kaipaan muutamia peruslaitteita, kuten prässiä ja taljoja. Ryhmäliikuntatunteja en tällä hetkellä kaipaa, muttei niistä haittaakaan ole. Haaveissa on edelleen toiminnallinen harjoittelu / cross training / crossfit, mutta tällä hetkellä treeniohjelmaan mahtuisi vain yksi tällainen treeni viikossa, joten en rupea niistä maksamaan useita satasia.


Kuva lainattu: täältä

Tässäpä testaamani salien plussia ja miinuksia:

Fitness24Seven (Albertinkatu)


+ Superedullinen, 20e/kk
+ Sijainti lähellä
+ Samalla kortilla muutkin Fitness24Seven-salit käytössä
+ Vapaita painoja ihan hyvin
+ Juoksumatoilta voi kyylätä ohikulkijoita ;)
+ Perussiisti sali
+ Naisille oma sali

- 2 kk irtisanomisaika
- Kuuma ja vähän tunkkainen ilma?
- Vain yksi kyykkypaikka (!!!)
- Kunnon prässi puuttuu, samoin esimerkiksi pohjelaitteet kokonaan
- Vähän ruuhkainen työpäivän jälkeen
- Naisten puolen varustelu aika olematon ja esim. levypainoja on vähän, mistä tulee sellainen olo, että naisten oletetaan treenaavaan vain minipainoilla (murr!)
- Tutustumisesta pitää maksaa 10e (joka tosin palautetaan, jos liittyy jäseneksi)
- Tutustumisessa pitää poistua salilta viimeistään klo 19

Esport (Kamppi)


+ Sijainti kiva, vähän kauempana kuin edellinen
+ Parempi ilmanlaatu
+ Prässi on, jee!
+ Oli paljon tilaa treenata, eikä tarvinnut jonotella mihinkään
+ Löytyy myös ryhmäliikunnat ja hotjoogaa/pilatesta
+ Ilmainen tutustuminen
+ Jäsenyyden saa irtisanoa kuukauden (?) varoitusajalla

- Vähän hölmösti jaoteltu kuntosali kahteen kerrokseen, jolloin joutuu ramppaamaan näiden välillä
- Vapaiden painojen sali (yläkerrassa) aika pieni 
- Kalliimpi kuukausihinta 


Haluan tällaisen kiitos! Kuva lainattu: täältä

Fitness24Seven kiinnosti lähinnä sen takia, että se sijaitsee parin korttelin päässä. Sinne jaksaisi joskus mahdollisesti aamuisinkin raahautua ja hieroa samalla unihiekat silmistä :) Sali on hyvän kokoinen ja siellä on paljon kaikkea - tosin omaan makuuni liian paljon turhia laitteita ja liian vähänperuskamaa, kuten kyykkypaikkoja ja tankoja. Olin saliin ihan tyytyväinen, varsinkin edullinen hinta huomioon ottaen. Taisin vaan valita huonon treenin tutustumispäivälle, sillä jouduin soveltamaan lähes jokaista liikettä! Jonottelin prässiä vastaavaan laitteeseen puolisen tuntia, hermot meinasivat vähän mennä ja ilma salilla oli jotenkin tunkkainen ja liian lämmin omaan makuuni.

Esporttia kävin testaamassa Ninnun suosituksesta. Vierailun kellonaika oli aika myöhäinen (noin klo 20), joten salilla oli hyvin väljää. Tykkäsin siitä, että kaiken sai tehdä rauhassa, eikä mihinkään tarvinut jonotella. En sitten tiedä muista kellonajoista? Varsinkin yläkerran pikkusalille voi tulla ruuhkaa kiireisempinä aikoina. Tykkäsin yläkerran salista ihan hirmuisesti (siitä tulee mieleen koulumme ihana sali <3), mutta salien välillä ramppaaminen oli tylsää. 

Menin itse asiassa jo hätähousuna liittymään Fitness24Seveniin, mutta se ei nyt jotenkaan tunnukaan ihan omalta. Ääh! Kävin tällä viiikolla myös Tampereella ja yliopistollamme treenaamassa. On se sali siellä vaan ihan paras, vaikka välillä vähän ruuhkainen sekin. Poltteesta nyt puhumattakaan... Ai että, nyt on kyllä ikävä Tampesterin treenimahdollisuuksiani!  

Mitä teen? Apua? :D

Emmi

You may also like:

9 comments

 1. Poikaystäväni oli myös Fitness24:n jäsen Suomessa asuessamme ja valitteli aina samaa kuin sinäkin: laitteisiin piti jonotella välillä kovinkin pitkään ja esim joskus juoksumatot olivat aivan täynnä. Puhumattakaan siitä, että ohikulkijat vilkuilivat aina ikkunasta sisään ;)

  Itse olin (ja olen itseasiassa edelleen, mutta pistin jäsenyyden vain tauolle) Fressin jäsen ja olen ollut supertyytyväinen sekä kuntosalipuoleen, että ryhmäliikuntatunteihin. Fressistä myös muistaakseni löytyy myös jonkinlaista CrossFit-harjoittelua (kai? Ainkin siellä oli tunteja, joiden nimet alkoivat sanalla Cross :D ), sekä sitten sitä pilatesta, että joogaa, ym. Plussaa myös kivoista pukkareista! ;) Sali oli mielestäni monipuolinen ja ainakin painoja on ollut aina mukavasti tarjolla. (Sekä kahvakuulia tälle kahvakuulafanille) Kyykyille on itseasiassa kolmekin eri paikkaa, jossa voi kyykkäillä rauhassa. Eli, mun peukku menee ehdottomasti Fressille! Toivottavasti kuitenkin löydät salin joka tuntuu omalta - sinne kun on sitten niin paljon mukavampi mennä kuin paikkaan joka tuntuu vieraalta ja "epäkotoisalta". Jos ymmärrät mitä tarkoitan :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeps, vähän siellä on tunkua, mutta odotin pahempaakin! Esimerkiksi juoksumatoille mahtui kyllä, mutta tietyt jutut, kuten se yksi onneton "prässi" sekä kyykkypaikka olivat jatkuvasti varattuja. Tiedän siis ainakin jalkapäivinä kiertää tuon salin kaukaa ;)

   Pitääkin tutustua Fressin tarjontaan paremmin! Olen joskus Tampereella käynyt Fressillä ja ollut ihan tyytyväinen :) Tosin omat lempparini ovat sen jälkeen vaihtuneet aikalailla. Minulle kuntosalin "kotoisuus" on juurikin ratkaiseva tekijä, mutta fiilis varmasti muodostuu osittain ajan myötä :) Kiitos vielä vinkeistä!

   Delete
 2. Esportin vapaiden painojen sali yläkerrassa oli ennen juoksumattohuone, mutta koska alakertaan siirrettiin niitä jotain toiminnallisen harjoittelun (??) tilas vieviä juttuja niin siksi noin. Mäkään en aluksi tykännyt siitä yhtään mut kun suostuin kokeilemaan, tykkään kovinkin. Mä en tosin tee niin pilkulleen, että tarvitsis useamman kerran rampata - teen ensin ne jutut alakerran laitteissa ja sitten ylös ja siellä ne. Tai toisinpäin :) mäkään en oikein osaa suositella muita Helsingissä kun en tiedä... Keskustan Motivuksista en tykännyt.. Moni käy myös Aleksin Elixialla? Mun juoksulenkkejä voit ainakin kyyläillä Fitness 24 Sevenin juoksumatoilta :D meen siitä aina lenkillä ohi ja ihmettelen kuka siellä sisällä viitsii juosta ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, mulle kerrottiin, että ne vapaat painot siirrettiin yläkertaan töminän vuoksi :D Ei vissiin alla olevat toimistot oikein tykänneet painojen kolinasta, mikä on ihan ymmärrettävää. Heh, taidan olla tällä hetkellä vähän vaativa kuntosaliasiakas, koska haluan tehdä jutut juuri ohjelman mukaan :D Ja jos on esim. supersarjoja, missä on prässi ja jalkojenojennus, niin ne ei oikein tuolla onnistu :/

   Katsotaan nyt, mistä vielä itseni löydän :D Heh, en minäkään juoksumatolla lenkkiä vedä, kunhan käyn lämmittelemässä välillä. Pitääkin bongailla ;)

   Delete
 3. Fitness24sevenillä on tosiaan ruuhka-ajat tietyt mutta nyt kun on oppinut ne tietämään niin osaa välttää ne :D Joko aamulla tai sitten kello 19.00 jälkeen on hyvät ajat. Toki myös siinä 12-15 välillä on suht hiljaista. Välillä taas nämä on ihan päinvastoin joten tuntuukin että on ihan onnesta kiinni onko siellä hiljaista vai ruuhkaa :D ite oon ollut tyytyväinen. Teen paljon vapailla painoilla treeniä ja yleensä olenkin siellä alakerran "luolassa" miesten seassa treenaamassa :D harvemmin sinne eksyy naisia...hehe. Kerros sitten mihin päädyit :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luulen kyllä, että tuohonkin saliin paremman puutteessa tottuu ja löytää ne itselleen parhaat treeniajat :) Ja jos esim. jalkatreeni on tuolla hankala tehdä, niin voin tehdä ne päivät työpaikan kuntosalilla. Se "luola" vaikutti just parhaalta osalta sitä salia! Harmi vaan, että siellä oli niin hirveä ruuhka, kun siellä kävin.

   Lähden tästä taas pian testailemaan tuota Fitness24Seveniä :) Toivotaan, että aurinkoinen ilma olisi vähän houkuttanut porukkaa pois salilta ja muutenkin kesällä yleensä hiljenee!

   Delete
 4. Jos haluat salin Kampin suunnalta, kannattaa vielä käydä katsomassa City Gym Runeberginkadulla. Kamppiin aukeaa myös toukokuun alussa Elixia, siihen Tennarin viereen. Elixia Salmisaari on mielestäni huippu, mutta kannattaa välttää Elixia Alexiumia; se on pieni, ruuhkainen, ahdas.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salmisaari muuten tosiaan lienee hieno, ja siellä kai useampia saleja? Ja tosiaan, siihen Tennarin viereen aukeaa Elixia myös! City Gymiltä löytyy mun Mr, sekä Wilma Schlizewski ja Tiina Jylhä miehineen joka päivä :D Mr kuvaillut sitä salia pelkäksi raudaksi ja betoniksi, ei mitään söpöä vaan äijiä, hikeä ja kisoihin treenaavia :D käy kyllä naisiakin, ja se on kuulemma tosi edullinenkin. Voisit kyllä tykätäkin!

   Delete
  2. Hei kiitos näistä vinkeistä! Tuo City Gym kuulostaa aika lupaavalta, voisin melkein käydä testaamassa :D Katselinkin tuota Salmisaarta joskus ohi ajaessa. Voi olla, että se on vähän turhan kaukana minulle :/

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.