Puhtaampaa kosmetiikkaa

Minua on häirinnyt jo vähän aikaa se, että pyrin syömään mahdollisimman puhtaasti, mutta syötän kuitenkin keholleni kaikenlaisia keinotekoisia aineita kosmetiikan muodossa. Päivittäiskosmetiikkaa tulee käytettyä niin paljon, etten suinkaan ole koko kosmetiikkavarastoani kerralla uusimassa. Kuitenkin muutama "puhtaampi" tuote silloin tällöin on jo pieni askel parempaan päin :)


Parabeeneja löytyy yllättävän paljon ympäristöstämme, sillä niitä käytetään kosmetiikassa säilöntäaineena. THL:n mukaan "tämänhetkisellä altistumistasolla parabeenien käyttö ei aiheuta terveysriskiä, mutta tilannetta seurataan" (lähde). Parabeenit voivat kuitenkin allergisoida sekä estrogeenisen vaikutuksensa takia lisätä rintasyövän riskiä. Monihan välttelee nykyään ylimääräisiä hormoneja esimerkiksi lopettamalla hormonaalisen ehkäisyn, muttei ehkä ajattele, että kosmetiikkakin sisältää paljon xenoestrogeenejä, jotka toimivat estrogeenien tavoin. 

Bongasin viimeksi kampaajakäynnillä poistokorista muutaman parabeenittoman tuotteen, eli Cutrinin shampoon ja kampaussuihkeen. Molemmat tuotteet ovat toimineet hyvin, vaikka aluksi hajusteeton vaihtoehto tuntuikin vähän hassulta. Kampaussuihke minulta puuttui aikaisemmin kokonaan, joten se oli tervetullut lisä kylpyhuoneen kaappiin. Lisäksi huomasin ihoni kuivuvan kovasti saippuapohjaisesta ihonpuhdistusaineesta, joten päätin hakea apteekista Favoran pehmeän puhdistusvaahdon, joka on huomattavasti hellempi kuivalle iholleni ja parabeeniton sekin.


Vaikka nämä tuotteet ovat herkälle iholle sopivia, eivät ne vielä ole luonnonkosmetiikkaa. Luonnonkosmetiikassa kaikki ainesosat ovat sellaisia, jotka esiintyvät luonnossa ja joiden alkuperä voidaan selvittää. Menen itsekin jatkuvasti sekaisin näissä termeissä, enkä todellakaan ole aiheeseen edes riittävästi perehtynyt. Joku teistä tietää varmasti paremmin!

Ainakin kahdesta käyttämästäni luonnonkosmetiikkatuotteesta olen 100% varma: kookosöljystä ja kaakaorasvasta. Kookosöljyä käytän enimmäkseen ruuanlaitossa, mutta välillä sudin sitä myös iholleni. Kaakaorasvaa käytän huulille ja kynsinauhoille, jotka tarvitsevat aika jytkyä tavaraa kosteutukseen. Tätäkin kuuluisi oikeasti käyttää ruuanlaittoon purkin koosta päätellen :D 


Olen hulluna kookokseen, joten en voinut vastustaa Desert Essencen Coconut-Lime-voidetta, jonka tilasin iHerbistä. Tuoksu on huumaava, vaikka käsittääkseni tämäkin on ehtaa luonnonkosmetiikkaa.

Oletteko te kokeilleet jotakin "puhtaampia"tuotteita kauneudenhoitoon? Kaikki vinkit otetaan innolla vastaan! :)

Emmi
You may also like:

2 comments

  1. Yritän nykyään ostaa nimen omaan tuotteita, jotka ovat luonnollisista ainesosista eivätkä sisällä parabeeneja eivätkä hajusteita. Lumenen tuotteet ovat ainakin tosi hyviä. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, kuulostaa hyvältä! Voisin itsekin katsoa Lumenen tuotteita, sillä meikkeihin olen ollut tyytyväinen :)

      Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.