FitFriday - Dieetti ohi!

Heippa vaan,

Kirjoittelen tällä hetkellä junasta, joten pahoittelen, jos teksti ei ole aivan viimeisen päälle :) Dieettini tosiaan loppuu tänään ja on aika pohtia fiiliksiä. Tällä hetkellä ne ovat aivan loistavat, sillä edessä on mukava viikonloppu, ulkona paistaa aurinko ja viimeisen pävän kunniaksi painokin oli tippunut yön aikana yli puoli kiloa ;) 

Perusjuttuja ja välituloksia dieetistä pohdinkin jo täällä. Jatkoin samoilla periaatteilla loppuun asti, eli söin ruokavalion mukaan vähintään 90% ajasta ja treenitkin kulkivat saman kaavan mukaan. Tämän viimeisen viikon olen ollut flunssainen, joten jätin maanantain jälkeen urheilut kokonaan pois ja keskityin kehon paranteluun. Koska hiilarit olivat minimissä, niin oli ihan hyvä ratkaisu jättää urheilu pois ja samalla lähti varmaankin myös lihaksiin sitoutunutta nestettä, sillä paino humpsahti vielä reilusti alaspäin. En voi olla kuin tyytyväinen itseeni!


Haha, bongaa käyrästä tankkauspäivä? 

Kokonaisuudessaan minulta on lähtenyt nyt joulun jälkeen yli 5,5 kiloa ja tämän kuurin aikana nelisen kiloa (riippuen vähän siitä, minkä lasken dieetin aloituspäiväksi). Uskon kuitenkin kiloja enemmän siihen, miltä keho näyttää ja tuntuu, ja nyt olo on paljon kevyempi ja sutjakampi. Valitettavasti en ehtinyt tänään mittanauhamittoja ottamaan, mutta viikolla jo kokeilin nopeasti mittanauhaa ja totesin senttejä lähteneen ainakin vyötäröltä reippaasti. Saman tuntee tietysti vaatteiden istuvuudesta, monet farkut tuntuvat jo löysiltä päällä ja mahduin motivaatioshortseihini, joihin olen viimeksi mahtunut ehkä viime kesän alussa?


Julkaisukelpoista ennen-kuvaa oli aika hankala löytää...

Koska minulla ei varsinaisesti ole ylipainoa, tuntuu tuo nelisen kiloakin jo huimasti. Puhumattakaan kaikesta muusta tämän kuurin tuomasta edusta, eli siitä kuinka olen oppinut syömään säännöllisesti ja sopivia määriä, niin että olen koko päivän energinen ja iloinen! Ainoastaan viimeisellä viikolla kiristeltiin hampaita ruokavalion suhteen, muuten ruokamäärät ovat tuntuneet riittäviltä ja mielekkäiltä :)


Suosittelen tällaista kuuria kaikille, joille ohjeiden tarkka noudattaminen sopii ja jotka kaipaavat kenties buustia omien tavoitteidensa saavuttamiseen. Joitakin myös ryhmän tuki saattaa auttaa, sillä tätäkin kuuria varten oli foorumi, jolla sai jakaa tuntemuksiaan ja saada vertaistukea. Itse en jostain syystä päässyt oikein mukaan foorumille, sillä koin sen huonoksi väyläksi kommunikoida muiden kuurilaisten kanssa. Lisäksi minua jossain määrin ärsytti ihmisten valitus siitä, kuinka ei nyt saa syödä sitä tai tätä. Miksi joku ensin maksaa treeniohjelmista ja ruokavaliosta ja sen jälkeen kummastelee, kun ei nyt saakaan syödä keksiä tai pullaa? Anteeksi vain, mutta järki käteen ihmiset!


Dieettaajan leffaeväät

Miten sitten tästä eteenpäin? Säännöllinen syöminen ja omat eväät jäävät varmasti osaksi omaa arkeani, sillä olisi nyt hölmöä heittää kaikki tekemäni työ hukkaan palaamalla epäsäännölliseen rytmiin. Ajattelin kuitenkin ottaa pientä joustavuutta mukaan esimerkiksi viikottaisen herkkupäivän muodossa. Tosin kovin kauaa ei taida sekään ilo kestää, sillä pidän perinteisen herkuttoman huhtikuun tietysti tänäkin vuonna ;) Ja sen olen oppinut, että kovan treenin pariksi tarvitsen hyviä hiilareita, sillä viimeisen viikon täyskarppaus otti kyllä hermoille. Vaikka paino ei laskisikaan yhtä tehokkasti, niin ainakin palaudun paremmin ja minulla on myös energiaa antaa treeneissä kaikkeni.

Täytyy sanoa, että ohjelman mukaan treenaaminen on jonkin verran koukuttavaa puuhaa, sillä ilmoittauduin jo seuraavaan, hieman pidempään projektiin ;) Mutta siitä lisää sitten joskus aikanaan!

Ihanaa viikonloppua,

Emmi
You may also like:

6 comments

 1. Anonymous14/3/14 16:10

  Tosi upea muutos! Ja vielä muutostakin tärkeämpää on se mitä sinulla "jäi käteen": energinen olo, paremmat elämäntavat jne :) Hyvää työtä olet tehnyt! :) Hauskaa kevään jatkoa!:)

  T. Vakkarilukija

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitoksia! Ja nimenomaan, se henkinen puoli ja itsevarmuus omaan tekemiseen olivat koko jutun paras anti :) Ihanaa kevättä myös!

   Delete
 2. Vau, mahtavaa työtä olet tehnyt. Hyvälle näyttää! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia Suvi! Ei se työltä tuntunut, kun sai rytmin päälle :) Nyt herkutteluviikonlopun jälkeen osaa taas arvostaa sitä hyvää oloa, minkä säännölliset ruoka- ja liikuntajutut mukanaan tuovat!

   Delete
 3. Oho, 5,5 kg?! Onnea! :) Vaikket mielestäni ollut edes lähtötilanteessa lainkaan "iso".. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, ja kiitoksia! :) Olin kyllä normaalipainoinen, mutta vähän "löysä" omaan makuuni joululoman herkuttelun jälkeen ;)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.