FitFriday - Kehonhuolto

Kiitos vielä kannustavista kommenteistanne edelliseen juttuun! On kiva huomata, kuinka sydämellisiä ja lämminhenkisiä lukijoita minulla onkaan <3 Jokainen kommentti levensi hymyäni vielä entisestään.

Yksi tämän vuoden tavoitteistani oli lisätä kehonhuoltoa. Toistaiseksi en ole vielä hirveästi edestynyt hankkeessani, vaikka joka viikko jotain kehonhuoltoa olenkin harrastanut. Käyn tosiaan salilla erillisillä kehonhuolto- ja liikkuvuustunneilla, mutta sen lisäksi venyttelen ja foam rollaan kotona. Lisäksi minulta löytyy kehonhuoltoa varten joululahjaksi saatu pilatespallo ja piikkimatto rentoutumiseen.


Ihana Ninnumaaria esitti jo jonkin aikaa sitten toiveen, että voisin kertoa foam rollailusta ja mitä tällä mystisellä rullalla oikein teen. Ajattelin, että se sopii nyt hyvin teemaan, joten tässä tulisi omat lempiliikkeeni, vaikka netti onkin erilaisia ohjeita ja videoita pullollaan. Ihan perusliikkeillä mennään ja näihin pystyy jokainen! 

Rullan on tarkoitus hieroa auki lihasjumeja ja huoltaa lihaksia sekä pehmytkudoksia. Se voi ennaltaehkäistä erilaisia loukkaantumisia ja itselläni auttaa myös palautumiseen. Lisäksi se välillä vaan tuntuu uskomattoman hyvältä, aivan kuten hierontakin! Varsinkin niska ja yläselkä ovat itselläni tällaisia herkkukohtia. Rullaus voi myös tehdä todella kipeää, jos sinulla on paljon "solmuja" lihaksissasi. Mitä kipeämpää se tekee, sitä enemmän sitä pitäisi harrastaa, jotta solmut saadaan auki. Tämä kotona oleva rullani on aika pehmeä, joten se ei tee läheskään niin kipeää kuin salilta löytyvät rullat.


Turvallinen paikka aloittaa on yläselkä ja niska. Aloitathan varovasti! Tarkoitus on yksinkertaisesti laittaa rulla paikoilleen ja liikuttaa kehoa edestakaisin rullan päällä. Painoa ja tehoa säädellään omalla kehonpainolla. Varsinkaan aluksi ei kannata rullata selkärangan päältä, sillä se voi tehdä kipeää ja luita ei muutenkaan ole tarkoitus rullailla. Sen takia alaselkä kannattaa rullailla olemalla vähän sivuittain rullaan nähden.


Pahoittelen muuten kuvien ahtautta, en jaksanut millään vaihtaa objektiivia. Vaikka jalkani eivät näy kuvissa kunnolla, niin jalkapohjat ovat tosiaan koko ajan lattiassa :) Käsiä ei tarvitse selkärullauksissa pitää ylhäällä, vaan ne voivat olla lattiassa tukemassa. Kädet ylhäällä saat laitettua lisäpainoa rullan päälle ja tässä pidin kädet ylhäällä, jotta kuva olisi selkeämpi.


Jalat aloitan yleensä takareisistä. Reisistä kannattaa rullata erikseen myös ulkosyrjä, ja tässä vaiheessa sain pienen kuvausapulaisen... Meidän valmentajamme/fyssarimme painottaa aina takareisien treenaamisen ja huoltamisen tärkeyttä, sillä ne ovat kuulemma suomalaisille heikko kohta. Tähän asentoon saat tehoa nostamalla tuon maassa olevan jalan rullaan päällä olevan jalan päälle lisäpainoksi (kuten pohjekuvassa). Rullaa samalla myös pakarat! Takareisien ja pakaroiden jälkeen siirryn sisäreisiin, jotka on jo vähän hankalampi rullata.

'

Etureisissä kannattaa rullata huolellisesti koko matka polven ja lantion välillä. Itselleni lähellä polvea olevat pisteet ovat yleensä kivuliaimpia! Jos haluat kiinnittää huomioon yhteen kipupisteeseen ja sen avaamiseen, jätä rulla kipupisteen alle ja "pumppaa" rullan päällä olevaa jalkaa koukistamalla se 90 asteen kulmaan ja laskemalla takaisin suoraksi monta kertaa. Tämä on itselleni niin kivuliasta Poltteen kovilla rullilla, että meinaan itkeä tuskasta joka kerta... Viimeisenä rullailen vielä pohkeet ja kaikki suurimmat lihasryhmät onkin hoidettu!


Oman foam rollerin voit hankkia urheilukaupasta tai esimerkiksi Fitnesstukusta. Muista, että mitä kovempi rulla, sen kipeämpää se tekee - eli sitä hyödyllisempi se on ;) Näitä löytyy yleensä myös kuntosaleilta, joten kannattaa vilkaista seuraavalla kerralla! Kysykää ihmeessä, jos jäi vielä jotain epäselväksi.

Oikein ihanaa viikonloppua!

Emmi & Rölli

sisältää mainoslinkin
You may also like:

4 comments

 1. Hei, onko kissa pyhä birma? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan se, hyvin bongattu! Tuttu rotu? :)

   Delete
 2. Kiitos vinkeistä! Ajattelinkin vähän foam rollailla tänään, se tekee kyllä niin hyvää opiskelusta jumiutuneilla lihaksille! Sulla on muuten ihan älyttömän hyvä kroppa, kelpaisi tännekkin :) Menenkin tästä itse kohta meidän kotikuntosalille bodaamaan, että saisin pumpattua vähän lihasta tähän omaan fletkumatokroppaani :,D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, että näistä oli apua :) Ja voi kiitos <3 Kauneus on aina katsojan silmässä ja itse sitä on aina vähän turhan kriittinen omasta kropastaan ;) Oi, onko teillä kotikuntosali, huippua! Siellä kelpaakin treenailla :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.