FitFriday - Kehokuurin eteneminen

Tarjoan teille pienen katsauksen "kehokuuriini", vaikka sitä onkin vielä muutama viikko jäljellä. Eilen pidin vihdoin ansaittua tankkauspäivää ja nyt on sohvalla turvoksissaan maatessa helppo muistella, mitä tässä viimeisen kuukauden aikana on tullut tehtyä ;)

Aloitin siis viisi (!) viikkoa sitten nettivalmennuksessa kuuden viikon ohjelman, johon kuului annetut salitreenit sekä ruokavalio. Olen ollut nyt viisi viikkoa ruokavaliolla, mutta ajattelin venyttää oman kuurini seitsemään viikkoon, sillä eka viikko meni vähän "pilalle" vuosijuhlien takia. Netti on pullollaan näitä ohjelmia, mutta itse päädyin edulliseen vaihtoehtoon, sillä en tiennyt, onko tämä minun juttuni vai ei. Alhaisen hinnan vuoksi ruokavaliota ja treeniä ei ole mitenkään räätälöity juuri minun tarpeisiini, vaan ne ovat kaikille samat pudotettavasta kilomäärästä riippuen. Tulevaisuudessa olen varmasti valmis maksamaan vähän enemmän räätälöidystä ohjeista, jotka vastaisivat parhaiten omia kehitystoiveitani.



Ruokavalion noudattaminen on sujunut hyvin ja yllättävän helposti! Olen huolehtinut ruokarytmistä ja syönyt säännöllisesti ohjeiden mukaan. Ruoka on ihan perusruokaa, joka ei hirveästi omista tottumuksistani eroa. Valinnanvaraakin on kyllä, kun osaa ajatella luovasti ;) Punnitsen ruuan keittiövaa'alla ja kouluun/töihin otan omat eväät mukaan. Valmistan aina illalla tuplasatsin ruokaa niin, että siitä riittää illalliseksi ja seuraavan päivän lounaaksi, välillä tietysti vielä pidemmäksikin aikaa. Näin ollen ei tarvitse koko ajan hääriä keittiössä, vaikka se kivaa onkin.

Ruokavalio muuttuu viikon välein ja koko ajan mennään "tiukemmaksi", hiilareita vähentäen. Neljän ekan viikon aikana minulle ei tullut valehtelematta kertaakaan nälkä ja ekalla viikolla oli tuskaa syödä niin paljon kuin ohjelmassa oli määrätty! Viidennellä viikolla aloin olla jo vähän nälkäinen, sillä lounaalta jätettiin hiilarit (eli siis riisi, quinoa tai vastaava) kokonaan pois. Nälkä oli kuitenkin itselleni yllätys, sillä aikaisemmin olin tottunut syömään lounaan ilman hiilareita. Silloin en nähnyt nälkää, mutta nyt maha kurisee! Olisiko siis niin, että olisin saanut aineenvaihduntaani toimimaan vähän paremmin?



Ruokavalion ohjeita pitäisi noudattaa 100%:sti, mutta olen joutunut joustamaan muutaman kerran. Pidänkin enemmän omasta 90/10-säännöstäni, eli kun 90% ajasta syö hyvin, niin 10% voi ottaa vähän rennommin ;) Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos viikossa syön 35 ateriaa, niin voin 3-4 ateriaa syödä joustavammin. Ja joustavuudella en nyt tarkoita sipsiä ja karkkia, vaan esimerkiksi kylässä tarjottua ruokaa, joka ei aivan vastaa ohjeita, mutta on kuitenkin siihen suuntaan. Herkuista olen pysynyt kokonaan erossa, mutta pähkinöitä on muutaman kerran mennyt vähän sallittua enemmän ;)

Liikunnan suhteen korvaan kahdet kuntosalitreenit viikossa cross training -tunneilla (Mix/Voima) ja teen siten vain kerran molemmat ohjeissa annetut treenit. Treenit ovat ihan jees, vähän eri tyyppistä kuin mitä yleensä olen salilla tehnyt. Lisäksi teen matalasykkeistä aerobista liikuntaa useita kertoja viikossa esimerkiksi aamukävelyjen, pyöräilyn ja tai salilla aerobisten laitteiden avulla. Energia treenaamisen suhteen menee vähän ylä- ja alamäkeä eli välillä tunnen olevani elämäni kunnossa ja täynnä energiaa, välillä taas tuntuu väsyttävän enemmän. Hyvin nuo treenit on kuitenkin hoidettavissa, sillä molemmat ovat aika lyhytkestoisia, mutta tehokkaita :)



Mutta sitten niihin tuloksiin, sillä ne teitä kuitenkin kiinnostavat! Täytyy sanoa, että paino ei ole oikein hyvä mittari edistymiseeni, sillä painoni heittelee valtavasti. Luinkin sattumalta juuri sopivasti Elinan tähän liittyvän postauksen. Naisillahan paino vaihtelee esimerkiksi kuukautisrytmin mukaan ja itselläni sellainen kilon vaihtelu suuntaan tai toiseen on täysin normaalia. Lisäksi (voima)treenaaminen kerryttään nestettä lihaksiin, mikä sekin lisää painoa. Tosi motivoivaa, kun paino nousee aina treenipäivän jälkeen, mutta niin se vain itselläni menee... 


Yllä näkyvässä käyrässä näkee hyvin, kuinka painoni vaihtelee, mutta onneksi trendi on kuitenkin alaspäin. Hih, sen verran arka asia tuo paino vielä on, että poistin kilomäärät tuosta kokonaan, mutta yksi viivojen väli kuvaa siis yhtä kiloa. Alun piste on mitattu joululomaturvotuksessa ja sen jälkeen en painoani vähään aikaan seurannut, siksi suora viiva. Jos kaikki nestepöhöt yms. jätetään laskuista, on painoni tippunut noin neljä kiloa. Sanotaan, että olisin toivonut hieman nopeampaa painonpudotusta, mutta hiljaa hyvä tulee... Kai?

Painon lisäksi olen huomannut, että etenkin yläkropasta on lähtenyt rasvaa reippaasti ja siihen alan olla jo tyytyväinen. Murheenkryynini onkin aina ollut alakroppa ja varsinkin reidet, joista rasva ei pala sitten millään. Ihmisillähän tarttuu rasva aina vähän eri paikkoihin ja minulla se on tosiaan tuo lantion ja reisien alue, josta se viimeisenä palaa. Ei auta kuin sitkeästi jatkaa eteenpäin :) On tässä päärynävartalomallissa se hyvä puoli, että sisäelinten ympärillä oleva rasva (eli se vatsan seudulle kertyvä) on minulla on ollut mittauksissa aina paras mahdollinen.

Siinäpä oikeastaan kaikki oleellinen, palataan tarkempien tulosten kanssa sitten vielä kuurin loputtua! 

 Emmi
You may also like:

12 comments

 1. Anonymous28/2/14 23:23

  ööh. varmaa sä höyryytät pakaste parsakaalii? Eiköhän ne keitetä, jotta ne bakteerit lähtevät niistä pois? Eri juttu sitten parsakaalin kanssa, mikä on vihannes osastolta otettu. Voi teitä amatöörejä! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, mistä päättelit, että ne on pakastettuja? Ihan vihannesosastolta ostin, en siis pakkasesta :) Kuva voi hämätä, koska siinä on höyryä ilmassa. Enkä muutenkaan höyrytä bakteerien, vaan maun takia! Tuo minun "höyrytyskattilakin" on niin hieno, siivilä kattilassa :D

   Delete
  2. Anonymous1/3/14 11:25

   Hih, päättelin siitä, kun sulla on parsakaalipussi ostokorissas? Jotka nimen omaa on poimittu pakkasesta..? Ja siis miten niin kuva hämää? Aika selkeeltä höyryttämiseltä toi toiminta näyttää, ei ne missään vedessäkään lillu :)

   Delete
  3. Aa joo, ei ne kuvat liity toisiinsa :) Syön kyllä parsakaalia pakkasestakin, mutta se ei oo yhtä hyvää kuin tuore ja höyrytetty! Joten laiskoina päivinä mennään pakasteversiolla, enkä sitä sentään höyrytä :D

   Ja kuvan hämäyksellä tarkoitin, sitä että nuo höyrystyskuvat parsakaalit saattavat näyttää vähän jäässä olevilta, koska siinä on höyryä ilmassa :) Mutta tuoreita ovat kyllä.

   Delete
 2. Miten ohjelman mukaan paladut treeneistä jos hiilarit on kokonaan pois?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei oo hiilarit kokonaan pois! Lounaalta kyllä, mutta päivällisellä saa syödä vielä hiilareita treenin jälkeen :) Ja itse treenaan yleensä koulun jälkeen, eli ennen päivällistä. Ainoastaan vikalta viikolta on kokonaan ylimääräiset hiilarit pois, mutta silloin ajattelin pitää kevyemmän treeniviikonkin. Olet kyllä oikeassa siinä, etten minäkään kunnolla palaudu, jos ei oo yhtään hiilareita ravinnossa :) Saahan sitä silti vähän esim. maitorahkasta, kasviksista jne. muttei se ole sama kuin "puhtaat hiilarit".

   Delete
 3. Vau, aivan upeesti olet saanut homman toimimaan, tsemppiä vielä hurjasti!! Mullakin on paino pudonnut hitaammin kuin toivoin (-5kg vuoden alusta), mut hei, toisaalta se on jo välitavoitteen puoliväli, ja itse olen asettenut päätepisteen sinne kesäkuulle! Oot pysynyt hyvin ruodussa herkkujen kanssa, mä en niin hyvin... Oon nyt pari päivää pitänyt treenitaukoa (sunkin kehotuksesta!) , ja toivottavasti se on tehnyt hyvää. Ja hei mulla ihan sama juttu jalkojen kanssa, ää...! Mut onneksi sama juttu vyötärön kanssa, alkeelliset vatsalihakset näkyvissä, woohoo!! :D ja kiitos vielä siitä rullapostauksesta, saan omani vasta parin päivän päästä, ja perehdyn siihen tarkemmin :) Tsemppiä meille, hyvin me vedetään!! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ninnu! Vau, sullakin on upeasti painoa lähtenyt :) Jep, tuommoiset pidemmän aikavälin tavoitteet ovatkin järkeviä! Onhan tässä aikaa, ja yleensä pitkään työstetyt tulokset ovat niitä pysyvimpiä :)

   Herkuttelu silloin tällöin tekee ihan hyvää ja täydentää vähän energiavarastoja, joten älä siitä huolehdi :) Itse päätin tän kuurin ajan olla herkuttelematta, mutta tän jälkeen kyllä otan ne osaksi tuo 10%:ia, vaikka projekti muuten jatkuukin ;)

   Jes, kyllä me ne kiinteä jalatkin vielä saadaan, hihi! Hyvä me! :)

   Delete
 4. Mitä sulla on tossa viimeisessä kuvassa kurkun kaverina? Kaipaan uusia ideoita ruokiin :D Mulla oli muuten tankkauspäivän jälkeen älyttömän huono olo. Onneksi seuraavan aamun rahka vähän helpotti oloa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siinä on kasviksina kurkkua, vihreää paprikaa ja selleriä. Raejuuston korvasin vähän epäsallitusti dippikastikkeella, joka on siis kermaviilipohjainen, tää oli näitä joustopäiviä :D Juusto taas on kevyt-halloumia, jossa on 12% rasvaa. Vähän yli siis sallitun 10%:n, mutta vaihtelun nimissä sallittakoon :) Oon muutenkin korvannut lihaa aina välillä juustoilla, esim. kevyt-fetalla (5-8% rasvaa), jos tympii!

   Delete
 5. Moi Emmi!

  Loysin sun blogin Sofian Style Plaza Paris'n kautta. Tosi kiva blogi. Luen vahan suomalaisia blogeja. Oon alkujaan Tampareelta kotoisin, sittemmin oon asunut Pariisissa 10v ja nyt Kanadassa 2v. Oli kiinnostavaa lukea sun painojutuista. Makin etsin kanssa sita hyvaa tapaa syoda oikein. Syon mielestani liikaa "hyvia hiilareita" -myslia, kaurapuuroa, kokojyvaleipaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi Susu, ihana kuulla, että olet tänne löytänyt :) Asustelen itsekin vielä Tampereella ja olin viime kevään Ranskassa vaihdossa. Ulkomailla tulee kyllä helposti syötyä maan tavalla, esim. Ranskassa hiilarit ovat kyllä suosiossa. Meidänkin lounasravintolassa monet söivät lounaaksi pelkästään ranskalaisia ja patonkia... Jokainen kuitenkin sietää hiilareita omalla tavallaan ja osalle niistä ei ole mitään harmia :) Oma hiilareiden sietokykyni on aika alhainen ja huomaan heti turvotusta, jos niitä innostun kunnolla syömään.

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.