Uutta ilmettä takkiin

Ihastelin pitkään Zaran alennusmyynneissä tummansinistä pitkää villakangastakkia kultaisilla napeilla. Takki oli kuitenkin vielä alennuksenkin jälkeen aika suolaisen hintainen (ottaen huomioon, että olen lähiaikoina ostanut kaksi muutakin takkia…), joten tartuin pieneen diy-haasteeseen


Ostin samasta putiikista melkein sata euroa edullisemman yksilön, johon itse vaihdoin kultaiset napit. Takit olivat nimittäin hyvin saman mallisia ja materiaalilapuissakaan ei ollut merkittävästi eroa (n. 60% villaa). Ainoa haasteeni oli takin ostamisen jälkeen löytää siihen sopivat napit! 

Koko Jumbosta ei löytynyt nappeja, joten marssin Turussa ensimmäisenä Eurokankaaseen. Nappivalikoima siellä oli todella suppea, mitä myyjäkin harmitteli. Tässä vaiheessa oli pakko kysyä neuvoa paikalliselta myyjältä, sillä itselläni ei ollut mitään hajua mahdollisista nappienostopaikoista. Ymmärsin juuri ja juuri vahvan Turun murren seasta sanan "Rajala". Tiesin, että viereisellä kadulla sijaitsee Rajalan myymälä ja siitä vierestä löytyikin maailman hellyyttävin nappikauppa!


Kauppa oli tupaten täynnä erilaisia nappeja ja mm. vetoketjuja. Putiikkia piti suloinen vanhempi rouva, jonka kanssa oli ilo asioida. Nykyään kun oikeasti lämminhenkinen asiakaspalvelu on harvassa, arvostaa sitä yhä enemmän… Päädyin lopulta kuvassa näkyviin kultaisiin ankkurinappeihin, jotka tuovat vähän seilorihenkeä takkiini. Poikaystävä totesikin valmiin takin näyttävän ihan heidän "inttitakiltaan" merivoimissa, enkä yhtään ihmettele :D


Pahoittelen jälleen huonoa kuvanlaatua, tummien vaatteiden kuvaaminen on aina ollut jotenkin haastavaa, puhumattakaan näistä pimeistä päivistä ja keinovaloista. Toivottavasti tästä kuitenkin vähän saa mielikuvaa lopputuloksesta! 

Iskeekö maskuliininen seiloritakki teihin? Itse olen aivan innoissani tämän takin samaan aikaan rennosta, mutta myös asiallisesta olemuksesta :) Asukuvia toivottavasti luvassa!

Tänään moni palaa varmaankin itseni tavoin koulun penkille, joten tsemppiä ensimmäiseen viikkoon! Kyllä se arki siitä lähtee taas rullailemaan...

Emmi
You may also like:

10 comments

 1. Vau upea tuosta tuli!! :) Itse tein reilu vuosi sitten samanlaisen projektin ja napitkin taisivat olla nuo aivan samat :D Sittemmin kyseinen takki jäi isoksi, onneksi löysin sille syksyllä seuraajan, jossa oli valmiiksi kultaiset napit :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Anne positiivisesta palautteesta :) Muistelinkin, että sinulla oli myös jotain nappioperaatiota joskus! Ei se nappien ompelu siltikään ole mitään lempipuuhaani, joten olen tyytyväinen, että tuossa oli vain neljä nappia vaihdettavana ;)

   Delete
 2. Onpa mainio ja helppo tapa säästää ja tehdä takista uniikki! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö vain! Naureskelin siellä Zarassa, että onpa napeilla hintaa :D Oli nimittäin niin identtiset takit nappeja lukuun ottamatta!

   Delete
 3. Oih, mitkä ihanat nappiset! Minulla on ollut sama projekti mielessä, mutta en ole vain saanut vielä aikaiseksi etsiä nappia, nuo sinun ovat kyllä täydelliset :) Heti muuttui takin ilme, joten prokkis kannatti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen itsekin hyvin tyytyväinen löytööni! Sinulla ei taida olla kovin helppoa pääsyä Turun nappiapajille, mutta eiköhän Vaasasta tai Helsingistäkin vastaavat löydy :) Ei muuta kuin ompelemaan ;)

   Delete
 4. Sama prosessi käyty myös täällä läpi syksyllä kun löysin täydellisen kipparitakin Zaran lastenosastolta (joo I know.. :D). Mustat napit vaihtuivat kultaisiin ja takin ilme muuttunut aivan toisenlaiseksi! Todella hyvä löytö siis niin takin, kuin nappienkin kannalta! :)


  Maria / Petite Living

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näyttää monilla olleen samankaltaisia projekteja! Kätevää, kun voit tehdä löytöjä myös lasten osastolta ;)

   Delete
 5. Täällä yksi lisää, jolla sama proggis ollut työnalla no, aika kauan! En ole vaan päässyt sinne nappikauppaan asti, siitä eteenpäin hommahan olisi jo ihan helppo homma. Tummansininen villakangastakki kun vähän tympii ja uutta ei nyt raski ostaa (tuli ehkä tilattua yks viininpunanen sovitukseen Zalandolta :D). Katsotaan, saanko tätä tänä keväänä aikaiseksi :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen kyllä, uudet napit piristävät kovasti :) Oi, viininpunainen takki kuulostaa aika herkulta!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.