Uutta ilmettä sekä blogiajatuksia, -pohdintaa ja -suunnitelmia

Sain kuin sainkin koodailtua vähän uutta ilmettä tänne blogiin viikonlopun aikana! Suurimpana muutoksena tein uuden bannerin, vaikka vanhastakin sen kaikessa yksinkertaisuudessa pidin kovasti. Halusin kuitenkin näin kevään kynnyksellä hieman väriä banneriin, joten lisäsin sinne kuvia. Kuvien olisi tarkoitus kuvata blogini pääteemoja, jotka yksinkertaistettuna ovat liikunta (ja terveelliset elämäntavat), kauneus, muoti/tyyli ja matkustelu. Samat kuvat löytyvät nyt myös sivupalkista, josta kuvaa klikkaamalla pääsee käsiksi kyseisen teeman postauksiin. 

Uutta ovat myös bannerin alla näkyvät välilehdet. Halusin välilehdet, jotta saisin yksinkertaistettua tuota sivupalkkia. Välilehtiä klikkailemalla löytyy niin pieni esittelyteksti minusta kuin linkit eri some-yhteisöihin, joissa blogiani/minua voit seurailla. Niitä löytyykin aina Blogilistasta Pinterestiin ja Instagrammiin. Yhden uuden somen sain vielä näidenkin lisäksi blogiini tungettua, nimittäin HeiaHeia!-feedin, joka löytyy nyt sivupalkista. Voitte siis seurata myös viimeisimpiä urheilukuulumisiani kätevästi :) Jos HeiaHeia! ei ole vielä tuttu, suosittelen lämpimästi liittymään. Voi tätä sosiaalisen median aikakautta...

Siinä ne suurimmat uudistukset olivatkin. Vaihdoin fonttia, sillä se ei näyttänytkään toisessa selaimessa yhtä hyvältä kuin toisessa. Joitakin juttuja, kuten blogiarkistoa, yksinkertaistin, jotta tuosta sivupalkista ei tulisi hirveä sekamelska. Ja nyt se tärkein kysymys, eli mitäs te pidätte? Itse olen aika tyytyväinen lopputulokseen, vaikkakin nuo kuvat ovat todella epätarkkoja. Voi olla, että korjailen/muutan niitä taas, kun aikaa ja energiaa löytyy.

Sitten hieman toiseen asiaan, eli bloggaamiseen.Jo vuosi takana


Tässä tammikuussa ei nimittäin vietetty vain minun synttäreitäni, vaan myös blogini yksivuotissynttäreitä! Pahoittelen, etten tänne mitään synttäriarvontaa tai muuta mukavaa saanut aikaiseksi, mutta olkoon tämä ulkonäön kohennus (vai pahennus?) pieni synttärilahjani teille. Lisäksi haluan kiittää teitä kaikkia pienen blogini lukijoita, jotka olette aivan huippuporukkaa! Kiitos kiitos ja vielä kerran kiitos <3

Vuosi sitten olin lähdössä vaihtoon ja pohdin ja pohdin blogin perustamista. Tiesin, etten halunnut kirjoittaa pelkkään matkailuun ja kokemuksiini perustuvaa blogia (mitä ehkä sukulaiset odottivat, joten pahoitteluni teille!), vaan blogia, joka tuntuisi omalta ja käsittelisi muitakin mielenkiinnonaiheitani. Blogia, jonne voisin vuodattaa "hömppäjuttuja" ja muuta pohdintaa, jos vaihdosta ei ylimpiä ystäviä löytyisikään. Blogia, jonka kautta voisin antaa palan itsestäni, en vain palan Ranskasta. Tällainen siitä sitten tuli.

Blogikategorian kanssa minulla on suunnattomia kriisinhetkiä. Tyyliblogi? Matkailublogi? Lifestyleblogi? Onneksi sain mielessäni pienen synninpäästön lueskeltuani Ninnun tekstiä bloggailusta ja siitä, ettei blogilla tarvitse olla kategoriaa. Se voi vaan kertoa siitä kaikesta, mikä sillä hetkellä inspiroi. Jes! Insinöörimieleni on vaan niin tottunut luokittelemaan ja lokeroimaan asioita, joten on helpotus päästää välillä irti tästä ajattelutavasta.

Joka tapauksessa vuoden jälkeen en voisi olla helpottuneempi siitä, että blogin aikanaan perustin. Vaikka se on vaatinut paljon, on se antanut paljon enemmän. Ennen kaikkia ihania, positiivisia kommentteja ja lukijoita, melkeinpä virtuaalisia ystäviä :')
Kaikki blogissa tähän mennessä julkaistut kuvat!


Suuria blogeja, pieniä blogeja


Tästä aiheesta minun on jo pitänyt kirjoittaa pitkään, mutta ymppään sen nyt tähän yhteyteen. Suuret blogit ja pienet blogit. Tässä viittaan suuruudella blogin lukijakuntaan; on niitä, joilla on tuhansia lukijoita viikossa ja sitten pienemmän lukijakunnan blogeja (joihin siis omani luokittelen). Mutta ovatko kaikki blogit eri viivalla vai ovatko suuremman lukijakunnan blogit jotenkin "parempia" kuin pienemmät blogit?

Täytyy myöntää, että välillä toisten uskomattoman upeita asukuvia katsellessa mieleeni hiipii pakosta negatiivisia ajatuksia: kuinka edes itse kehtaan pitää blogia, jossa esittelen itselaukaisimella otettuja asukuvia? Olenko aivan naurettava, kun luulen jonkun lukevan blogiani verrattuna näihin täydellisiin blogeihin? Eihän minulla edes ole tyyliä, saati mitään muuta omaperäistä blogissani?

Olen pyrkinyt tietoisesti eroon näistä ajatuksista. Ensinnäkin suuren luokan bloggaajat tekevät blogia usein työkseen eli heillä on käytössään hieman eri resurssit kuin itselläni pienen harrastusblogini kanssa. Bloggaajilla on valokuvaajat ottamassa upeita kuvia ja tukea varmasti milloin mihinkin ongelmaan. Puhumattakaan blogiin käytettävissä olevasta ajasta. Itse olen yksin blogini ja mahdollisten ongelmien kanssa. Teen blogia opintojeni, työni ja muiden harrastusten ohessa. Kaikki tässä on omaa kädenjälkeäni, alusta loppuun. Ainakin voin olla ylpeä siitä, ettei blogissani näy mitään, mikä ei olisi omaani.

Kun mietin omia suosikkiblogeja, useammat niistä ovat itse asiassa pienempiä blogeja. Tottakai ihailen suurien, usein ulkomaalaisten, blogien uskomattomia kuvia, omaperäistä tyyliä ja kalliita vaatteita. Mutta täydellisyys on välillä tylsää. Haluan lukea blogeja, joihin voin samaistua ja joiden kirjoittaja tuntuu helposti lähestyttävältä. Minulle ei tulisi mieleenikään jättää kommenttia näiden suurien ulkomaalaisten (tai suomalaistenkaan) blogiin, sillä mitä arvoa sillä on, jos bloggaaja saa kuitenkin tuhansia kommentteja viikossa? Todennäköisesti hän ei edes jaksa vastata kaikkiin tai pahimmassa tapauksessa joku muu vastaa kommentteihin bloggaajan puolesta. Välillä näiden "huippubloggaajien" persoonasta ei juurikaan saa irti mitään. Ymmärrettävästi he eivät halua jakaa kaikkea blogissaan ja vuorovaikutus lukijoiden kanssa on olematonta, koska kenelläkään ei ole aikaa vastata tuhansiin kommentteihin.

En siis halua sanoa mitään blogien "paremmuudesta". Molemmille blogityypeille on mielestäni oma paikkansa blogimaailmassa. Haluan sekä ihastella upeiden valokuvaajien työtä ja bloggaajien tyylitaiturointia, mutta haluan myös lukea "ihan tavallisten ihmisten" kuulumisia ja saada kontaktia blogin kirjoittajaan. Haluan myös itse olla helposti lähestyttävä, joten ehkä jätän ne upeat asukuvat suosiolla muille bloggareille :)


Tavoitteita ja suunnitelmia tulevaisuuteen


Aikaisemmin blogillani ei ole juurikaan ollut tavoitteita, vaan se on kulkenut eteenpäin omalla painollaan. Tällä kertaa halusin kuitenkin miettiä, mihin suuntaan haluan blogiani viedä. Tässä siis joitakin tavoitteita omalle blogilleni:

 • enemmän asukuvia
 • enemmän "minua", ei vain materialistisia juttuja
 • enemmän juttuja intohimostani, urheilusta
 • nopeampia vastauksia kommentteihin (olen aina vastannut jokaiseen kommenttiin, mutta siinä on saattanut mennä muutama päivä)
 • bloggaajana paremmin läsnä lukijoiden keskuudessa
 • enemmän lukijoiden toiveita
 • entistä parempia kuvia

Minusta se, että luette blogiani, on suuri kunnianosoitus. Haluan olla kunnioituksenne arvoinen ja toteuttaa entistä enemmän teidän toivomianne juttuja tänne blogiin. Joitakin ideoita on jo valmiina, mutta aina saa toivoa lisää! Uskon, että asukuvat ovat monien lukijoiden mielestä kivoja, joten pyrin ottamaan niitä enemmän kuin aikaisemmin. Tähän tosin tarvitsen välillä ulkopuolista apua (jos niitä itselaukaisinkuvia lasketa), joten asia ei ole aina minusta kiinni. 

Viime aikoina minua on häirinnyt jossain määrin blogini "materiaalisuus". Toisin sanoen täällä on ollut lähinnä juttuja ostoksista, lahjoista, asusteita, materiahaaveista... Toki nämä ovat osa blogiani jatkossakin (ja niistäkin moni tykkää, tiedän!), mutta pyrin tuomaan väliin myös sitä omaa persoonaani. En halua, että blogistani tulee liian pinnallinen.

Urheilu on jäänyt täällä vieläkin aika pieneen sivurooliin verrattuna siihen, millainen rooli sillä on arjessani. Urheilujuttuja on siis tulossa lisää, lue lisää hieman alempaa!

Kuvaustaitojani haluan jatkuvasti kehittää ja haaveeni olisi osallistua valokuvauskurssille ja paneutua asiaan kunnolla. Tiedän, ettei kiireinen kevät anna tälle mahdollisuutta, mutta ehkäpä myöhemmin. Itseopiskelu on aina mahdollista ja edullistakin, kun hyödyntää esimerkiksi kirjaston tarjontaa ja nettikin on pullollaan hyviä vinkkejä! Esim. Photoshop-ongelmiin löydän useimmiten ratkaisun Youtubesta.

Sitten muutama suunnitelma, joita olen päässäni pyöritellyt. Insinööriaivoni olivat jälleen vauhdissa, kun aloin jakamaan viikkoa päiviin ja miettimään, miten voisin tehdä bloggaamisesta hieman järjestelmällisempää. En halua tehdä tänne turhan tarkkoja suunnitelmia, sillä aina voi tulla jokin tosi tiukka viikko, jolloin ei vain ole aikaa blogille niin paljoa kuin haluaisin. Jotain suuntaviivoja kuitenkin hahmottelin:

 • Joka viikolle vähintään yksi juttu jokaisesta aihealueesta (tyyli, kauneus, liikunta & matkustelu silloin, kun se on ajankohtaista).
 • Kerran viikossa "viikon kuulumiset", jossa saatte kuulla omia mietteitäni ja ajankohtaisia kuulumisia. Tämä voi olla joko viikkokatsaus, jossa kerron, mitä viikon aikana on tapahtunut tai sitten jokin syvällisempi pohdinta sen hetken fiiliksistä. Postaus hakee vielä muotoaan, mutta todennäköisesti sijoittuu alkuviikkoon (jolloin siis kerrataan edellisen viikon kuulumisia).
 • FitFriday - Liikunnalle ja terveelliselle elämäntavalle on siis tulossa täysin oma päivänsä! 
 • Viikonloppu blogivapaata.

Eri aihealueilla haluan pitää blogini monipuolisena ja virkeänä - ei siis jäädä junnaamaan tietyn aihealueen ympärille. Käytännössä viikkoon on mahduttava vähintään yksi tyylijuttu (esim. asukuva) ja yksi kauneusjuttu (vaikkapa tämän hetken luottotuotteeni, joita kannan kassissani mukana - tulossa pian ;)). Matkustelujuttu tulee silloin, kun se aihe inspiroi ja/tai on ajankohtainen. Liikunnalle ja terveellisille elämäntavoille haluan nyt kokeilla täysin uutta konseptia, jonka nimesin omaperäisesti FitFridayksi (parempaa nimeä saa ehdottaa!). Vaikka blogimaailma pursuaakin fitnessblogeja, haluan kantaa oman, pienen korteni kekoon, koska aihe vaan inspiroi tällä hetkellä aivan hirveän paljon! Jos siis vihaatte kaikkea fitnesshypeä ja terveyshössötyksiä, kannattaa jättää perjantait lukematta. Tai sitten lue ja tempaudu mukaan ;) Tämän konseptin lanseerauksesta on tulossa pian oma juttunsa.

Viikon kuulumiset tulikin tuossa ylhäällä selitettyä jo aika. Siihenkin saatte ehdottaa teidän mielestänne parasta tapaa! Haluatteko esim. viikkokertauksen Instagram-kuvien muodossa? Vai pohdintaa elämää askarruttavista asioista? Luulen, että tämä viikon kertaus tulee olemaan itselleni terapeuttinen kokemus, jota kirjoittelen sunnuntai-illan viihteenä (kuten tätä tekstiä nyt) ja julkaisen sitten alkuviikosta. 

Viikonloput haluan jättää kokonaan vaille uusia blogijuttuja ja sen sijaan inspiroidun ja keksin teille viikonlopun aikana mielenkiintoisia juttuja seuraavalle viikolle. Kuten lihakset, tarvitsee blogielämäkin lepopäiviä kehittyäkseen ja jaksaakseen täysillä muina päivinä! 

Huh, tulikohan tästä blogihistoriani pisin juttu? Ainakin siihen suuntaan. Jos tämän tekstin tiivistäisin nyt jotenkin, olisi se tämä:"KIITOS!" Lisäksi myös: "Ehdotelkaa toiveita ja kommentoikaa rohkeasti uudistuksia" sekä "Jokainen blogi on yhtä hyvä tai huono, joten arvostakaa itseänne ja blogianne".

Rakkaudella,

Emmi
You may also like:

18 comments

 1. Oi Emmi, mahtava juttu! Etenkin toi pohdinta suurista ja pienistä blogeista, mietin ihan samaa! Vaikka ihailen ja joskus ihan kauhulla katson niitä upeita kuvia verrattuna omiini, olen päättänyt kuunnella oman blogini ihania lukijoita jotka vaan kerta toisensa jälkeen minunkin pikkublogistani tykkää <3

  Ja tosiaan, vaikka isojenkin blogien kirjoittajat tulevat tietyllä tavalla "tutuiksi", kun niitä niin paljon lukee, eivät he kuitenkaan ole ollenkaan samalla tavalla "läheisiä" kuin vaikka juuri sinä tai muut keiden kanssa on paljon vuorovaikutuksessa blogien kautta.

  Odotan myös kovasti pohdintojasi, mitä ikinä haluatkaan kirjoittaa, ja myös FitFridayta! Suunnitelmallisuus on myös hyvä idea, ainakin se että antaa itselleen vapaata. Älä kuitenkaan stressaa siitäkään: jos joku viikko ei kauneusjuttua vaikka tule, niin se ei romahduta mitään :) Fiiliksen mukaan! Go girl! Ulkoasu on ihana myös! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia Ninnu! Liian usein tulee itseään vertailtua muihin, vaikkei siihen ole mitään syytä :) Jokainen tyylillään ja mieluummin keskityn siihen, mitä olen itse oppinut tässä bloggauksen aikana!

   Ihana kuulla, ettei ideani kuulosta täysin tuulesta temmatuilta :D Ja totta tuokin, ettei se maailmaa kaada, vaikkei suunnitelmat aina kävisikään toteen! Sen takia ne ovatkin suunnitelmia, eikä lupauksia :)

   Kiitoksia vielä <3

   Delete
 2. Hieno teksti :) kaikki uudistus ideasi kuulostivat hyviltä. Ehdottomasti enemmän urheilujuttuja ja tuo viikon katsaus on kiva:) siihen on yleensä helppo käyttää instagramkuvia kun sitä tulee ehkä eniten käytettyä ja kyllä nekin kuvat kelpaavat vallan hyvin:)

  Löysin blogisi vasta viime vuoden lopulla ja tämä on ehdottomasti noussut yhdeksi lemppariblogiksi :) olenkin jo moneen otteeseen lukenut kaikki postauksesi läpi ja ihaillut tyyliäsi,kauniita kuviasi ja noh kaikkea mitä blogissasi on :)

  Hyvää alkanutta viikkoa sinulle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla, että uudet ideat kiinnostavat :) Ja voi että, olipa kauniisti sanottu! On kunnia kuulua lempiblogijesi joukkoon :) Tällaisten kommenttien voimalla tätä juttua jaksaa tehdä ja viedä aina eteenpäin!

   Samoin loistoviikkoa sinne <3

   Delete
 3. Kaunis on banneri! :) Nuo toiveet "uudistuksista" joita kirjasit itse kuulostavat järkeviltä. Minun mielestäni ei kannata liikaa lähteä viemään blogia siihen suuntaan, mitä muut toivovat - toki toivepostauksia kannattaa toteuttaa jne, mutta blogi kertoo kuitenkin sinusta ja sinun jutuistasi, eikä sitä, millaisen sinä haluat tästä tehdä, kannata missään nimessä häivyttää. Joten peukkua sille, että jatka samaa rataa, kirjoittele niistä jutuista mitkä sinua kiinnostaa! Ja ilman muuta innolla ainakin minä luen myös hieman enemmän, "henkilökohtaisempia" palasia sinusta :)

  Osasinkohan ilmaista itseäni yhtään selkeästi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia Kirsi! Ymmärrän kyllä täysin, mitä tarkoitat :) En missään nimessä ole blogiani muuttamassa vain toivejuttujen suuntaan, mutta pyrin kunnioittamaan niitäkin ja toteuttamaan tietysti oman mielenkiintoni mukaan :) Ei blogista tuli mitään, jos se olisi vain lukijoiden miellyttämistä varten!

   Ihanaa, että kommentoit :)

   Delete
 4. Tosi upea tämä blogin uusi ulkoasu, raikas :) Voi kun joku tulisi laittamaan minunkin blogin uuteen uskoon :D

  Voi vitsi, vuosi jo bloggailua takana, mahtavaa! :) Mielestäni löysin tänne aika alkutaipalailla jo, joten kiitos sinulle kuluneesta vuodesta, kun olemme saaneet ihanaa blogiasi lukea <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia Anne! Kiva kuulla, että se sopii lukijoidenkin silmään :) Ja minulle blogin "näpertely" on mieluisa harrastus ja Bloggerin perustoiminnoilla + Googlen neuvoilla saa jo paljon aikaan ;)

   Sinä olet kyllä ollut pitkään mukana, kiitos siitä! <3

   Delete
 5. Hyviä pohdintoja ja kivalta näyttää blogissa. :) Oon pohtinut ihan samanlaisia juttuja noista isoista ja pienistä blogeista. Välillä tulee sellainen alemmuudentunne, kun lukee muita blogeja, mutta sitten ajattelen, että pyh turhaan semmoisia mietin. Turhaan sitä vertailee itseään muihin! :) Vaikka itse on ihan tavallinen, blogissa ei ole mitään huippukuvia eikä muutenkaan mitään ihmeellistä, niin ei se haittaa.

  Itsekin olen alkanut lukemaan enemmän pieniä blogeja, joissa on muutakin sisältöä kuin niitä Nelly-kollaaseja ja muuta. :) Ja siitä oon samaa mieltä, että ne täydelliset blogit käy jotenkin tylsäksi ja helposti niistä puuttuu persoonallisuutta. Tykkään siitä, että mennään vähän pintaa syvemmälle ja paljastetaan sitä omaa persoonaa. :)

  Hyvältä kuulostaa suunnitelmat ja jatka samaan malliin! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista Sage! Sinun ajatusmaailmasi näyttää hyvin kohtaavan omani :) Mikä siinä onkin, että kaikessa pitää itseään/omaansa vertailla muihin? Se on niin turhauttavaa! Mutta nyt kun sen tiedostaa, niin siitä on hyvä pyrkiä poispäin :)

   Kiitos vielä, jatkan varmasti! :)

   Delete
 6. Minunkin blogini täytti vuoden, lauantaina! :)

  Minäkin olen miettinyt noita "iso" ja "pieni" blogi-juttuja. Itsellänikin on pieni blogi, itse asiassa TOSI pieni; minulla kun on vain viisi lukijaa. Mutta nuo viisi lukijaa ovat minulle tärkeitä, ja olen kiitollinen, että he näkevät blogissani "sitä jotain"! :) Ja vaikka blogillani ei olisi ainuttakaan lukijaa, ei sekään varmaan niin haittaisi.. Ajattelen niin, että kirjoitan kuitenkin ensisijaisesti itselleni; blogini on vähän kuin päiväkirjani. :)

  Mutta kiitokset sinulle ihanasta blogista! Voit olla varma, että aion olla lukijasi myös jatkossa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi onnea myös sinun blogillesi Erika! <3 Eipä se blogin lukijakunta tosiaan ole niin merkittävä seikka, itsekin kirjoitin tätä blogia aluksi vain itselleni :) Enkä olisi koskaan uskonut, että tänne näin paljon lukijoita eksyy!

   Kiitos itsellesi, kun jaksat täällä käydä ja kommentoidakin ahkerasti! :)

   Delete
 7. Blogi näyttää tosi hyvältä! Itse en jaksanut taistella koodien kanssa vaan ostin valmiin blogimallin Etsystä :)
  Mä olen itseasiassa bloggaillut vuodesta 2008 saakka, mutta perustin tämän uuden blogin vasta muutamia viikkoja sitten. Halusin uudistaa niin monia asioita, että päätin aloittaa ihan alusta. Mäkin koitan panostaa tähän blogiin ja kuviin ja juttuihin, uskon että blogini voi menestyä kunhan pidän tason laadukkaana :)
  Stelliinou's xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sekin on varmasti hyvä ratkaisu, jos ei niin koodailusta välitä! Ja blogisi näyttää todella hyvältä! :)

   Sinullahan on sitten paljon kokemusta bloggailusta! Ja tosi kiva kuulla, että panostat blogiisi ja uskot siihen :)

   Delete
  2. Kiitos! Välillä vaan harmittaa, että vaikka kokemusta on niin mainetta ei ole tullut samalla mitalla :D Noh ehkä pikku hiljaa xx

   Delete
  3. Kyllä ne lukijat aina pikkuhiljaa hyvän blogin löytävät :) Minäkin kirjoittelin täällä pitkään vain itselleni ja vieläkin ihmettelen, miten tänne ihmisiä eksyy lukemaan höpinöitäni :D

   Delete
 8. Oi olipa kiva lukee vähän pidempi postaus :) Voin näin virallisesti (kirjallisesti) ilmottautua kuvaaja-avustajaksi/seuran pitäjäksi jos koskaan on tarvetta ^^

  Ja hitsi en oo yhtään tajunnu, et siitä on jo vuosi kun lähit vaihtoon ja alotit tän!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, kivaa, että jaksoit lukea (siellä luennolla ;)) ! Ja tuple-jee, kuvausapu on aina tervetullutta! <3

   Arvaa vaan, onko outoa :D Ja sun vaihtoonlähdöstä on vielä enemmän aikaa!

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.