Haasteita ja tavoitteita ensi vuodelle

Olen monista blogeista lukenut tulevan vuoden tavoitteista, joten ajattelin tehdä oman pienen listani selkeyttääkseni omia tavoitteitani myös itselleni. Tykkään itse lukea näitä postauksia, sillä niissä näkee hieman bloggaajan "kuoren alle". Ehkäpä siis opitte jotain uutta minustakin :)

Kuvat lainattu täältä ja täältä

1. Opiskelu ja työt

Opiskelen jo viidettä vuotta yliopistossa ja suurin tavoitteeni onkin saada opinnot pakettiin tämän vuoden aikana. Minulla on keväälle vielä muutama pakollinen kurssi ja lisäksi valitsin pari ylimääräistä, itseäni kiinnostavaa kurssia. Liikaa koulua en kuitenkaan halua, sillä teen myös töitä koululla.

Haasteena tässä tavoitteessa on erityisesti lopputyö (eli diplomityö minun tapauksessani) ja sopivan paikan löytyminen. Haluaisin kovasti tehdä diplomityön yritysmaailmaan, sillä samalla saisi "jalkaa oven rakoon" ja pääsisi näkemään, miten asiat käytännössä tehdään. Työllisyystilanne kuitenkin on mitä on, joten paikan saaminen tulee olemaan aikamoinen haaste… Haluaisin aloittaa työn mahdollisesti jo kesällä, mutta se riippuu tietysti paikasta, minkä sattuu saamaan. Samalla aion hakea samalla myös mielenkiintoisia kesätöitä. Koska dippatyöhön menee yleensä puolisen vuotta, voi valmistumiseni siirtyä vasta ensi vuoteen, mutten aio siitä stressata. Pääasia, että saan kurssit kasaan ja lopputyöpaikan :)

Kuvan teksti viittaa lähinnä työelämään ja sinne siirtymiseen, sillä siellä olen vielä lapsen kengissä, vaikka CV:stä jo aika monta paikkaa ja pestiä löytyykin. Opintojen loppuminen tuntuu tietyllä tavalla pelottavalta, sillä pitkästä aikaa en todellakaan tiedä, missä olen vuoden päästä. Mutta jostain se on aloitettava ja nyt pitäisi todella ottaa itseään niskasta kiinni työnhaun suhteen!  

Kuvat lainattu täältä ja täältä

2. Asunto

Toinen, hieman mukavampi haaste on löytää uusi asunto. Asumme nyt väliaikaisratkaisuna poikaystäväni kanssa minun yksiössäni, joten tilaa ei ihan liiaksi ole. Asuntotilannetta pitää katsoa tarkemmin vasta, kun työkuviot selkenevät, sillä en enää jaksa muuttaa montaa kertaa vuodessa. Olen siis niitä ihmisiä, jotka vihaavat muuttamista, vaikka uusi koti on aina ihana!

Viime aikoina minua on "vaivannut" hirveä sisustusvimma. En edes osaa määritellä sisustusmakuani, sillä siinä on monia eri elementtejä: uutta ja vanhaa, tummaa ja vaaleaa, modernia ja maalaisromanttista, designia ja Ikeaa… Erityisesti valoisuus, harmaa, valkoinen, selkeys ja yksinkertaisuus kiehtovat ja sormet syyhyävät päästä sisustamaan ;) 

Kuvat lainattu täältä ja täältä

3. Tasapaino

Monista poiketen uudenvuodenlupaukseni ei ollut urheilla enemmän, vaan tasapainoisemmin. Kerroin täällä viime vuoden treeneistä ja siitä, kuinka välillä tuli vedettyä vähän liiankin kovaa. Haasteena on siis saada kunto kasvamaan, mutta tarpeeksi kärsivällisesti :) "Tehourheilun" lisäksi yritän nyt liikkua monipuolisemmin ja tehdä enemmän peruskuntolenkkejä sekä kehonhuoltoa.

Urheilua tasapainottamaan yritän myös löytää parhaan mahdollisen ruokavalion, jolla jaksaa treenata ja kehittyä, mutta samalla pikkuisen kiinteytyäkin. Treenitauot ovat tehneet tehtävänsä ja muutamasta lisäkilosta luopuisin nyt mielelläni ;)

Lajina jatkan edelleen cross trainingin parissa, sillä se on hyvin monipuolista ja kehittää kaikkia niitä ominaisuuksia joita itse tavoittelen: voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta ja nopeutta. Lisäksi minulla on yliopistolla käytössä loistava kuntosali sekä ryhmäliikuntatunteja, joista ajattelin hyödyntää ainakin Pumppia ja Combatia silloin tällöin.

Kuvat lainattu täältä ja täältä

4. Vaatekaappi

Vaatekaappiprojektini on kestänyt jo muutaman vuoden ja tarkoituksena on päästä eroon kaikesta turhasta ja panostaa niihin harvoihin, laadukkaisiin vaatteisiin ja asusteisiin. Suurin kirppisurakka taisi olla kesällä vaihdon jälkeen, mutta nyt joulun jälkeen oli taas sellainen olo, että oli pakko päästä kirpparille. Hyvin sitä tavaraa meni tälläkin kertaa ja kerrankin on kaappi siistinä. Onko muuten huolestuttavaa, että viidestä vaatehyllystäni kaksi on varattu treenivaatteille? ;)

Tavoitteena on myös säästyä hutiostoksilta, jotta kirpparireissuja ei enää kovin usein tarvitsisi tehdä. Jatkossa yritän harkita ostoksiani vielä entistäkin tarkemmin ja panostaa laatuun. Materiaalilaput ovat minulla aina kovassa syynissä ja hyviä materiaaleja on joskus hankala löytää. Onneksi nettishoppailu on keksitty! 

Kuvassa pieni vinkki siitä, mitä haaveilen itselleni valmistujaislahjaksi ;) Tosin säästäminen pitäisi aloittaa melkeinpä nyt ja muutama muukin säästökohde olisi tiedossa…

Näiden tavoitteiden lisäksi haluan viettää paljon aikaa läheisteni kanssa sekä matkustaa mahdollisuuksien mukaan. Matkailu ei ole nyt kovin korkealla prioriteettilistallani, sillä viime vuonna sain matkustella paljon, säästökohteita riittää muutenkin ja aion keskittyä opiskeluun ja töihin. Mutta katsotaan, mitä vuosi tuo tullessaan :) Löytyykö teiltä samansuuntaisia tavoitteita tai haasteita?

Kaikkien kuvien lähdetiedot löytyvät myös Pinterest-tililtäni. Olen taas vähän ryhdistäytynyt pinnaajana, joten tervetuloa seuraamaan sinnekin! :)

Emmi
You may also like:

10 comments

 1. Hienoja tavoitteita ja kauniita kuvia :) Tunnen tuon työpaikka-ahdistuksen niin hyvin... Opiskeluaikana olin aivan epätoivoinen miten niitä oman alan paikkoja ei tuntunut löytyvän yhtään mistään! Kun niitä vihdoin sitten sain, nyt on taas samanlainen seinä edessä etenemisen suhteen... Pitäisi vaan luottaa että niin ne asiat on ennenkin järjestynyt... Se on vain itsellä niin kovin kovin vaikeaa...!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Työjutuista tulee kyllä stressattua joka kesä ja nyt pitäisi päättää, mihin suuntaan sitä lähtisi… Mutta ei auta, kun etsiä ahkerasti :) Työjutut ovat siitä ikäviä, että ne ovat aina osittain tuurista kiinni ja koskaan ei voi olla 100% varma saavansa töitä, vaikka joka kesä niitä on aina jostain viime hetkellä ilmaantunut. Uskon, että tuon etenemisen kanssa on vähän sama juttu, kaikkeen kun ei voi itse vaikuttaa, vaikka kuinka panostaisi asiaan! Tsemppiä siis meille molemmille <3

   Delete
 2. Hyviä ja ihan realistisia tavoitteita! :) Sulla on jotenkin niin hyvä asenne kaikkea tekemääsi kohtaan, että ihan varmasti noi "pelkäämäsi" työkuviotkin loksahtavat kohdilleen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivotaan kovasti niin! Ja kiitos piristävästä kommentista, ei auta kuin uskoa itseensä ja toivoa parasta :)

   Delete
 3. Tavoitteesi kuulostavat tosi järkevältä ja itselläni on aika samanlaisia tavotteita etenkin tuon vaatekaapin suhteen, haluan myös panostaa laatuun enkä kokea enää huonoa omatuntoa heräteostoksista :D ahh, tuo on niin ihana tuo Pradan laukku, olen sitä ihastellut itsekkin jo hyvän aikaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Vk! :) Vaatekaappi on kyllä ikuisuusprojekti, sillä niitä unelmavaatteita ei kaikkia pysty kerralla hankkimaan… Huono omatunto ostoksista on sekin tuttua ja sitä pyrin välttämään viimeiseen asti!

   Aah, Prada on kyllä <3

   Delete
 4. Tosi hyviä tavoitteita! Uskon kyllä, että pystyt toteuttamaan noi. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos tsempistä Erika! Toivotaan kovasti niin :)

   Delete
 5. höh, yhtä kuvaa ei löytynyt pinterestistä :( tota "move, you're not a tree"... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oho, se on jäänyt johonkin puolitiehen :) Mutta nyt löytyy tästä :)

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.