Grace

Matkustimme Ruotsiin Viking Linen Grace-laivalla, sillä tiukan aikataulun puitteissa päätimme olla kaupungissa vain vuorokauden, ja sen vuoksi lentäminen olisi ollut turhan raskasta. Laivoista halusin ehdottomasti Gracelle, sillä perinteikkäämmät laivat ovat tulleet opiskelureissujen kautta jo vähän turhankin tutuiksi. Takaisin tulimme saman yhtiön Amorella-laivalla, joka jaksoi inspiroida minua niinkin paljon, että kävelin taxfreen kautta suoraan hyttiin nukkumaan…


Lähdimme matkaan lauantai-iltana, joten ilmapiiri laivalla oli huomattavasti vapautuneempi kuin sunnuntai-illan paluumatkalla. Siskoni sanoi kuulleen, että Gracella asiakaskunta olisi hieman nuorempaa kuin muilla laivoilla, mutta liikkeellä oli kyllä kaikenikäistä porukkaa. Ikävien yllätysten varalta kannattaa huomioida, että risteilymatkustajille ei myydä lainkaan alkoholituotteita taxfreessa menomatkalla. Me olimme ostaneet reittimatkat risteilyn sijaan (koska toinen siskoni ei täytä vielä risteilyn 21 vuoden ikärajaa), joten taxfreen hyllyt aukenivat meille ja saimme korkattua pakollisen "hyttiskumpan" :)


Olimme syöneet tukevasti ennen laivaan astumista, joten ruokapaikat jäivät tällä kertaa testaamatta. Alkuilta kului laivaa kierrellessä sekä uusia paikkoja ihmetellessä. Mitään kovin ihmeellistä emme löytäneet, mutta ainakin Grace ilahduttaa uudenaikaisella ilmeellään.


Loppuillasta kävimme laivan yökerhossa kuuntelemassa JeanS-bändiä sekä siemailemassa cocktailit. Bändi oli hyvin mukaansatempaava, vaikkei musiikki ihan tältä vuosituhannelta ollutkaan ;) Oli hauska nähdä, kuinka sama bändi sai kaikenikäiset ihmiset tanssahtelemaan musiikin tahdissa!


Kokonaisuudessaan Grace oli piristävä kokemus, vaikken ylin risteilyjen ystävä olekaan! Edellinen sitsi-ilta painoi hieman silmissä (ja olemuksessa…), joten kovin railakasta iltaa emme jaksaneet pitää. Taxfreen valikoima oli normaalia laivatavaraa, ei mitään suuria erikoisuuksia. Sunnuntaina olimme jo klo 6.30 (Ruotsin aikaa) Tukholmassa, eikä aamuherätys klo 5.30 ollut helpoin mahdollinen, mutta varmasti antoisan päivän arvoinen. Viikkarin terminaali on onneksi kävelymatkan päässä Tukholman keskustasta. 

Tukholmasta tulossa vielä oma juttunsa! Onko joku muu käynyt Gracella? :)

Emmi
You may also like:

8 comments

 1. Grace oli mustakin hieno! Paras juttu oli ehdottomasti ravintola Oscar, suosittelen testaamaan seuraavalla kerralla. Mä olen sitä pöljä että tykkään kauheasti käydä laivalla, niin kitch ja out ja lame kuin se onkin :D Kaikki muut purkit on siis tulleet jo niin tutuiksi, että Grace oli virkistävä piristys uutuudellaan, vaikka mitään ihmeellisen ihmeellistä siellä ei ollutkaan, kuten sanoitkin. Ihania kuvia jälleen kerran :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oijoi, harmittaa kyllä, että se jäi väliin! Tulimme laivaan suoraan mummolan pöydästä, joten maha ei antanut periksi :D On laivassa aina omat puolensa, kuten se, että tanssilattialta on lyhyt (ja lämmin) matka nukkumaan ;) Ehdoton peukku Gracelle muiden laivojen joukossa!

   Delete
 2. Näyttää laivan sisustus ainakin kivalta vaihtelulta viikkarin ja siljan "kouluristeilylaivoihin" ;) Meillä on ollut aina isoisäni kanssa tapana käydä kerran vuodessa laivalla syömässä äyriäisvadit ja moikkaamassa Tukholman sukulaisia. Täytynee ehdottaa, että siljan sijasta kokeiltaisiin joku kerta tätä Gracea :)

  Maria / Petite Living

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, sisustus ja valaistus olivat kiva piristys :) Ooo, nyt rupesi tekemään mieli äyriäisiä! Ensi kerralla sitten ;) Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ei tämä ainakaan muille laivoille häviä :)

   Delete
 3. En ole käynyt, enkä ole varma, haluankokaan.. Minä kun en oikein ole noita laivamatkustajia..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se ei tosiaan ole kaikkia varten :) Itse jaksan laivailla pari kertaa vuodessa, mutta sen enempään ei energia riitä!

   Delete
 4. Anonymous18/1/14 16:01

  Olette kauniit siskokset, kaikki vain aika erinäköisiä :) Itselläni on kolme siskoa ja tuli niin kivat muistot mieleen tästä teidän reissusta. Ihanat siskot on kyllä paras tuuri maailmassa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos kauniista kommentistasi! :) Tosin nämä eivät ehkä ole parhaita kuvia meistä hassussa valaistuksessa. Kaikki aina sanovat meitä samannäköisiksi, joten on piristävää kuulla eroava mielipide! Ja ihana kuulla, että sinulta löytyy myös kivoja muistoja :) Siskot kyllä on <3

   Delete

© Me Time. Design by MangoBlogs.